MEMURU BEKLEYEN EN BÜYÜK TEHLİKE

Kodla Büyü

19siyaHBeyaz03

Seçkin Üye
Seçkin Üye
http://www.kamudanhaber.com/sendika/tur ... 03423.html
Türk Eğitim-Sen olarak aylardır, yıllardır haykırıyoruz: Devlet memurlarının iş güvencesi tehdit altında!
Nitekim bu tehditlerin sonuncusuna da, bugün Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı kaynaklı olarak basına yansıyan 47 YILLIK DEVLET MEMURLARI KANUNU DEĞİŞİYOR başlıklı haberdeki "Devlet memurluğundaki ‘ömür boyu iş garantisi’ anlayışına son verilecek" ifadeleriyle şahit olduk.

EĞER BÖYLE KANUN ÇIKARSA İLK BİZİ KAPININ ÖNÜNE KAYARLAR...

only61' Alıntı:
öyle birşeye cesaret edemezler...sonları olur....
HOCAM NİYE SONLARI OLSUN 3000 NORM FAZLASI BİLİŞİMCİYİ YADA 10000 FAZLA SINIFÇIYI İŞTEN ÇIKARSA SANIYORMUSUN SEN DİĞER ÖĞRETMEN YADA MEMURLARIN SAHİP ÇIKIP AKP OY VERMEYECEĞİNİ KİMSENİN UMRUNDA OLMAYIZ HER ZAMAN ATEŞ DÜŞTÜĞÜ YERİ YAKAR
ZATEN OY HAVUZLARININ KÜÇÜK BİR MUSLUĞU MEMURLAR.

Pişkin pişkin birkaç mehmet ölse ne olur demeye getiren adamlar birkaç bilişimci ve sınıfçıya hadi sizinle işimiz bitti dese adamların oylarına bir gram zarar gelmez.

hocam konu ile ilgili hiç bilgim yok ama, hepimizin malumu ne memurlar var be ya

sadece muş valiliğindeki odacıları saysam sana iki tane okul personeli olur ya adamlar ellerinde paspas olması gerekirken jilet gibi takım elbiseleri ile çay corba memurluk yapıyorlar kimi devlet memurluğunun ölümsüzlüğünden dolayı tekelden gelmiş kimi sağlıktan kimi tarımdan abooo ne iş desen bi konuşurlar sanırsın vali yardımcısı

eğitim saglık ve güvenlik branşlarınn ana unsurları öğretmen doktor ve polise hiç bişey olmaz
ama bahsettiğim tipler için biraz korkutucu düzenlemeler 10 numara olur

memurların toplam oyu 3 milyon aileleriyle beraber olsun hepsi evli 6 milyon
her iki kişiden birisi oy verdiğine göre karı yada kocadan birisi yine vermiş
buda demek olyor ki 3 milyonu işten çıkarsan çk koymaz piyasadaki namertler dahada sevinir
oyları arttırırlar.

İktidar partisine oyum nasib olmuş değil ama eğer böyle bir düzenleme yapılacaksa gayet yerinde olur.
İşinizin hakkını vererek çalışıyor sorumluluklarınızı yerine getiriyorsanız niye tedigin oluyorsunuz ki??
Devlet kütüphanesinde örgü ören memurlar gördüm. Hemde gevezeliklerinden okuma salonunu kullanamazdık.
Geçen ay kardeşimden dinledim. çalıştığı kurumda ki bir bayan memeur kuruma taşlarını ayıtlamak için bulgur getirmiş.
Özel sektörde çalışan insanların aldığı ücret ve ortaya koyduğu performansı insaf dahilinde herkes değerlendirsin.
Kapitalizmin köleleştirmesine de iş garantili asalaklığa da hayır!
Öyle memurlar varki devlete millete faydasını bırak ekstradan birde zarar veriyor. Ama yinede iş garantisi var.
Evet mübalağasız gerçeklerimiz bunlar...
Parti pırtı gözetmeden haktan hakikatten yana olalım .
Eğer bu düzenlemelerde çalışan işini yapan memurun hakkı gözetilemeksizin tüm memurlar köleleştirilecekse detaylar belli olunca haklı itirazları destekliyorum.
Fakat ödül ceza sistemine dayalı yapılacak tüm düzenlemelere muhalefet eden felaket tellalı yaklaşımları değil!

Kuş beyinli gerizekalı kimsenin bundan tedirgin olduğu yok.Adil ve objektif bir değerlendirmeden kimse kaçmaz.
Ancak ülkemizde insanlar sakalından ,bıyığından ,mezhebinden,sendikasından ,iinancından ,dilinden ,dininden ,hemşericilikten,particilikten ,ahbap çavuş ilişkisinden ve daha bir çok ...cilikten dolayı mağdur olup haksızlıklara uğruyor ki kimsenin bir işe layık olma veya liyakat aradığı yok. bahsettiğiniz uygulama geldiğinde haksızlık olmayacak demek sığırlık olur.Sizde olmayacak diyorsunuz sanırım.

BURCUNURBURÇAK' Alıntı:
İktidar partisine oyum nasib olmuş değil ama eğer böyle bir düzenleme yapılacaksa gayet yerinde olur.
İşinizin hakkını vererek çalışıyor sorumluluklarınızı yerine getiriyorsanız niye tedigin oluyorsunuz ki??
Devlet kütüphanesinde örgü ören memurlar gördüm. Hemde gevezeliklerinden okuma salonunu kullanamazdık.
Geçen ay kardeşimden dinledim. çalıştığı kurumda ki bir bayan memeur kuruma taşlarını ayıtlamak için bulgur getirmiş.
Özel sektörde çalışan insanların aldığı ücret ve ortaya koyduğu performansı insaf dahilinde herkes değerlendirsin.
Öyle memurlar varki devlete millete faydasını bırak ekstradan birde zarar veriyor. Ama yinede iş garantisi var.
Eğer bu düzenlemelerde çalışan işini yapan memurun hakkı gözetilemeksizin tüm memurlar köleleştirilecekse detaylar belli olunca haklı itirazları destekliyorum.
Fakat ödül ceza sistemine dayalı yapılacak tüm düzenlemelere muhalefet eden felaket tellalı yaklaşımları değil!
bu uygulama dediğin gibi mi olacak yapılırsa sen iyi çalışıyon sen iyi çalışmıyon şekilde
hayır bence sana gerek kalmadı sen fazlasın şeklinde uygulanır çünkü iyi çalışma göreceli bir kavram bunun kıstası ne olacak kim karar verecek iyi çalışıp çalışmadığını müdürlere bırakırsan müdürlerin 2 dudağı arasında nasıl rahat çalışabilecen
siyasette torpili olan kalırken muhalif partili olanı gözünün üstünde kaşın var deyince o zaman ne yapacan....
bizim ülkemizde adalet kavramı yoktur kanunlar adamına göre uygulanır bunu unutma

BURCUNURBURÇAK' Alıntı:
senin dediğin tip memurların hepsi 15-yıl ve üstündeki memurlardır buna belki senin çok yakınlarında dahildir.
devletin önce onları işten çıkarmanın yolunu bıulması lazım zamanında hepsi partideki adamlarıyla torpille devlete girdiler
son 10 yıldır son iki üç yıldır sorular çalınıyor bu hariç atananların büyük bir kısmı kendi bilgisinin gücüyle kültürüyle atandı ve bir çoğu atandığıı yerde
çalışkan oldukları için kurumlarındaki torpille atananlar tarafından mobingge uğramaktalar psikolojileri maneviyatları bilinçli olarak dejenere edilmekte bu kişilerin, bunu biliyormuydun devlet bişey yapacaksa gelsin bana sorsun , bu alanlarda master yapacak kadar araştırmam var fakat söz bize düşmüyor çünkü ortalık torpilli ve dalkavuklardan ötürü tıkalı.
Devlet öncelikle eski memurların hepsini işten atmalı
sonra bir yasayla erbakan zamanında öğretmen yapılanların hepsini öğretmenlikten başka mesleklere kaydırmalı yada sınava tabi tutup elenenleri belediyelere temizlik işçisi yapmalı, çünkü onların içinde nice fikri bozuk insanlar var fırsatçılık edip öğretmenliğe kapağı attılar ve şu günde adam gibi çalışan bütün öğretmenlere en büyük zararı onlar veriyorlar
hem toplum içinde hemde okulda hemde öğrenciler içinde bir çoğunun ahlaki yönden ıslah edilmesi gerekir büyük bir kısmıda cemaatlere girerek kendilerini kamufle etmekteler bunlarıda bilmeliyiz aynı zamanda.

BURCUNURBURÇAK' Alıntı:

hocam söylediğiniz biçimde yapılması için insanların kategorize edilmediği, demokratik, herkesin sadece yaptığı işle değerlendirildiği, şu sendikaya üye olmazsan bu iş olmaz denmediği bir yerde yaşamamız lazım.bizim bu duruma gelmemiz ise bana göre imkansız...

BURCUNURBURÇAK' Alıntı:

bizim bizden başka düşmana ihtiyacımız yok. elimizden hakkımız alıncak güle oynaya, alın zaten fazlaydı diyenler var. Akıl fikir ver yarabbim.

valla öyle bişey yapılırsa 1 tane badem bıyıklı işden kovulmaz merak etmyin kim kovulur biliyormosunuz hükümet yanlısı olmayanlar kovulur zaten belkide onun için yapılmış bir uygulamadır sadece bizim adamlar kalsın hesabı ben bu kadar kötümü düşünüyorum bilmiyorum ama bu ülkede böyle ben merhaba dediğim zaman işlerim yapılmıyo ilçe mem de ama s.a dediğim zaman işlerim yapılıyo en basiti gelde sendikaya üye ol yada adaletten bahset

crazyman' Alıntı:
valla öyle bişey yapılırsa 1 tane badem bıyıklı işden kovulmaz merak etmyin kim kovulur biliyormosunuz hükümet yanlısı olmayanlar kovulur zaten belkide onun için yapılmış bir uygulamadır sadece bizim adamlar kalsın hesabı ben bu kadar kötümü düşünüyorum bilmiyorum ama bu ülkede böyle ben merhaba dediğim zaman işlerim yapılmıyo ilçe mem de ama s.a dediğim zaman işlerim yapılıyo en basiti gelde sendikaya üye ol yada adaletten bahset
ilerleyen zamanlar kadrolaşma daha da vahim durumlara gebe bencede

BURCUNURBURÇAK' Alıntı:
Pardon hocam ama sınav sorularının belirli kesimlere servis edildiği,badem bıyıklılardan başkasının üst düzey görevlere gelemediği,gazetecilere rüşvet teklif eden valilerin olduğu, muhalefete saldıracam diye anamuhalefet partisi başkanının alevi olduğunu sık sık vurgulayarak bunu aşağılama yöntemi olarak kullanmaktan çekinmeyen bir başbakanın olduğu bir ülkede yaşıyoruz.Normalde olması gereken sizin dediğiniz gibi.Ama unutmayın biz Türkiye'de yaşıyoruz...

sibel80' Alıntı:
Kuş beyinli gerizekalı kimsenin bundan tedirgin olduğu yok.Adil ve objektif bir değerlendirmeden kimse kaçmaz.
Ancak ülkemizde insanlar sakalından ,bıyığından ,mezhebinden,sendikasından ,iinancından ,dilinden ,dininden ,hemşericilikten,particilikten ,ahbap çavuş ilişkisinden ve daha bir çok ...cilikten dolayı mağdur olup haksızlıklara uğruyor ki kimsenin bir işe layık olma veya liyakat aradığı yok. bahsettiğiniz uygulama geldiğinde haksızlık olmayacak demek sığırlık olur.Sizde olmayacak diyorsunuz sanırım.

Sen de öğretmensin değil mi? Sınıfta öğrencilerine de bu şekilde hitap ettiğine %100 eminim.Sonra 147'ye karşı çıkarlar. Sen böyle öğretmen olursan..

anayasamızdan:

MADDE 49- Çalışma, herkesin hakkı ve ödevidir.
(Değişik: 3/10/2001-4709/19 md.) Devlet, çalışanların hayat seviyesini yükseltmek, çalışma hayatını
geliştirmek için çalışanları ve işsizleri korumak, çalışmayı desteklemek, işsizliği önlemeye elverişli ekonomik
bir ortam yaratmak ve çalışma barışını sağlamak için gerekli tedbirleri alır.

insan hakları evrensel beyannamesinden:

Madde 23
1. Herkesin çalışma, işini serbestçe seçme, adaletli ve elverişli koşullarda çalışma ve işsizliğe karşı korunma hakkı vardır.
2. Herkesin, herhangi bir ayrım gözetmeksizin, eşit iş için eşit ücrete hakkı vardır.
3. Herkesin kendisi ve ailesi için insan onuruna yaraşır ve gerekirse her türlü sosyal koruma önlemleriyle desteklenmiş bir yaşam sağlayacak adil ve elverişli bir ücrete hakkı vardır.
4. Herkesin çıkarını korumak için sendika kurma veya sendikaya üye olma hakkı vardır.

yukarıdaki maddeler bazıları için bir anlam ifade ediyor mu acaba merak ettim? herkes her konuda kahve ağzıyla atıp tutmayı çok iyi biliyor ama toplumsal refah için, insanların insanca yaşaması için bir dakikalığına dahi aklını kullanıp da bir düşünce üretemiyor..

bu ülkede anarşist, terörist, örgüt üyesi gözüyle bakılan insanlar, işçilerin dahi güvenceli çalışma hakkı için her şeyi göze alırken, bazılarının da memurların güvencesine son verilmeye çalışılmasını desteklemesi aradaki vicdan ve insanlık farkını net bir şekilde ortaya koyuyor.. çalışmayan, oturan, kütüphanede örgü ören varsa sorunun çözümü için geliştirebildiğiniz tek yöntem bu mudur?? çıban çıktı diye ayağımızı mı keselim??

BBNET
Geri