Metro İnternet Access Point Kurulumu ve Sorunlar

Kodla Büyü

sert_hard

Seçkin Üye
Seçkin Üye
Arkadaşlar herkese iyi çalışmalar. Bilim ve Sanat Merkezi nde çalışıyorum. Kurumumuzda uzun zamandır çözemediğim bir sorunumuz var Metro İnternet ile ilgili.
Daha önceden kendimize ait müstakil hat ve modem ile MEB İnterneti kullanıyorduk. Modemde bulunan 4 çıkışın birinden akıllı tahta ve idari bilgisayarlarda kablolu internet kullanmak için switch e çıkış vermiştik. Diğer çıkışlardan birini de WiFi kullanmak için orta kattaki Acces Pointe çıkış vermiştik, bu AP den de alt ve üst kattaki AP lerden repeater yapıp WiFi dağıtmıştık (AP ler 3ü de aynı, TP Link TD W 9970 model). Sorunsuz sıkıntısız bir şekilde interneti kullanıyorduk.
Yaklaşık 3 ay önce kurumun mevcut MEB hattı iptal edildi, yakınımızdaki okuldan 2 tane kablosuz alıcı verici ile Metro İnternet getirildi, kurumdaki mevcut switch e poe cihazı benzeri bir aparat ile bağlandı. Bu aşamadan sonra herşey sapıttı. Kablolu bağlanan tahtalar ve idari bilgisayarlarda sorun yok ama katlarda bulunan AP ler aktif olunca tüm bağlantı komple gidiyor. Sıkıntı repeater modunda olabilir diyerek 3 AP için de ethernet kablo çektik, 3 cihazı da Access Point moduna aldık. Ama ip numaraları, Sunucu ve Ağ geçidi numaraları normalinden çok farklı. 192.168.95.1xx, 255.255.224.0 ve 192.168.64.1 şeklinde alışılmışın dışında numaralar veriyor sistem ekte de ekran görüntüsü var. Tüm AP lerin varsayılan ip leri düzenledim, dhcp dağıtımını kapattım, varsayılan ağ geçidi vs ayarladım ama kablosuz ağ aktif olunca bir yerde sıkıntı oluyor çözemedim tüm bağlantı kopuyor. AP lerin kablosunu switch ten çıkarıp aç kapa yapınca kablolu düzeliyor
1000262855.webp
İdari bilgisayarlardan birinde kablolu bağlantı ip ve Dns sunucuları bu şekilde, AP ayarlarını bu düzene göre yapıyorum. Çakışma olmaması için AP lerin adresleri 192.168.95.241, ...242, ...243 şeklinde farklı ayarladım. Ama WiFi aktif olunca sistem neden oluyorsa sıfırlanıyor.

Konu hakkında bilgisi, tecrübesi, çözüm önerisi olan varsa çok çok makbule geçer

Geri