milli eğitim sitesi yavaşlığı

Kodla Büyü

tdepkamil

Aktif Üye
arkadaşlar merhaba.
il milli eğitim için bir site yapmam istendi. joomla ile kendi hostumda yapıp milli eğitime taşıdım. site çalıştı. ancak özel hostumda 3-6 saniye arasında açılan site, milli eğitimde 10 saniyenin altında açılmıyor. bu kadar fark olması normal mi acaba? milli eğitim bünyesindeki çoğu site oldukça hızlı, özellikle de asp ile yapılanlar.

siteyi hızlandırmak için neler yapabilirim?

Kullandığınız modülller veya bileşenler buna sebep oluyor olabilir resimleri atarkende boyutuna çözünürlüğüne dikkat ederseniz kısmende olsa hızlandırabilirsiniz.
Zaten son günlerde okulda internete girmek tam bir işkence. Yani bu durumda sorunun büyük çoğunluğu meb serverlarında.
Hocam internet sitenizin adresini yazasanız arkadaşların yorum yapmasını biraz daha kolaylaştırırsınız.

hasari hocam zaten bazı konulardan bahsetmiş. okul bağlantıları zaten rezil durumda. ayrıca meb windows hosting kullanıyor ve zaten php için uygun değil. malum php için linux hosting en uygunudur. bundan dolayı da biraz yavaşlama olabilir.

tdepkamil hocamın yaptığının aynısını ben de yaptım, siteyi kendi hostumda kurup meb.k12.tr'ye yönlendirdim. Bi yavaşlık olmadı, modül ve bileşenlerle veya yönlendirme kodu ile alakalı olabilir. bakabilirsiniz http://sehitsenergundem.meb.k12.tr

BBNET
Geri