Mesleki Gelişim Atölyesi Dersine Kim Girebilir ?

Kodla Büyü

ColakHoca

Üye
Arkadaşlar mesleki gelişim dersine o sınıfın alan öğretmeni yerine başka bölümün öğretmeni girebilir mi ? İstemediğim halde başka bir bölümün mesleki gelişim atölyesi dersi verilmiş. Buna girmek istemiyorum benim bölümüme ait sınıf değil diye bir itiraz hakkım var mı acaba ?

evet her alanda olan bir ders ama norm hesabına her alan için ayrı katılıyor. dolayısyla norm eksiği olmayan bir alanda o derse o alan öğretmeni girer. başkasına verilmesi doğru değil. diyelim ki o alanda norm eksiği var. maaş karşılığı ve zorunlu ekdersi dolduran başka alandan bir öğretmene de verilmesi doğru değil.

bir diğer husus ta norm eksiği bile olsa o alanda önce tüm dersler ilgili alan öğretmenlerine dağıtılır sonra koordinatörlük verilir. dolayısyla o alandaki arkadaşlar koordinatörlüğü gerekiyorsa eksik alacaklar ama kendi alanlarındaki mesleki gelişime kendileri girecekler. neden. çünkü o alanın ders yükü hesaplanırken o alanın sınıflarının mesleki gelişimi eklenir.

Son düzenleme:
Bence bu bilgi yanlış. Kitap listesinde olmaması dersin kalktığı anlamına gelmez. Mesleki gelişim kitabı zaten diğerlerinden farklı ve maarif modeline uygun bir durumdaydı. Onun üzerinden devam eder bence. Çünkü kitaplar alan bazlı listelenmiş mesleki gelişim ise ortak alan olduğu için o listede olmaması normal. Bekleyip göreceğiz artık.

Ekli dosyalar

• IMG_0032.webp
    IMG_0032.webp
    148.1 KB · Görüntüleme: 17
Hocam bunlar alanların ders kitapları. Mesleki gelişim tüm alanlarda ortak olduğu için burada yer almaz zaten. Bu doküman dersin olmadığını göstermez. Çerçeve Öğretim programına bakmak gerekir.
Maarif modele göre hazırlanmış yeni alanlar var, onların çerçeve Öğretim programlarında 9. Sınıf meslek dersleri 12 saat ve 2 saati mesleki gelişim atölyesi olarak var.

Son düzenleme:
ilksms
Geri