meslek lisesi öğretmenliği

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan 0zge
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Kodla Büyü

0zge

Üye
4 yıldır ilköğretimde word excell anlatırken şimdi meslek lisesine tayinim çıktı. Meslek lisesinde çalışan arkadaşlar fikir verebilir mi dersler çok zor mu, üstesinden gelebilir miyim? Teknik üniversite mezunuyum evet ama 4 yıldır ilgilenemeyince pek birşey kalmadı aklımda.

Hocam her türlü bir şekilde zaman ve dersler geçiriliyor.Burada önemli olan sizin tutumunuz eğer güncel ve detaylı bilgi vermek isterseniz öğrenciye kesinlikle sürekli çalışmak gerekiyor.Ama dediğim gibi vicdani bir olay hiçbirşey çalışmadan ya da sadece modülle bile halledersiniz.

bravehard2010' Alıntı:
Hocam her türlü bir şekilde zaman ve dersler geçiriliyor.Burada önemli olan sizin tutumunuz eğer güncel ve detaylı bilgi vermek isterseniz öğrenciye kesinlikle sürekli çalışmak gerekiyor.Ama dediğim gibi vicdani bir olay hiçbirşey çalışmadan ya da sadece modülle bile halledersiniz.
..
hocam seni duyanlarda biz derslerde gazete okuyoruz, internetten borsa takip ediyoruz, çocuklarda bilgisayarda projeksiyonda modül okuyup kafasına göre takılıyor zannedecek.

Hocam yanlış anlaşıldım sanırım.Ben bu şekilde de olabilir dedim.Ancak bu şekilde oluyor demedim.Yanlış anlaşılmak istemem.

Hocam öncelikle hayırlı olsun. Derslere hazırlanıp girersiniz. Modül haricinde de br sürü kaynak bulunabiliyor nette, özellikle BBNet' te...

0zge' Alıntı:
4 yıldır ilköğretimde word excell anlatırken şimdi meslek lisesine tayinim çıktı. Meslek lisesinde çalışan arkadaşlar fikir verebilir mi dersler çok zor mu, üstesinden gelebilir miyim? Teknik üniversite mezunuyum evet ama 4 yıldır ilgilenemeyince pek birşey kalmadı aklımda.
kendi tercihinizmi resen mi atandınız?

hastasıyız dede' Alıntı:
0zge' Alıntı:
kendi tercihinizmi resen mi atandınız?

Eş durumundan atandım hocam

clooney' Alıntı:
Hocam öncelikle hayırlı olsun. Derslere hazırlanıp girersiniz. Modül haricinde de br sürü kaynak bulunabiliyor nette, özellikle BBNet' te...

Teşekkür ederim hocam. Hazırlanıp giderim tabi ki ama bölümdeki derslere baktım da, bunca sene ara verdikten sonra biraz zorlanacağım sanki

bravehard2010' Alıntı:

Haklısınız hocam ilkokulda da aynı şekilde dersler bir şekilde geçiyor ama gerçekten bişeyler öğretmek isterseniz zaman harcamanız gerekiyor hazırlıklara da. Meslek lisesinde de derslerin içeriğinden dolayı çok daha fazla hazırlanmam gerek sanırım:)

öncelikle ayırlı olsun hocam,meslek lisesinde çok daha rahat edersin, teknik eğitim mezunu olup da ilköğretim de çalışmak çokta akılca bir şey değil zaten.

harebell' Alıntı:
öncelikle ayırlı olsun hocam,meslek lisesinde çok daha rahat edersin, teknik eğitim mezunu olup da ilköğretim de çalışmak çokta akılca bir şey değil zaten.

Teşekkür ederim hocam. Kendi tercihim değildi ilköğretim zaten, mecburiyetten. Malum istediğimiz yere atanmak çok kolay değil bizim branşta

0zge' Alıntı:
bravehard2010' Alıntı:

Haklısınız hocam ilkokulda da aynı şekilde dersler bir şekilde geçiyor ama gerçekten bişeyler öğretmek isterseniz zaman harcamanız gerekiyor hazırlıklara da. Meslek lisesinde de derslerin içeriğinden dolayı çok daha fazla hazırlanmam gerek sanırım:)
..
başlangıçta okulunuzdaki dallara ve muhtemel girebileceğiniz derslere (hazırlanmışsa ders programınızda size verilen derslere) hazırlanırsınız. zamana öğrettikçe sizde daha iyi öğrenir daha iyi öğretmeye başlarsınız.

müfredatta her sene yenileniyor zaten. örneğin megep başladığında 4-5 saat olan ve sadece PHP mantığını anlatan internet programcılığı dersi şimdi CMS sistemleri de içeren gerçekten güzel bir ders olacakken 2 saate indirilerek katledildi. bunun gibi değişikliklere kendimizi adapte etmek için zamanla biz öğretmenlerde öğrenciyle birlikte çalışma ihtiyacı hissediyoruz...

BBNET
Geri