mezuniyet ile ilgili enterasan bir sayaç lazım fakat...

Kodla Büyü

pivot012

Üye
arkadaşlar mezuniyet ile ilgili bi site hazırlamaya çalışıyorum. Bu siteme bi sayaç eklemek istiyorum Bu sayaç öğrencilerin ileride girdiklerinde ne kadar zamandır mezun olduklarını gösterebilen bir sayaç olmalı. yani öğrenciler, örneğin 16 haziran 2010 da mezun oldular. ben de mezun oldukları tarihi 16 haziran 2010 olarak girdim. diyelim aradan 2 ay geçti. tekrar siteye girdiklerinde 2 ay dan beri mezunsunuz şeklinde bi sayaç arıyorum. Özellikle swf uzantılı olmalı...

daha önce bu şekilde bir şey gören veya bir fikri olan arkadaşlarım fikirlerini paylaşırsa çok sevirinirim. Şimdiden herkese teşekkürler...

hocam öyle bir şey yok. bence olması da garip olur. her yıl farklı mezun veriyor okul. her yıl için ayrı bir swf mi yapıcaksınız ?
...
yoksa kolay.
tarih modunda değişken tanımlayın 2 tane.
biri sabit mezuniyet tarihi olsun
diğeri günün tarihini çekin fonksiyonla.
ikinciden birincisini değiştirin. sonucu ekrana yazın
...

hocam okul sitesi olarak düşündüğünde dediğin ikilem söz konusu. fakat ben aynı zaman da cd lere kopyalayıp öğrencilere vereceğim için sadece o yıl mezun olan öğrencilerde olacak ve ileri de cd yi açıp baktıklarında o hazırlanan sayaç otomatik olarak güncel tarihden mezun olan tarihi çıkarıp kaç yıldan beri mezun olduğunu söyleyecek.

aslında mantık olarak dediğiniz gibi fakat branşım fen bilgisi olduğu için, nasıl yapacağımı bilmiyorum. Ama flash da yapılması lazım. ...

başta da dediğim gibi böyle bir flash yok.
şu an tatildeyim ve hanımın netbook unu kullanıyorum. tatil dönüşü istediğiniz şeyle ilgilenmeye çalışırım

böyle bir flash yok ama yapması zor değil
action script ile
mezun olunan tarih verisi ile şu anki sistem saati çıkarılacak swf ye yansıtılacak çok basit

BBNET
Geri