cyln' Alıntı:
elimizdeki tek koz gitmiş olmaz mı sence hasari?
Salla yaa ne kozu hakketiğin değeri görürsün. Ben sürekli söylüyorum formatör kimsenin ayakçısı değildir ama şuan dikkat et tüm ayak işlerini formatör yapar. Kimsede demez senin şu işte emeğin var çünkü sürekli arka planda ayak işlerini yapar. Yok fotograf çek, yok müzik sistemini düzenle, yok sunum yapılacak projeksiyonu ayarla.
Şöyle ifade edeyim:
Bir sinema filminde kimse senaryo yazarını, ışıkçısını, ses kaydedicisini, dekorcuyu veya kostümden sorumlu elemanı hatırlamaz filmler kimlerle hatırlanır başrol oyuncusuyla hatırlanır peki bir filmde en zor iş başrol oyuncusunun mu? Bence değil o filmin çekilmesini sağlayan o oyuncu değil emekçileridir ama kimse onları hatırlamaz işte biz formatörlerde böyleyiz.
Eski okulumda inan karşılık beklemeden okul içinde dört dönerdim hiçbir karışılık beklemezdim ama gel gör ki ödül zamanları gelince kimlerin aldığını duyunca insan ister istemez bir defa düşünüyor bu adam ne yaptı da bunu hakketti. Düşünüyorsun dönem içerisinde yaptığı hiç bir şey yoktur ama nedense ödüller ona gider.
....
yazacak çok şey var ama inan moralimi bozmak istemiyorum siz anlayın işte.