Meslek öğretmenleri atölye ve alan şefliği ücreti alıyorlar 6 saat ve 10 saat. Onlar yapacak kısacası.yapıyoruz yaniMeslek lisesinde etkileşimli tahta bakımlarını kim yapar arkadaşlar? Bilişim öğretmeninin böyle bir sorumluluğu var mı? Çalıştığınız meslek lisesinde bakımları kim yapıyor?
O ücretin akıllı tahta ile alakası yok. Zaten kendisine verilmiş ortalama 20 bilgisayardan oluşan bir laboratuvarın sorumluluğu. Onun ücreti oMeslek öğretmenleri atölye ve alan şefliği ücreti alıyorlar 6 saat ve 10 saat. Onlar yapacak kısacası.yapıyoruz yani
İyi yapmayın hocam okul sorun yoksa keyfinize bakın...istesende istemesende web sayfası komisyonunda görev alıyorsun ya o sebeple müdürün verdiği diğer işleri yapar ifadesi herşeyi kapsıyor malum.sizin adınıza sevindim siz uğraşmıyor ve yapmıyorsanız ne güzelO ücretin akıllı tahta ile alakası yok. Zaten kendisine verilmiş ortalama 20 bilgisayardan oluşan bir laboratuvarın sorumluluğu. Onun ücreti o
10 sene önce akıllı tahtalar yokken de şefler aynı ücreti alıyordu
Hocam karışmasam mı dedim ama hıcamız iş görülsün diye yaptığını söylemiş zaten. Dediği şu ki şeflik ücretinin tahtalarla bir alakası yok. Bence de öyle.İyi yapmayın hocam okul sorun yoksa keyfinize bakın...istesende istemesende web sayfası komisyonunda görev alıyorsun ya o sebeple müdürün verdiği diğer işleri yapar ifadesi herşeyi kapsıyor malum.sizin adınıza sevindim siz uğraşmıyor ve yapmıyorsanız ne güzel
Öğretmenin böyle bir sorumluluğu yok sayın hocam. Meslek lisesinde atölye şefiyim. Toplam 4 atölye şefiyiz. Tahtaları aramızda paylaştık ufak tefek işlerini hallediyoruz iş görülsün diye. İdare de görevimiz olmadığını gayet iyi biliyor. Yapmasak yapmayız açıkçası ama iş görülsün diye güncelleme (Chrome) vb işleri yapıyoruz. Tahtalar faz 2. ilk geldikleri haldeki windows 8 leri ile duruyor. 1-2 tanesinin bios pilini değiştirdik bu güne kadar. 1-2 tanesinde arka aydınlama ledlerinden birkaçı bozuldu ama idare ediyor. Kimse umursamıyor açıkçası.
bişeyi kapsadığı yok. öğretmen olarak görevleriniz belli, şef olarak ta görevleriniz belli. gerisi hikaye. siz her söyleneni yapın sayın hocam.müdürün verdiği diğer işleri yapar ifadesi herşeyi kapsıyor
versinler parasını o zaman. akıllı tahta bulunmayan meslek lisesi öğretmeni ile akıllı tahta bulunan meslek lisesi öğretmeni neden aynı parayı alacak. saçmalamaya devam ediyorlar."Ek-1
YEĞİTEK Okul Sorumlusu Görevlendirme Esasları:
2-Fatih Projesi kapsamı dışında bulunan okullara, yaygın eğitim kurumlarına, eğitim ve uygulama merkezlerine, Bilim ve Sanat Merkezlerine, bilişim teknolojileri alanı bulunan mesleki ve teknik Anadolu liselerine, akşam sanat okullarına ve il/ilçe milli eğitim müdürlüklerine “YEĞİTEK Okul Sorumlusu” adı altında görevlendirme yapılmayacaktır."
Bilişim Teknolojileri Alanı yoksa, "Yeğitek Okul Sorumlusu" yapar; varsa, yeni gelen yazıya göre bu iş, Bilişim Teknolojileri Alanına yıkılmış gibi görünüyor.
Bu yazı öyle bir görev veremez hocam. Bir okulda bu işi yapan 18 saat ücret alırken diğer okulda bu işi ücretsiz yapması angarya ya girer."Ek-1
2-Fatih Projesi kapsamı dışında bulunan okullara, yaygın eğitim kurumlarına, eğitim ve uygulama merkezlerine, Bilim ve Sanat Merkezlerine, bilişim teknolojileri alanı bulunan mesleki ve teknik Anadolu liselerine, akşam sanat okullarına ve il/ilçe milli eğitim müdürlüklerine “YEĞİTEK Okul Sorumlusu” adı altında görevlendirme yapılmayacaktır."
Bilişim Teknolojileri Alanı yoksa, "Yeğitek Okul Sorumlusu" yapar; varsa, yeni gelen yazıya göre bu iş, Bilişim Teknolojileri Alanına yıkılmış gibi görünüyor.
bu yazıda bilişim teknolojileri bransındaki ögretmenin gorev tanımı var mı?yok bir.Öğretmenlerin gorev sorumlulukları Orta ogretim kurumları yönetmeliğinde var mı?yok iki.bu işi ders saatlerin dısında(ders görevini alma yetkisi oldugu bile muallakta)resmi yolla bildirsin amirin angarya yapar mı yapmaz mı?yapar uc..Ozetle bilişim teknolojileri öğretmeni eğitim öğretim sınıfında bunları yapmakla sorumlu deil."Ek-1
Keşke senin müdürlerin gibi müdürlerim olsaydı...bişeyi kapsadığı yok. öğretmen olarak görevleriniz belli, şef olarak ta görevleriniz belli. gerisi hikaye. siz her söyleneni yapın sayın hocam.
aklınıza yatıyor mu bir okulda btr var ve tahtalarla ilgili ücret alıyor. başka okulda btr yok öğretmen ya da şef yapıyor tahta işlerini ve bunu bedava yapacak. hadi ordan derler adama.
haaa şuna varım. şefler yapsın görev olarak ama şeflik olarak 6 saat değil 16 saat ödesinler hem labıma bakarım hem tahtalara. değiştirsinler yönetmeeliği ok o zaman.
Meslek lisesindeki tahta bakımını yapmayan arkadaşlar düşünsün. Ben de heveslisi değilim tabii ki ama bizden isteniyor biz de yapıyoruz her istediğimizde oluyor biz mutluyuz... Siz yapmıyorsanız ne alaaa keyfinize bakın o zaman tahtalar düşünsün. Bakanlık çözsün."Ek-1
Buydu demek istediğim. Bazı arkadaşlar bizi iş yapma heveslisi sanıyor ama istesekte istemesekte bizi buluyor bu işler. İkili diyalog meselesi bence ayrıca. Herkese kolay gelsin nasıl iş yapıyorsa okulunda.Benim okul meslek lisesi. Geçen hafta bu görevi gönüllü yapacak varmı diye sordular, bölümden kimse istemedi doğal olarak. Ücret vermeyip, sevap karşılığı çalıştırmak istiyorlar heralde
bu hafta öğretmenler toplantısında okulda akıllı tahtalarsa sorun olursa bilişim bölüm şefine söyleyin denildi..
Biz müdür istiyor diye yapmıyoruz. İş yürüsün diye öğretmen ve öğrenciler mağdur olmasın diye yapıyoruz ama ne yaptığımızı da söyledim. Tahtalar kuruldukları günkü windowsları(Windows 8) ile çalışıyorlar. Sadece Chrome güncellemesi yapıyoruz ara sıra. Ufak tefek sorunları çözüyoruz network kablosu vb. Bedavaya bu kadar.Keşke senin müdürlerin gibi müdürlerim olsaydı...
1900 öğrencimiz var müdürümüz keyfi için istemiyor herhalde...hepimiz aynı şey için mücadele ediyoruz aldığımız maaşı hehal etmek için uğraşıyoruz.öğrenciler ve öğretmenler için yapılan herşey.onun mücadelesini veriyoruz.vurdum duymazlık yapmıyoruz.Biz müdür istiyor diye yapmıyoruz. İş yürüsün diye öğretmen ve öğrenciler mağdur olmasın diye yapıyoruz ama ne yaptığımızı da söyledim. Tahtalar kuruldukları günkü windowsları(Windows 8) ile çalışıyorlar. Sadece Chrome güncellemesi yapıyoruz ara sıra. Ufak tefek sorunları çözüyoruz network kablosu vb. Bedavaya bu kadar.
tahtalara bedava bakım yapmanın helal maaş ile alakası yok. maaşı ben ders anlatmak için alıyorum. sonuçta öğretmenim. şeflik ücretini de şeflik ile ilgili görevlerim için alıyorum. bu görevler ortaöğretim kurumları yönetmeliğinde sıralanmış. bunların arasında tahtalarla ilgilenmek yok.1900 öğrencimiz var müdürümüz keyfi için istemiyor herhalde...hepimiz aynı şey için mücadele ediyoruz aldığımız maaşı hehal etmek için uğraşıyoruz.öğrenciler ve öğretmenler için yapılan herşey.onun mücadelesini veriyoruz.vurdum duymazlık yapmıyoruz.
Bu konuya nereden geldik biz Şeflik ücretini alan zaten tahtalarlada ilgilenir konusundan geldik.aynı şeyi konusuyoruz ama frekansımız farklı. Saygı duyorum size.emek veriyorsanız saygı duyarım zümre olarak. konuyuda uzatmıyorum kendi adıma
Sevgili hocam, hiç kendinize şu soruyu sordunuz mu? Bu tahtaların temel bakımını bütün branşlar yahut idareciler kendisi yapabilir mi? Ben cevaplayayım. Evet! Nitekim birçok farklı branştan arkadaşımız yıllardır BTR görevi aldılar alıyorlar. Peki neden aynı mücadeleyi verdiğimiz arkadaşlarımız taşın altına el koymaya gelince ilgili konuda BT cilere hadi bakalım diyorlar. İlgili nedenle iyi niyetle işler yapılsa bile minumum düzeyde ve her fırsatta gözlerine soka soka yapma taraftarıyım.1900 öğrencimiz var müdürümüz keyfi için istemiyor herhalde...hepimiz aynı şey için mücadele ediyoruz aldığımız maaşı hehal etmek için uğraşıyoruz.öğrenciler ve öğretmenler için yapılan herşey.onun mücadelesini veriyoruz.vurdum duymazlık yapmıyoruz.
Bu konuya nereden geldik biz Şeflik ücretini alan zaten tahtalarlada ilgilenir konusundan geldik.aynı şeyi konusuyoruz ama frekansımız farklı. Saygı duyorum size.emek veriyorsanız saygı duyarım zümre olarak. konuyuda uzatmıyorum kendi adıma