Milletvekili maaşları-Eenflasyon Karşısında Eridi-

Kodla Büyü

19siyaHBeyaz03

Seçkin Üye
Seçkin Üye
http://www.memurlar.net/haber/266258/
-Milletvekili maaşları-

Asgari ücretle çalışan bir işçinin ''Milletvekillerinin bir gecede aldığı maaş zammı işçileri rahatsız ediyor'' değerlendirmesi üzerine Şimşek, bunun istismar edilen bir konu olduğunu savundu.

2002 ile 2011 arası maaşı enflasyon karşısında eriyen sadece 2 kesim bulunduğunu belirten Şimşek, bunlardan birinin müsteşarlar diğerinin milletvekilleri olduğunu söyledi.

Şimşek, son yapılan artışla zam oranlarının tekrar enflasyon düzeyinin biraz üzerine çıktığını ifade ederek, ''Dolayısıyla iddia edildiği gibi aslında bu anlamda bir kıyak yok'' dedi. Türkiye'de 550 milletvekili olduğunu, emeklililer de katıldığı zaman bu rakamın 2 bin 300 olarak belirlendiğini kaydeden Şimşek, ''10 milyon emeklimiz var şu anda. Birer lira verdiğiniz zaman 10 milyon lira yapıyor. 550 kişiye birer lira verdiğiniz zaman 550 yapıyor. Ama şu anlama gelmiyor. Kamu vicdanını zedeleyecek farklar oluşmadı'' diye konuştu.

burdan öğretmenlere ekstradan neden ödeme yapılmadığımız belli oldu...
tek suçumuz sayımızın fazla olması..................türkiyedeki en büyük memur kesimi öğretmen olunca ......adam zam yapmaya korkuyor.......
meslek değiştirme fırsatım olursa kamuda en az yer kaplayan memurluğu seçecem...

napak-inanak-m%C4%B1-kanka_12409.jpg

vah vah ne yapsak maaşlarımızı milletvekillerine mi bağışlasak...acıdım şimdi yaa :cry:

işçi emeklilerine % 1.7 zam yaptı utanmadan. Hala gidip emekliler oy veriyor arkadaş yazık günah bu millete...

zaten amaç gelir dengesizliğini gidermekti. az alan kesime fazla zam çok alana az zam yapıldı yıllarca. bizde bu uygulamayı desteklemiştik. demekki 2011 de bu uygulamaları bitti. bizde desteğimizi çekeriz. hatta rakip partilere oy vererek birde köstek olabilirim.

insanda biraz utanma olur boş boş konuşuyolar. üniversite bitirmekle master yapmakla bakan olmakla iş bitmiyo. insan boşsa boştur zaten..

Şu maaş hesabını çalışan sayısına göre yapmak da moda oldu son yıllarda. Arkadaş yapılan işe mi bakılır yoksa işçi sayısına mı?

Oldu olacak cumhurbaşkanı da bi tane ona da 500 milyar verelim, nasılsa 1 kişi... Böyle bir açıklama olabilir mi? Böyle bir açıklamayı yapan bu ülkenin maliye bakanı olamaz...
İşte güzel ülkemde kimse milletvekili maaşına tepki göstermez ama sıra öğretmene geldi mi "para yetmiyor" , "ya asgari ücretli ne yapsın" diyerek sürekli en alt maaş seviyesi gösterilir... Buyrun asgari ücreti milletvekiline de örnek gösterseniz ya???

arkadaş yazmışya utanma yok diye, gerçekten yok utanma. hani müdürler ve yöneticiler çalışanlarına saçma açıklamalar yapar da çalışanlar birşey diyemez, bunlarda alışmışlar halkı kendi çalışanı sanıyorlar. Özellikle de bu vatandaş.

Öğretim üyelerine maaş müjdesi
3 Ağustos 2012 08:42

Uzun zamandır maaşlarının iyileştirilmesini isteyen akademisyenlere Yükseköğretim Kurulu'ndan (YÖK) müjdeli haber geldi. YÖK Başkanı Prof. Dr. Gökhan Çetinsaya,
darısı bizlere ama sanmam sayımız çokkkkkkkkkkkkkk
"Maliye Bakanlığı ile öğretim üyesi özlük haklarının iyileştirilmesi konusunda önemli bir görüşme yaptık. Öğretim üyesi arkadaşlara bu sonbaharda güzel bir müjde vereceğiz." dedi

Öğretim üyesi ihtiyacını karşılamak üzere uygulanan Öğretim Üyesi Yetiştirme Programı (ÖYP) için yapılacak 2012 atama programını elektronik ortamda yapılan kurayla gerçekleştiren Çetinsaya, önemli açıklamalar yaptı. 2012 için 4 bin kadro olduğunu ve bunun ilk aşaması olan 2 bin 272 araştırma görevlisini atadıklarını belirtti. Geri kalan araştırma görevlisi kadrolarının ise 2012 sonbaharında gerçekleştirilerek tamamlanacağını bildirdi.

Fen-edebiyat fakültesi mezunlarının formasyon meselesine de değinen Çetinsaya, "Nisan ayında geçici bir karar almıştık ve alan fakülteleri için formasyonu bir süreliğine durdurmuştuk fakat mevcut öğrenciler bundan etkilenmeyecekti. Şimdi yeni bir çalışma yapılıyor. Başta fen-edebiyat fakülteleri olmak üzere alan fakültelerini mağdur etmeyecek, belli alanlarda tekelleşme yaratmayacak bir sistem üzerinde çalışmalar bütün hızıyla devam ediyor." ifadelerini kullandı.

19siyaHBeyaz03' Alıntı:
Öğretim üyelerine maaş müjdesi
3 Ağustos 2012 08:42

Uzun zamandır maaşlarının iyileştirilmesini isteyen akademisyenlere Yükseköğretim Kurulu'ndan (YÖK) müjdeli haber geldi. YÖK Başkanı Prof. Dr. Gökhan Çetinsaya,
darısı bizlere ama sanmam sayımız çokkkkkkkkkkkkkk
"Maliye Bakanlığı ile öğretim üyesi özlük haklarının iyileştirilmesi konusunda önemli bir görüşme yaptık. Öğretim üyesi arkadaşlara bu sonbaharda güzel bir müjde vereceğiz." dedi

Öğretim üyesi ihtiyacını karşılamak üzere uygulanan Öğretim Üyesi Yetiştirme Programı (ÖYP) için yapılacak 2012 atama programını elektronik ortamda yapılan kurayla gerçekleştiren Çetinsaya, önemli açıklamalar yaptı. 2012 için 4 bin kadro olduğunu ve bunun ilk aşaması olan 2 bin 272 araştırma görevlisini atadıklarını belirtti. Geri kalan araştırma görevlisi kadrolarının ise 2012 sonbaharında gerçekleştirilerek tamamlanacağını bildirdi.

Fen-edebiyat fakültesi mezunlarının formasyon meselesine de değinen Çetinsaya, "Nisan ayında geçici bir karar almıştık ve alan fakülteleri için formasyonu bir süreliğine durdurmuştuk fakat mevcut öğrenciler bundan etkilenmeyecekti. Şimdi yeni bir çalışma yapılıyor. Başta fen-edebiyat fakülteleri olmak üzere alan fakültelerini mağdur etmeyecek, belli alanlarda tekelleşme yaratmayacak bir sistem üzerinde çalışmalar bütün hızıyla devam ediyor." ifadelerini kullandı.

oda kaymak tabakaya, araştırma ve öğretim görevlilerine yine birşey yok.

Bizim millete müstehak.

Tayyip Erdoğan gelip anasına pandik atsa "hamz olsun" diyecek, kendi eziyet çekerken "aman Tayyib'imi eleştirmesinler" diye hemen savunmaya geçecek, Tayyib'in her hatasını çevresindekilere ve danışmanlarına yükleyecek, Tayyib'e toz kondurmayacak, yahu danışmanlarının bile bu kadar kolay yönlendirebildiği, hata yaptırttığı bir adamı hala başımızda neden tutuyoruz demeyecek bir millete

bu ve hatta bunun 10 katı müstehak.

La 10 yıl oldu, değiştirin artık, havasını alalım, iyice kalktı bir yerleri, 4 yıl çok değil, en kötü parti geldi 4 yılda birşey olmaz, yeter ki mecbur olmadığımızı görsünler,

Kendi kendine bu kadar sıkan, elin oğlunu babasının oğlu zanneden bir millet müstehak arkadaş bunlara.

Ben bu haberi okumamıştım sinirlenmeyeyim diye şimdi okudum. Pes diyorum, Allah'a havale ediyorum. Yazık...

Fitre ve zekaylarımızı toplayıp müsteşar ve milletvekillerne gönderelim bari napalım en iyi çözüm you bu mübarek ramazan ayı içerisinde....

empati yapıyorum, bende ülkedeki oyların yarısını alsam ve ne yaparsam yapim, ne söylersem söyleyim genede alıyor olsam, böyle mi olurum? evet ya kesinlikle olurum :P suç bunlarda değil hiç kızmayalım.

Bakanın keyfi yerinde millete hakaret edip kendi maaşlarını artırdıkları oranda oyları da artıyor. Vatandaşın maaşı enflasyon karşısında erise ne olur erimese ne olur ? Nasıl olsa gelecek seçimde yine bakanın partisi oylarını artırıp 4 sene daha kendisi seçenlerle dalga geçecek.

Her türlü 1. sınıf hizmetten bedavaya yararlanıp, bedavadan 2 yılda emekli olan hala utanmadan aldığı maaşın az olduğunu iddia edenlerin gözünü ancak toprak doyurur.

keşke herkes bunların gerçek yüzünü görse...
hele öğretmenlerin bunlara hala oy vermesi gerçekten şaşırtıcı...
cumhuriyet tarihinde öğretmenler böyle zülum görmemiştir herhalde özellikle biz...

only61' Alıntı:
cumhuriyet tarihinde öğretmenler böyle zülum görmemiştir herhalde özellikle biz...

En az 3te 1 i verecek hocam yine boşuna dil dökmüyorum ben artık.

xsentiuss' Alıntı:
only61' Alıntı:

En az 3te 1 i verecek hocam yine boşuna dil dökmüyorum ben artık.

Ama onlar imam hatipli? :? Evet bu gerekçe ile bile veren var.

Bir meslek liseli olarak kınıyorum bu gerekçeyi. Biz meslek lisesi okuduk, eksik miyiz, anadolu lisesi, düz lise, fen lisesi okuyan EKSİK Mİ imam hatipliden.

Onca yıl imam hatip okuyorlar da çok azı hatibi bırak müzeezzin olabilecek seviyede bilgi sahibi oluyor.

Hiçbir TANESİ ise tek bir Arapça cümle kuramıyor ezberlediği birkaç cümle dışında. Ezberleyen sayısı bile çok çok az.

BBNET
Geri