Merak ediyorum adamına denk gelsek?

Kodla Büyü

adadeniz

Hiperaktif Üye
Hiperaktif
Merhaba arkadaslar
forumda dikkat ettim de ben dahil hemen hemen tüm arkadaslar idareyle aramızda bir problem oldugunda
"onlar bize muhtaç" şarkısını tutturuyoruz.

Olaki idaremiz bilgisayardan anlayan bir idare olursa o zaman ne yapcaz :)
şarkıyı yine söyler miyiz sizce?

cyln' Alıntı:
Merhaba arkadaslar
forumda dikkat ettim de ben dahil hemen hemen tüm arkadaslar idareyle aramızda bir problem oldugunda

Keşke bilseler de biz de sadece işimize baksak.

Anlamaları bişeyi değiştirmez bilişim öğr. varken ne işleri var tozlu pclerle tornavidalarla kafa yormazlar sanmam

cyln' Alıntı:
Merhaba arkadaslar

Hocam olması gereken de bu zaten.
Sadece idarecilerin değil, öğretmen arkadaşların da kendilerini geliştirmesi gerekir.

Fakat sistem bizi öyle bir duruma getirdi ki mesleğimizin çok dışında çalışıyoruz.
Günümüz teknolojilerine uygun ders olması durumunda bunların hiçbirisini düşünmek zorunda kalmayız.

Bizler geleceğin yazılımcılarını, tasarımcılarını yetiştiren yönlendiren öğretmenler olmamız gerekirken, elimizde tornavida ile oradan buraya koşuşturan, bölümümüzden soğutulan öğretmenler konumuna getirdiler.

Bilim ve Teknoloji çağında bölümün bu kadar dipte olmasına anlam veremiyorum.
Büyüklerimiz maalesef sözde önem veriyor.

cyln' Alıntı:
elimizdeki tek koz gitmiş olmaz mı sence hasari?
Salla yaa ne kozu hakketiğin değeri görürsün. Ben sürekli söylüyorum formatör kimsenin ayakçısı değildir ama şuan dikkat et tüm ayak işlerini formatör yapar. Kimsede demez senin şu işte emeğin var çünkü sürekli arka planda ayak işlerini yapar. Yok fotograf çek, yok müzik sistemini düzenle, yok sunum yapılacak projeksiyonu ayarla.
Şöyle ifade edeyim:
Bir sinema filminde kimse senaryo yazarını, ışıkçısını, ses kaydedicisini, dekorcuyu veya kostümden sorumlu elemanı hatırlamaz filmler kimlerle hatırlanır başrol oyuncusuyla hatırlanır peki bir filmde en zor iş başrol oyuncusunun mu? Bence değil o filmin çekilmesini sağlayan o oyuncu değil emekçileridir ama kimse onları hatırlamaz işte biz formatörlerde böyleyiz.
Eski okulumda inan karşılık beklemeden okul içinde dört dönerdim hiçbir karışılık beklemezdim ama gel gör ki ödül zamanları gelince kimlerin aldığını duyunca insan ister istemez bir defa düşünüyor bu adam ne yaptı da bunu hakketti. Düşünüyorsun dönem içerisinde yaptığı hiç bir şey yoktur ama nedense ödüller ona gider.
....
yazacak çok şey var ama inan moralimi bozmak istemiyorum siz anlayın işte.

ya ben de zaten öyle düşünüyorum...
olması gereken BT öğretmeninin kendi derslerine girmesi ve laboratuarı kullanıma hazır bulundurmasıdır asıl olan...

biz bunun dısında ellibin iş yapıyoruz. niye idare ve diger öğretmen arkadaslar bi halttan anlamadıgı icin...

bi problem yasadıgımızda diyoruz yaa kaparım dükkanı olur biter... paşa paşa gelirler...

haa bu durumda da ben sunu sormak istiyorum.
Tut ki gittigimiz X okulunda idare PC den anlıyor. Kendi işini kendi görebiliyor ayda yılda ya bir problem olur bizlik ya da olmaz...

bu durumda problem yasarsak kitleyecek dukkan da olmayacagı icin bir B planımız var mı acaba?
Bunu genel konuşuyorum ben sen veya o degil... bizbize konusuyoruz suan...

Bir B planımız var mı?

yasarsahbaz' Alıntı:
cyln' Alıntı:
Merhaba arkadaslar

Keşke bilseler de biz de sadece işimize baksak.
:alkis:

cyln' Alıntı:
ya ben de zaten öyle düşünüyorum...
olması gereken BT öğretmeninin kendi derslerine girmesi ve laboratuarı kullanıma hazır bulundurmasıdır asıl olan...

biz bunun dısında ellibin iş yapıyoruz. niye idare ve diger öğretmen arkadaslar bi halttan anlamadıgı icin...

bi problem yasadıgımızda diyoruz yaa kaparım dükkanı olur biter... paşa paşa gelirler...

haa bu durumda da ben sunu sormak istiyorum.
Tut ki gittigimiz X okulunda idare PC den anlıyor. Kendi işini kendi görebiliyor ayda yılda ya bir problem olur bizlik ya da olmaz...

bu durumda problem yasarsak kitleyecek dukkan da olmayacagı icin bir B planımız var mı acaba?
Bunu genel konuşuyorum ben sen veya o degil... bizbize konusuyoruz suan...

Bir B planımız var mı?
B planımız yok ama haksızlığa karşı bir duruşumuz var.
Sanırım bu onları geri püskürtür.
İdare ile laçka olmayacaksın, el kol hareketi yapmayacaksın, resmi takılacaksın, işine gücüne bakacaksın, sadece gerektiğinde idare ile muhattap olacaksın.
Her şey ek ders ve para değil para için hiçbir zaman formatörlüğü bırakmam demedim hatta tartıştığım müdürden birine istiyorsan hemen şimdi formatörlük istifa dilekçemi vereyim dedim. Kapıdan çıktım gittim siz bilirsiniz dedim ben burada beni ezesiniz diye bu işi yapmıyorum veririm dilekçemi dersime girer çıkarım dedim. Eğer uygun bir ifadeylede bana bir iş gösterilmişsede yok demedim hallederiz demişimdir ve halletmişimdir. Her zaman iyi geçinmek iki tarafın yararınadır ama gerektiğinde de duruşunuzu sergilemelisiniz. Para kaybetme pahasına olsa dahi.

Hocam bilen adamlar idareci olmaya başlayacak gibi artık. Şahsen idareye geçmeyi B planı olarak düşünüyorum ilerde sınav kazanırda bir boş yer olursa. : ) Bilişimcilerinde de idareciliğe kayacağı kanaatindeyim.

bizde bi tane idareci vardı öğretmenler odasında örneğin bir öğretmen arkdaş gelipte hocam benim böyle byle bir sorunum var
diye bana anlattığında arkadan gelip ben pc başında vs oturuyorsam diğer öğretmene aman hocam ona anlatmayn söylemeyin vermeyin
daha da bozar diye dalga geçip aşağılayıcı ifadeler kullanıyordu.
yani anlayanıda böyle oluyor bu kişiyi bir sene bir excel dosyası için peşimden koşturdum, yinede yapmadım öğretmedim.

valla idare hiç bir öğretmene muhtaç değildir. kendinizi kandırmayın boşu boşuna. dedikleri gibi size takmamışlarsa rahat edersiniz. benim eski okullarımın birinde formatörde değildim. aramda bozuk değildi idareyle. 1 sene boyunca 1 tek soru bile sormadılar bilgisayarla ilgili.

hipopotam' Alıntı:
bizde bi tane idareci vardı öğretmenler odasında örneğin bir öğretmen arkdaş gelipte hocam benim böyle byle bir sorunum var
diye bana anlattığında arkadan gelip ben pc başında vs oturuyorsam diğer öğretmene aman hocam ona anlatmayn söylemeyin vermeyin
daha da bozar diye dalga geçip aşağılayıcı ifadeler kullanıyordu.
yani anlayanıda böyle oluyor bu kişiyi bir sene bir excel dosyası için peşimden koşturdum, yinede yapmadım öğretmedim.
bizde de bir gerizekalı vardı o dediğinde "itina ile bilgisayar bozdurulur" diyordum ve en ufak noktada da onu bozuyordum ortamda... bi halt bilmediğini herkes anlamıs oluyordu... ve artık o bu tarz konustugu zaman yardım isteyen arkadas "ben bunu biliyorum, daha fazla bozsun diye hocama geliyorum zaten" deyince adam eşekten düşmüşe benzyordu çıt çıkarmadan çekip gidiyordu

Benim geçen seneki idarecim anlıyordu pc'den. Hatta bana bir iki şey öğretmişti :) Anlayan idareci ile çalışmak rahat oluyor, çünkü meseleyi anlıyor. Anakartta bir sorun olmuştu hocam sanırım yanmış dedim. Hemen tamirciye gönderdi, bir öğretmen olarak anakart devrelerini test edip yapacak durumda değildim. Ama @hipopotam hocamın anlattığı gibi bazen hiçbir şey bilmiyor durumuna da düşüyorsun. @muptela arkadaşıma katılıyorum, bizim zümre yavaş yavaş idareciliğe kayıyor. Ben de düşünüyorum. En az bir idarecenin pc'den anlaması çok önemli. O kadar basit meseleler yüzünden işleri uzatıyorlar ki! Eğitim-Öğretim aksıyor, teknolojinin nimetleri kullanılırak Eğitim-Öğretim çok daha kaliteli hale getirilebilir. Ama en başta bakanlık bu durumu göremiyor!

ben de yarım dönem böyle biriyle çalıştım. Her şeyi bildiğini sanıp kendince komik yöntemlerle web sitesi yapmaktan öteye gidemezdi. Bence oldukça sinir bozucu bi durum neyseki kısa sürdü

hasari' Alıntı:
cyln' Alıntı:
elimizdeki tek koz gitmiş olmaz mı sence hasari?
Salla yaa ne kozu hakketiğin değeri görürsün. Ben sürekli söylüyorum formatör kimsenin ayakçısı değildir ama şuan dikkat et tüm ayak işlerini formatör yapar. Kimsede demez senin şu işte emeğin var çünkü sürekli arka planda ayak işlerini yapar. Yok fotograf çek, yok müzik sistemini düzenle, yok sunum yapılacak projeksiyonu ayarla.
Şöyle ifade edeyim:
Bir sinema filminde kimse senaryo yazarını, ışıkçısını, ses kaydedicisini, dekorcuyu veya kostümden sorumlu elemanı hatırlamaz filmler kimlerle hatırlanır başrol oyuncusuyla hatırlanır peki bir filmde en zor iş başrol oyuncusunun mu? Bence değil o filmin çekilmesini sağlayan o oyuncu değil emekçileridir ama kimse onları hatırlamaz işte biz formatörlerde böyleyiz.
Eski okulumda inan karşılık beklemeden okul içinde dört dönerdim hiçbir karışılık beklemezdim ama gel gör ki ödül zamanları gelince kimlerin aldığını duyunca insan ister istemez bir defa düşünüyor bu adam ne yaptı da bunu hakketti. Düşünüyorsun dönem içerisinde yaptığı hiç bir şey yoktur ama nedense ödüller ona gider.
....
yazacak çok şey var ama inan moralimi bozmak istemiyorum siz anlayın işte.
:+1:
Ağzına sağlık, ne kadar güzel özetledin durumu..

Allah aşkına, telekomdan internet gittiği zaman bile suçlu siz olursunuz...
Okulların %90 nında bu durum var.... Geri kalanında da bir kuru teşekkür...

Şöyle bir muhabbet kim ister?
Espiri niyetine:
Diğer öğretmen: İnternet niye yok?
BT öğretmeni: Telekom çalışma yapıyor, kabloları çıkarmışlar vs
Diğer Öğretmen: Hocam işten kaytarmak için bahane arıyorsun, bizi yeme, biz kablosuz bağlanıyoruz..
BT Öğretmeni : !?

Bilgisayardan anlayan bir idareci bilgisayarcıdan bence daha fazla şeyler ister. Kozunuzun kalmayacağı gibi işi yükünüz de artar bence.
Attığınız formatı beğenmez, yaptığınız siteyi beğenmez, hazırladığınız davetiyeyi beğenmez, excelde ya da acsessde yaptığınız basit programları beğenmez v.s.. hep daha fazlasını ister.

Bir senedir okulumuzdaki bir öğretmenle - idareci değil - hep şu muhabbet dönüyordu.
Bilişimcilik iyiymiş, durumun almanyadan iyi, yata yata para alıyorsun v.s. v.b. hep bildiğiniz konuşmalar. Kalabalık bir ortamda yine böyle söylemler geçince döndüm yüzüne E elinden alan olmadı okuyup sende bilişimci olaydın dedim, bizin zamanımızda yoktu böyle bilgisayar öğretmenliği falan dedi, E dedim kursu vardı Formatörlük için gitseydin belge alsaydın, Kim uğraşacak kim yapacak git gel kursla falan dedi, E dedim hocam ben 4 sene bunun okulunu okudum, kursu semineri katıldım, eğitimini aldım, keşke sen olsaydın da şimdi yata yata para alaydın. Daha o gün bugün muhabbeti bitirdi.
Birazda bizim tepkisizliğimizden kaynaklanıyor bu tür durumlar. 2 senedir okulumdaki idare ile gerektiğinde resmi gerektiğinde samimi oluyorum, benim görevim olmayan mevzularda anlamam karışmam deyip çekiliyorum. Onlar da benim tutumumu biliyor, ona göre daranıyorlar.

Ha idarecinin bilgisayardan anlayan yada bilgisayar öğretmeni birisi olması durumu bana göre daha iyi hale getirir.
1.si e-okul, mebbis, tefbis, iks ıvır zıvır çoğu idarecinin anlamadığı ve bizim yaptığımız gereksiz işleri "Ben anlamıyorum sen daha kolay yaparsın" diyerek sırtımıza sarma olayı olmaz.
2si Okul ders programı, Excelde tablo-grafik-hesap işleri, belge tarama, e*posta alma gönderme vs vs işlerle éHocam bi bakıver" diye uğraşmayız.
3 Asli görevimiz olan öğrenci ve öğretmenlere bilgisayar öğretme, yardımcı olma, BT laboratuarının bilgisayarların bakımı, web sitesi vs. konularda halimizden ve durumumuzdan anlayacak bir idareci olması, gerektiğinde ondan da yardım alabilecek olmak faydalı olur.

Amma velakin, gıcık ters birine, her işimize burun sokup işimize karışan, ben yapıyordum sende yap düşüncesinde olan birisine denk gelirsek, o zamanda postayı koyup havasını söndürmek gerekir.

Benim müdür de PC'den iyi anlıyor, o yüzden hiç mi hiç bana muhtaç değil. Keşke birazcık bana muhtaç olsaydı, o zaman onun gözünde biraz değerim olurdu. Adam web sitesiyle kendi ilgileniyo, güzel de yapıyor fena değil yani. Ara sıra bilgisayarı yavaşlayınca kendi format atıyo yeniden yüklüyo, projeksiyonu bağlıyo, söküyo.....

Benim de formatörlük olmadığında ekders konusunda hiç yardımcı olmuyo, hatta formatörlükte de (pardon BTR) gıcıklık yapıyo.. :P

Konuyu canlandırmışız..
15 gün sonra meslekta 10. yılımı doldurmuş olcağım...
Şu ana kadar 4 okulda, 6 müdür, ~15-16 müdür yardımcısıyla çalıştım. Yardımcı olmak veya kurs, teknik servis hizmeti:) vermek için onlarca idareci ve memurla muhattap oldum... İl ve ilçe MEMlerde çeşitli komisyonlarda görev aldım,...
Gezdim, okudum, gördüm, değerlendirdim, tabi hepsi kendi penceremden..
Vardığım sonuç ne kadar biliyorlarsa o kadar iyi, o kadar rahatsınız, dersiniz daha kıymetli (biraz da sizin elinizde), normal öğretmen saygısı görürsünüz hatta bazen fazlası..

Herkes biliyorsa size ihtiyaçları kalmaz mı? Kalmasının!!!
Siz toplama çıkarma bildiğiniz halde okulda niye matematik öğretmeni var?
Bazı arkdaşlarımız şiir bile yazıyor, Türkçe öğretmeni niye var?
Çok iyi futbol, basketbol, voleybol veya masatenisi oynasyanlarımız var, Beden eğitimi öğretmeni niçin var?

... Cevap belli..

BBNET
Geri