Ben mesleki eğitim merkezinde çalışıyorum size yardımcı olayım..
çıraklık eğitim merkezlerine ; işyerlerinde çalışan çıraklar, haftada bir gün okula gelip teorik eğitim alırlar.herhangi bir meslek dalında 12 öğrenci okula başvuru yapmışsa o meslek dalından okulda sınıf açılır ve haftada bir gün okula gelirler.
Çıraklık eğitimler 12 yıllık eğitimden sonra öğrenci sayısı çok azalmış durumdadır ve bilgisayar bölümüne öğrenci bulmak çok zordur.Yani bilgisayar sınıfı malesef açılmıyor.Sadece tüm meslek dallarının 3. sınıflarında 1 saatlik mesleki bilgisayar dersi bulunmaktadır.o derslere girersiniz.ve okulda yeterli öğrenci varsa tüm teknik öğretmenlere büyük şehirlerde 24 saat koordinatörlük de yazılır.
Senede 3 defa(eylül-ocak-haziran) okulda kalfalık-ustalık sınavları olur.Bunun içinde sınavlarda görev aldığınız için ayrıca sınav ücreti almış olursunuz.
Bilgisayar öğretmenleri için sıkıntı var arkadaşlar şu sıralar; çıraklık eğitimlerin öğrenci sayıları çok azaldı ve norm fazlası olma ihtimaliniz çok yüksek.
Benim 1.5 yılım oldu mesleki eğitim merkezinde ve malesef norm kadro fazlası olmak üzereyim.Yani bana kalırsa güzel bir meslek lisesi geleceğiniz açısından mesleki eğitim merkezinden daha iyi olur.Yani norm fazlası olmazsınız.
Başka sorusu olan varsa yardımcı olabilirim?