Meslek Liseleri için?

Kodla Büyü
Slm arkadaşlar öğrencilerim büyük ihtimalle beni örnek alıyorlar:)))Bilgisayar Öğretmeni olmak istediklerini söylediler.Ancak araştırmışlar bunlar ve Böte-tef farkını öğrenmişler.Bana sizin gibi Meslek Lisesinde çalışmak istiyoruz dediler.Bende(BÖTE mezunuyum:))))Ben şimdi bu öğrencilerimi nasıl yönlendireceğim??Bilişim okumasın gibisinden cevaplar yazılacak ancak bunlar kafaya koymuşlar bilgisayar öğretmeni olmak istiyorlar(Meslek Lisesinde)
Nasıl yönlendirebilirim yardımcı olur msnz?

matamatıge kafası basanlar lısede programlama wep tasarım uzerıne kendılerını gelıstrebıleceklerını ve bu sekılde para kazanabıleceklerını soyleyın o zmn gıderler sonrada kazanırlar unv. ama sayısalı olmayan unv kazanmada zorlanır eml lerde

Hocam ben ünv tercihlerinden bahsediyorum öğrencilerim 12. sınıf öğrencileri....Meslek Liselerine öğrenmen olmak içi napalım dediler kısaca...

hocam tefler kapatıldı meslek lisesine öğretmen olmazlar ancak hocamında dediği gibi teknoloji fakültelerinde bilgisayar mühendisliği okuyarak mühendis olurlar illa meslek öğretmeni olacam diyorsa formasyon alıp öğretmen olurlar

sen onlar mezun olana kadar boş okul kalmayacağını, atama döneminde çektiğimiz çileleri, atanacak okul bulamadığımızı, mezun olduklarında ilköğretimlerde de çalışabileceklerini, o zaman da zorunlu formatör olacaklarını açıkla. bir daha yanına bile gelmezler :)

teknoloji fakülteleri teknik öğretmen yetiştirmeye devam edecek. fakat bunun ötesinde onlar mezun olana kadar bu branşın işi biter. başka alana yönelsinler.

Hocam formasyon olayı sıkıntı meb açıklama yaptı gerekli alanlarda bundan sonra formasyon verilecek.Bilişim bölümünün bunların içinde yer alacağına ihtimal vermiyorum.İlahyat vs bölümler.
Neyse klavuzda meslek liseleri için belli kontenjanları olan yazılım vs gibi mühendislikler var onlara yönlendireceğim.Bunun yanında illa öğretmenlik diye tuturursa Bilgisayar ve Öğretim Teknolojileri Öğ... var diyeceğim ...Tercihi son kararı onlara bırakacağım.

bilgisayar mühendisliğini okuyup sonra formasyon almaları lazım.

Parhelion' Alıntı:
bu arada siz bote mezunu olup da nasil meslek lisesindesiniz?

hocam yanlışlıkla atanmışlardır. eskiden pek dikkat edilmiyordu. şimdi bilgisayar üstünden yapıldığı için hata olmuyor.

Yok hocam ben 2009 mezununyum çok eski değilim.Bulunduğum yerde norm fazlası oldum ve teknik öğretmen yok hepsi böte norm fazlalıklarının.Mecburen bizleri meslek lisesine aldılar.Sadece ben değil.Diğer meslek liselerinede aldılar ancak sayılarını bilmiyorum tam olarak...

Hocam tayin istemeyi düşnüüyorum burada kalıcı değilim.Ondan kalıcı değil geçici bir çözüm oldu bnm için....Ancak mesleki anlamda çok verimli oluyor.

BBNET
Geri