merkezi uydu sinyal yok sorunu

Kodla Büyü

tohatli

Site Gezgini
Arkadaşar merhaba 1 haftadır şöyle bir sorunum var yardımcı olursanız sevinirim. Sıkıntım şu:

Oturduğum binada merkezi uydu sistemi var ve sinyal sorunu yaşıyorum.Kanalları aratıyorum 150 civarı kanal buluyor bu kanalların çoğunda sinyal yok diyor bazılari 5 10 dk calosiyor sonra gidiyor.Prizin topraklaması söktüm aynı, TV'yi fabrika ayarlarına çevirip denedim aynı, bir türlü çözemedim. sıkıntı var ne yapabilirim arkadaşlar aynı konudan muzdarip olan veya olmuş olanlar yardım ederse sevinirim şimdiden teşekkür ederim.
Not 2 tv var biri vestel biri samsung tum odalarda sinyal alamama sorunu var. Komsuda hersey normal bizde tv calismiyor.. Yardim lutfen

Merkezi anten switchinin güç kaynağı(Adaptörü) bozuk olabilir. Aynı durum bizde de yaşandı ve Adaptör değiştirilince sinyal geldi.

Sadece sorun sende ise uydu alıcının lnb ayarlarına bak. Lnb tipi denen bir yer varsa orayı değiştir bence. a-b-1-2 gibi seçenekler olması lazım tek tek dene

merkezi uydularda genellikle en üst katta koridorda bir cihaz oluyor çoğaltıcı o cihazı bulun üzerindeki kablolar numaralıdır genellikle sizin daireye inen kabloyu bulun soketi çıkarın sorunsuz çalışan komşunuzun soketiyle değiştirin eğer durum hala aynıysa kablonuzda sorun var demektir yok düzelirse demekki cihazın o çıkışı bozuktur varsa boş uç ona takıp deneyin boş yoksa size kalmış :D

BBNET
Geri