Mesleki gelişim

Kodla Büyü

bsrböteci

Site Gezgini
hayırlı akşamlar arkadaşlar. Yeni Bilişim öğretmeniyim. tatilde kendimi mesleki anlamda geliştirmek istiyorum. Hangi konuya yoğunlaşmalıyım. Bana yardımcı olabilir misiniz? ne tavsiye edersiniz?

merhaba hocam.
ilgi alanına göre hareket etmen daha mantıklı olur. ben sana network derim sen network ten nefret ediyosundur belki... ama başlıkları özetlersek
..
1. mobil (andoid ve ios) programlama
2. php veya asp.net + CSS (web programlama)
3. ORACLE (özelde iş düşünüyorsan kesinlikle tavsiye. işsiz kalmazsın)
4. CISCO
5. Endüstriyel kontrol (Elektonik aletlein pc ile kontrolü. Akıllı ev - Digital Signage - Tunrike sistemlei vb.. sistemlerin kontrolü için)

Hocam teşekkürler. Kaynak önerebiliyor musunuz bunlar hakkında. mesela nereden başlamalıyım ilk önce. Bir de ben öğretmenim bir yıllık. Öğrencilerim açısından da faydalı olabilecek bir şeyler yapmak istiyorum. aynı zamanda mesleki anlamda da kendimi geliştirmek istiyorum. Bir de yüksek lisans olarak kendi branşımı seçsem bana faydalı olur mu yoksa teoride mi kalır bu konuda da kararsız kaldım. yardımcı olursanız sevinirim.

kaynak youtube :) hazır video setleri var. çeşitli sitele var ücetsiz veya ücretli üyelik altenatiflei olan. mesela Çizgi-Tagem var. birçok set ücretsiz. istanbulda olsaydınız alın hdd nizi gelin derdim :)

Hocam kendinizi ne için geliştireceksiniz? Ogretmenlik anlaminda mi Bilgisayar anlaminda mi?
Bilgisayar anlamında olduğunu düşünürsek;

1. Okulunuzda hangi bölümler varsa onlarin temel derslerine onem vererek başlayabilirsiniz. Örneğin web tasarim bölümü varsa; html css jquery asp.net flash ve photoshop bence ilk sirada yer almali, ya ds veritabanı Programcılığı bölümü varsa c#.net ve sql server

2. Müfredatta olsa da olmasa da android uzerine dusmenizi tavsiye ederim.

3. Yuksek lisansı bilgisayar mühendisliği mi, bilgisayar ogretmenligi mi, öğretmenlik uzerinde mi yapacaginiza siz karar verin. Ben bilgisayar mühendisliği dalinda yaptim. Mesleğimin cok ötesinde seyler öğrendim. Pek bir isime yaramadi ama olsun. :) iki sayıyı zor toplattigim sinifta Salesman ya da belman-ford algoritmasi cozecek halim yoktu..

4. Ya da ilköğretimde iseniz, code.org gibi sitelerin yaptigi şekilde ogrencide algoritma mantigi oluşturan yazilim ve site gelistire bilirsiniz. Bu konuda flash bilmenin bir ogretmenin isini çok kolaylaştıracagini düşünürüm her zaman.

Kafanızdaki hedeflerinizi anlatırsaniz ben de kendi hedef ve planlarımdan bahsederek yardimci olmaya calisirim hocam.

Saygılarımla.

hayırlı günler hocam. Ben ilköğretimde öğretmenlik yapıyorum. Meslekte henüz yeniyim. Öğrencilerime gerçekten faydalı olabileceğim bir alanda kendimi geliştirmek istiyorum. Yani derse girmişken dersten çıktığımda evet bugün öğrencilerime faydalı oldum demek istiyorum. Daha 1 yıllık öğretmen olduğum için çok acemiyim. Müfredat da tam belli olmadığı için öğrencilerime ne anlatacağım konusunda kararsızlık yaşadım. bir dönem boyunca sıkıntı çektim. insanlardaki Bilgisayar dersinin boş ve gereksiz olduğu algısı bana mesleğimde kararsızlık yaşatıyor. Flash programını biraz biliyorum bu alanda kendimi geliştirmem daha mı iyi olur dersiniz. Yani Flasha mı yoğunlaşayım. Bir de bazı sorular sormak istiyorum konuyla alakalı değil ama. Mesela laboratuvar temizliğinden biz mi sorumluyuz. Okulda teksek BT rehber öğretmeni olmak zorunda mıyız? Şimdiden teşekkür ederim. Saygılarımla.

BBNET
Geri