Meslek liselerinde yeni ders olan Mobil uygulamalar dersi hakkinda

Kodla Büyü

Kayra_Bilal

Seçkin Üye
Seçkin Üye
Mesajlar
612
Arkadaşlar bu yeni ders ile ilgili meslek eba.gov.tr de kitabı henüz yok sizler nasıl bir yol izleyeceksiniz?
 
Okul açılana kadar kitap yayınlanır muhtemelen hocam. Ama kitaptaki uygulamalar bizim bilgisayarlara ne kadar uyar orası belli değil
 
Son düzenleme:
Geçen sene 12. Sınıflar da işledik bu dersi ne programları kaldıracak bilgisayar var. Nede milli eğitim serverları, programların çalışmasına izin verdi. Dönemin ortasında app inventer anlattık. Seneyi bu şekilde bitirdik.
 
Mühim olan modüller değil, mühim olan modüllerin içeriğine uygun teknolojik alt yapının uygun olup olmadığı, değilse en kısa sürede bilişim atölyelerinin donanım alt yapılarının güncellenmesi, yahut yenilenmesi.
Donanım eksikliği zirvede, alanlara yeni gelen öğrenci sayılarına göre bilgisayar sayısının yetersizliği zirvede, dijital materyal yetersizliği zirvede.
Robotik ve Kodlama dersi getirildi içeriğe göre öğrencilerin bizzat üzerinde uygulama yapması gereken arduino setlerin olmaması zirvede. Setlerin fiyatları malum, her öğrencinin bu setleri almaya gelir düzeyi yok, sanalda iş yaparak geçiştiriyoruz.
Modüller teknolojik gelişmelerin ışığında güncelleniyor güzelde, bu müfredat içeriğini uygulamaya dökecek alt yapı nerede?
Günümüz çağı dijital deniyor, gelecek tekonolojide deniyor, yazılım elemanı ihtiyacı var deniyor, yetişmiş eleman ihtiyacı var deniyor, lakin olmayan donanımlarla bu elemanlar nasıl yetişecek.
Bilişim Alanları Allah'a emanet düşe kalka gidiyor, çoğu okulun idarecilerine baksan aslında gereksiz gibide, lakin internet gitse, bilgisayarlar bozulsa, tahtalar arızalansa, okul web sayfalarında güncellemeler gerekse, okulun diğer alanlarında laboratuvar kutulacak yahut sorun olsa vs. vs. telefonun arkası kesilmiyor.
Sahip çıkılmıypr, lakin proje üretiöi isteniyor, malzeme yok, robotik atölyesi yok, araç gereç yok ama yarışmalarda ne yapılacak diye soruluyor. Zemini bozuk betondan yapılmış, süpürsen toz toprak içinde kalan,tüm bilgisayarların toz toprak içinde kaldığı, bilgisayarların yeyersizliği içerisinde yeni modüller çıksa ne olur, çıkmasa ne olur. Tüm bilişim öğretmenlerimiz eldeli imkânlarla olabilecek bilgilerle öğretimi tamamlamaya çalışıyor.
Mesele yok yakın vakitte bu alanda tam donanımlı eleman bulunamayacak, sorun o zaman farkedilecek lakin ne desem kâfi gelmez umarım geç kalınmaz. Bu ne bu alanın öğretmenlerinin, ne de öğrencilerinin suçu olmayacak.
İstisnalar olabilir,onlarda kaideyi bozmaz.
Ben sadece bu alanda 26 yıllık tecrübeli ve 17 yıllık bir uzman öğretme!!!, bir eğitimci olarak kanââtlerimi aktardım. Kanââte de itiraz edilmese gerek.
Mes'elemiz sadece müfredat ve modül değil en önemli ve en başta çözülmesi gereken alt yapı. En donanımlı bir öğretmen, bir uzman öğretmen, bir baş öğretmende olsa yeterli dijital donanım alt yapısı ve atölyeler olmadan öğretim kısır kalıyor.
Biraz uzun oldu meslektaşlarım kusura bakmaz umarım. Sevgi ve saygılarımla...
 
Okul açılana kadar kitap yayınlanır muhtemelen hocam. Ama kitaptaki uygulamalar bizim bilgisayarlara ne kadar uyar orası belli değil
Zümre toplantısında bu tür ders içeriklerinin bilişim sınıfındaki bilgisayarlar için uygun olmadığını, derslerin sağlıklı bir şekilde işlenilmesi, uygulamaların yapılması için muadil programlar kullanılacağını belirtmeyi düşünüyorum.. Sonrasında birisi de gelip niye bunu anlatmadınız demesin..
 
Geri
Üst