Meslek liselerinde ogrenciler okulda staj yapabilirmi

Kodla Büyü

hakimiyet001

Seçkin Üye
Seçkin Üye
Okula bir yazı geldi. Okullarla staj protokolü imzalandı diye. Bilişim öğrencisi ilkokul ve ortaokullarda staj yapabilirmi. Bilgisi olan var mi

yazıyı okudum ancak sildim. Öz olarak protokol bakanlık tarafından imzalanmış staj sözleşme örneği vermiş

Okula bir yazı geldi. Okullarla staj protokolü imzalandı diye. Bilişim öğrencisi ilkokul ve ortaokullarda staj yapabilirmi. Bilgisi olan var mi
hocam işletmelerden usta öğreticilik belgesi istiyoruz, eğer okullardan bu belge istenmeyecek diye bir yazıysa güzel haber. Henüz bu yazı bize gelmedi. İlin yazısı mı, bakanlığın yazısı mı? Burada paylaşabilir misiniz?

Öğrenci bildiğim kadarıyla okulda staj yapabilir, ama her hangi bir maaş ödemesi yapılmıyor

hocam işletmelerden usta öğreticilik belgesi istiyoruz, eğer okullardan bu belge istenmeyecek diye bir yazıysa güzel haber. Henüz bu yazı bize gelmedi. İlin yazısı mı, bakanlığın yazısı mı? Burada paylaşabilir misiniz?
öğretmenden usta öğreticilik istenmezki hocam

Çalıştığım yer küçük olduğu için işletme bulmakta sıkıntı yaşıyoruz ve biz de okullara vermek istiyoruz. Bu hafta başına kadar onay verdikleri duruma şimdi karşı çıkıyorlar. Eğer yazıyı bulabilirseniz hocam çok makbule geçer. Şimdiden teşekkürler

Öğrenci bildiğim kadarıyla okulda staj yapabilir, ama her hangi bir maaş ödemesi yapılmıyor
Büro Yönetimi - Muhasebe ve Bilişim bölümü öğrencilerimiz yıllardır devlet okullarında staj yapıyor.
Maaşlarını ilçe milli eğitim müdürlüğü ödüyor. Bunun için bir ödenek kalemi var.
Ek ders için kullandığımız K12Mos isimli hazır sistemin içinde okuların ve ilçe milli eğitimin işlerini kolaylaştıracak bazı modüller var.
Özellikle Çocuk gelişimi öğrencileri devlet anaokullarında staj yaptığı için birçok ilçe milli eğitim bu öğrencilerin maaş takibi için okullara bunu kullandırtıyor.
Bizim meslek öğrencileri içinde okullar buradan stajyer bilgisi giriyorlar ve öğrenciler maaşlarını alıyorlar.

Seneye için ben şu şekilde düşünüyorum.
Usta öğreticilik belgesi için Ortaokul ve Anadolu lisesindeki Bilgisayar Öğretmeni arkadaşların diploması yeterli. Seneye bu şekilde bölüm öğrencilerimiz staj yapabilirler.

Hocam bizim okulda sadece Çocuk gelişimi ve Hasta Yaşlı bölümleri devlete bağlı okullara gönderiyor. Eğer dediğiniz gibi bir yazı geldiyse, özel işletmelerde yaşanılan maaş, ustalık belgesi, İSG gibi birçok problem çözülecek demektir. Yazı örneğini veya sayısını paylaşırsanız çok iyi olur. Önümüzdeki yılın staj planlamasına başladık çünkü.

Son düzenleme:
Bu konuda somut ve ise yarar bir cevap gelmeyecek gibi. Bundan sonra hocamın gönderilerini dikkate almayacağım maalesef. Sorulan sorulara da cevap yazmayacağım

yukardan aşşağı okudum olsa güzel olur özelikle kızmeslek lisesleri için harika olur ama net bir şey bulamadım . anladığım kadarrıyla ucu açık bir durum

IMG_20240626_113938.jpg
19. Maddeden sizin ne anladığınızı merak ediyorum arkadaşlar. Yardımcı olabilir misiniz?

Yaz stajına
Ekli dosyayı görüntüle 7646619. Maddeden sizin ne anladığınızı merak ediyorum arkadaşlar. Yardımcı olabilir misiniz?
Hocam yaz stajına giden öğrenciler için öncelikle aynı alan öğretmenlerine koordinatörlük görevi verilir. Eğer yeterli sayıda öğretmen yoksa veya kendi alanından öğretmenler görev istememişse alana yakın diğer alan öğretmenleri veya idareciler görevlendirilir ve uygu ücret verilir. Ancak öğretmen ve idareciler dışında işletmelerden usta, usta öğretici gibi ünvana sahip kişilere koordinatörlük görevi verilemez ve ücret ödenmez.

Yaz stajına

Hocam yaz stajına giden öğrenciler için öncelikle aynı alan öğretmenlerine koordinatörlük görevi verilir. Eğer yeterli sayıda öğretmen yoksa veya kendi alanından öğretmenler görev istememişse alana yakın diğer alan öğretmenleri veya idareciler görevlendirilir ve uygu ücret verilir. Ancak öğretmen ve idareciler dışında işletmelerden usta, usta öğretici gibi ünvana sahip kişilere koordinatörlük görevi verilemez ve ücret ödenmez.
Bizim idareciler makinacı mesem yaz stajı öğrencileri büro yönetimi dalındalar. Alanda öğretmen yok. Yukarıda paylaştığım 19. maddenin ilk bölümüne dayandırarak ilk önce kendilerine almak istiyorlar

Arkadaşlar 2024-25 bu yıl itibari ile okuulara, halk eğitim ve ilçe mem lerine bilişim öğrencisi gönderen var mı?

Maaesef kız meslek lisesi son sınıftan öğrenci ortaokulumuzda staja geliyor, şefleri çok emek harcadığı için ek ders alırken bizlerde havasını alıyoruz

okulda staja karşıyım, çocuklar genelde alanlarıyla ilgili iş yapmıyorlar, eğer buna mecbursanız en azından bilişim sektöründe çalışacak öğrencileri okullara değil sektöre yerleştirin

küçük yerlerde "sektör" le ilgili kaç tane işletme var, kaçı stajer almak istiyor acaba.

BBNET
Geri