MEMURUN İŞ GÜVENCESİ KALKIYOR ?

Kodla Büyü
kutlu_han' Alıntı:
jowood' Alıntı:
Toplum olarak buna hazır değiliz. Adam kayıma ve torpil çok maalesef. Bir de devletin vatandaşa hizmet etme anlayışı iyice devletin vatandaşı sömürmesine doğru gidiyor.. Sistematik tepkimizi ortaya koymalıyız..

yorumu çok haksız olmasada hep söylediğimiz şey bizim toplumumuzdan olmaz biz yapamayız diyerek tüm yeniliklere karşıyız. o zaman biz kendimize de güvenmiyoruz demektir.
Ayrıca konuya ait hiçbir detay da bulunmamakta hemen herkes kapıdan okula girerken okul müdürü tarafından 'al sana iki kınama seni kovdum' modunda davranıyor. iş o kadar kolay olmayacaktır.

toplulumda bazı şeyler yanlış olabilir ama bu doğru şeyler yapılmasına engel olmamalıdır. ben topluma güveniyorum doğru neyse yapılmalıdır.

memur oldum diyerek iş yapmayan en dolu insan var, öğretmen değil, düz memuru, idarecisi, doktoru, bekçisi hizmetlisi.

geçenleredde gençlik spor müdürlüğüne işim düştü 5 masa 5 memur var ama biri izinliymiş benim işe o bakıyomuş diye bir ay git gel yaptım böyle iş olur mu? okul hizmetlisi müdüre burun kıvıryor o benim işim değilş bu benim işim değil diye.
öğretmenlerden birçok kişi var görev almak istemeyen işten kaçan ve niceleri.

Elbette müdürlerden bir sürü kişi var işe yaramaz, onlarda şikayet edilebilmeli.

Artık tüm kurumlar çok daha iyi verimli işleyen yapıya kavuşmalı devlet yapısı çok hantal. İşiniz düşünce anlıyorsunuz.

Direkt olarak karşı çıkanların siyasi düşüncelerine yenildiğini düşünüyorum.

Telefon rehberine devletin memurları tarafından sehven ekleme yapılıp o eklemelerden dolayı tutuklanan teğmen hala o dava ile uğraşıyor. Bunun gibi birçok örnek var. Bence siz siyasi düşüncenizden dolayı kendinizi güvende hissettiğiniz için rahatsınız.

zafer_can' Alıntı:
akyildiz41' Alıntı:
vay be demekki herkesin keyfi yerinde. baksana birtek ben cevap yazmışım

Ben önce "EVET"çilerin, "durmak yok yola devam" diyenlerin yorumunu bekliyorum. Bakalım başlarını gömdükleri o topraktan ne zaman kaldıracaklar..
onlara bişey olmaz da çocuklarına bir gelecek bırakamayacaklar. onlar çünkü aynı kaba işiyorlar.

Tamam çalışmayan atılsın peki Gerçekten Adalet sağlanabilecek mi?arkadaşlar
herkes siyaseti oynayacak sahte kimlik yani...bence iyi olmayacak...çalışmayan da siyasetten yırtacak....

hocam meb de var merkezde gizli kapaklı çalıştırılan görevlendirmeler,vekil müdürken olan yere müdür atanmayan okullar...bu düzenleme herkesi ÇOK GÜZEL SİYASİ YALAK yapar....

kutlu_han' Alıntı:
jowood' Alıntı:
Toplum olarak buna hazır değiliz. Adam kayıma ve torpil çok maalesef. Bir de devletin vatandaşa hizmet etme anlayışı iyice devletin vatandaşı sömürmesine doğru gidiyor.. Sistematik tepkimizi ortaya koymalıyız..

yorumu çok haksız olmasada hep söylediğimiz şey bizim toplumumuzdan olmaz biz yapamayız diyerek tüm yeniliklere karşıyız. o zaman biz kendimize de güvenmiyoruz demektir.
Ayrıca konuya ait hiçbir detay da bulunmamakta hemen herkes kapıdan okula girerken okul müdürü tarafından 'al sana iki kınama seni kovdum' modunda davranıyor. iş o kadar kolay olmayacaktır.

toplulumda bazı şeyler yanlış olabilir ama bu doğru şeyler yapılmasına engel olmamalıdır. ben topluma güveniyorum doğru neyse yapılmalıdır.

memur oldum diyerek iş yapmayan en dolu insan var, öğretmen değil, düz memuru, idarecisi, doktoru, bekçisi hizmetlisi.

geçenleredde gençlik spor müdürlüğüne işim düştü 5 masa 5 memur var ama biri izinliymiş benim işe o bakıyomuş diye bir ay git gel yaptım böyle iş olur mu? okul hizmetlisi müdüre burun kıvıryor o benim işim değilş bu benim işim değil diye.
öğretmenlerden birçok kişi var görev almak istemeyen işten kaçan ve niceleri.

Elbette müdürlerden bir sürü kişi var işe yaramaz, onlarda şikayet edilebilmeli.

Artık tüm kurumlar çok daha iyi verimli işleyen yapıya kavuşmalı devlet yapısı çok hantal. İşiniz düşünce anlıyorsunuz.

Direkt olarak karşı çıkanların siyasi düşüncelerine yenildiğini düşünüyorum.

Siyasi değil. Benim mevcut hükümeti desteklediğim de oldu zamanında. Artık rüyasında görürler desteği. Herşey düzgün de garibanın boğazından geçen 3 gram lokmaya mı geldi sıra. Mevcut düzenlemelerde özelleştirilen her kurumda vatandaşlarımız üçkağıtçılık peşinde. Geçmişte rehabilitasyon merkezlerinde şimdilerde sağlık ocaklarında devleti nasıl kazıklarım peşindeler. Yakında okullar öyle olacak. Önce halkı eğitelim vesselam..

Garibanın derdinde bunlar evetçilere lafım yok çünkü çok güzel bir medya oyunu oynanıyor sonuçta. Memurunu atan müdür görmem çünkü giden memurun yerine yenisi gelmez. Bunun için memurlara öğretmenlere yüklenildiği gibi yüklenilmeyecek. Bunlar seçim yaklaştığı için en sıkıntılı ve en sevilmeyen bakanı görevden aldılar ee noldu aslında değişen bir şey yok sadece oy meselesi özür grubu yapıldı ama benim tanıdığım o kadar insan yazı beklemeye devam ediyor.

Hiç kimse kimseye güvenmesin kimsenin güvencesi kalmayacak

benim tek güvendiğim yeteneklerim elimdeki altın bilezikler

Sadece bir örnek belki günümüzdeki birlerine örnek olması açısından....Günümüzde insanlar koltuklara oturmaya çok meraklı ancak o koltuğun kendisini felakete mi ,refahate mi ulaştıracağını çok düşünmüyor.Emri altında çalışanlardan tümünden sorumludurlar...(BU NE BÜYÜK BİR SORUMLULUKTUR...)

Adalet Konusundaki Hassasiyeti

Hz. Ömer (ra), adaleti uygularken Kuran ahlakının gereği olarak, herkese eşit davranmış; soyluluk, zenginlik, akrabalık, makam gibi unsurların adaleti engellemesine kesinlikle izin vermemiştir. İdaresi altındaki topraklarda adaletin katıksız bir biçimde uygulanması için her türlü önlemi almıştır. Her zaman Müslümanlara karşı büyük bir sorumluluk duygusuyla hareket etmiştir. Tarihi kaynaklara göre bu konuda, "Fırat kıyısında bir deve helak olsa, bundan kendimi sorumlu bilirim" sözü meşhurdur.

Adalet konusundaki bu hassasiyeti nedeniyle, herkese adaletli ve eşitlikle davranılmasını yazılı olarak yöneticilere duyurmuştur. Tarihi kaynaklara göre, Hz. Ömer'in (ra) dönemin kadılarına gönderdiği bildirilen mektup, kendinden sonra gelen tüm yöneticiler için de bir rehber olmuştur:

"Davalara bakarken telâşa, çığırtkanlığa ve tarafların haysiyetini kırıcı davranışlara asla müsaade etme. Çünkü adaletin yerini bulması için sükûnet ve ciddiyet şarttır. Hakkın tecelli etmesi ise İlâhi adaletin itibar kazanmasına sebep olur. Bir Müslümanın niyeti iyi ise Allah, onun insanlarla olan münasebetlerini ıslah eder, ama içi başka dışı başka olursa, Allah ona musibet verir. Bu durumda hâkimin görevi Allah'ın rızk ve rahmet hazinelerinin kulları arasında adaletle dağıtılmasını sağlamaktır.” (Doğuştan Günümüze Büyük İslam Tarihi, Cilt: 2 s: 109)

Hz. Ömer'in (ra) özellikle hassasiyet gösterdiği konulardan biri de “...Allah Katında sizin en üstün (kerim) olanınız, (ırk ya da soyca değil) takvaca en ileride olanınızdır..." (Hucurat Suresi, 13) ayetinin gereği olarak halk arasından biri ile yetki sahibi bir valinin eşit olduğunun anlaşılmasını sağlamaktı. Hz. Ömer'in (ra) nezdinde bir vali, toplumun herhangi bir ferdi gibiydi. Bu nedenle de adaleti uygularken herhangi bir kişi ile bir valiyi ayırt etmezdi.

BBNET
Geri