Memurların çalışma saatleri değişti!

Kodla Büyü

karinca_52

Hiperaktif Üye
Hiperaktif
Mesai saati 09.00 ile 18.00 saatleri arasında olacak. 12.30-13.30 saatleri arası ise öğle tatili olarak uygulanacak.

Başbakanlık, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, Dış İşleri Bakanlığı, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı, İçişleri Bakanlığı, Milli Eğitim Bakanlığı, Milli Savunma Bakanlığı, Orman ve Su İşleri Bakanlığı, Sağlık Bakanlığı, Genelkurmay Başkanlığı ve Kuvvet Komutanlıkları'nda mesai saati 09.00 ile 18.00 saatleri arasında olacak.

12.30-13.30 saatleri arası ise öğle tatili olarak uygulanacak Bankalarda ise Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu'nda mesai 08.30'da başlayıp, 17.00'de sona erecek.

Bakanlar Kurulu, bakanlıkların merkez teşkilatlarının mesai saatlerinde değişikliğe gitti.Başbakanlık, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, Dış İşleri Bakanlığı, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı, İçişleri Bakanlığı, Milli Eğitim Bakanlığı, Milli Savunma Bakanlığı, Orman ve Su İşleri Bakanlığı, Sağlık Bakanlığı, Genelkurmay Başkanlığı ve Kuvvet Komutanlıkları'nda mesai saati 09.00 ile 18.00 saatleri arasında olacak. 12.30-13.30 saatleri arası ise öğle tatili olarak uygulanacak.

Bakanlar Kurulu, Merkezde Günlük Çalışma Saatlerinin Tespitine İlişkin Kararda Değişiklik Yapılmasına Dair Karar'ı Resmi Gazete'de yayımlandı. Karar, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'nın talebi üzerine Bakanlar Kurulu'nca 24 Ağustos 2012 tarihinde kararlaştırıldı.

Kararla bugünden itibaren yapılan değişikliğe göre, Başbakanlık, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, Dış İşleri Bakanlığı, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı, İçişleri Bakanlığı, Milli Eğitim Bakanlığı, Milli Savunma Bakanlığı, Orman ve Su İşleri Bakanlığı, Sağlık Bakanlığı, Genelkurmay Başkanlığı ve Kuvvet Komutanlıkları'nda mesai saati 09.00 ile 18.00 saatleri arasında olacak. 12.30-13.30 saatleri arası ise öğle tatili olarak uygulanacak.

Diğer bakanlıklar ve bankalarda, Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu'nda mesai 08.30'da başlayıp, 17.00'de sona erecek. Bu kurumlara bağlı ve ilgili olmayan kamu kurumları arasında da mesai saatleri 09.00 ile 18.00 saatleri arasında olacak. Bakanlık ve kuruluşların merkezdeki bağlı veya ilgili kuruluşları da ilgili Kurumun çalışma saatlerine tabi olacak.

http://www.ekotrent.com/gundem-veriler/ ... ri-degisti

hani gün ışığından daha fazla yararlanmak için 07:00 ya yada daha erkene çekilecekti. :!:
Bunlar kendileri ile bile çelişiyor.

madem böyle yapıyorsunuz.demezler mi saatleri niye geri alırsınız o zaman.akıl fikir yollamak lazım biraz bunlara.

bu merkezde ki ibare ; Sadece bakanlıklarda çalışan memurlar için gerekli zannedersem

bencede ya madem böle yapılacaktı neden saatler geri alınıyor, hayat bunlara güzel valla...

milli eğitim bakanlığıda var o halde dersler saat 9 dsan sonra mı başlayacak? yoksa sadece bu uygulama mem ler için mi geçerli anlamadım

pehepe' Alıntı:
bu merkezde ki ibare ; Sadece bakanlıklarda çalışan memurlar için gerekli zannedersem
Galiba Ankara'daki bakanlıklar merkez, diğer tüm kamu kurumları taşra sayılıyordu.
Dolayısı ile biz taşrada görev yapıyoruz ve bizi ilgilendiren bir durum yok.

Haber bazı sitelerde: "Merkezdeki memurların çalışma saatleri değişti" olarak geçiyor, doğrusu da bu olmalı. Hitini artırmak isteyen sitelerde kasıtlı olarak "Memurların çalışma saatleri değişti" şeklinde veriliyor. :verymad:

zaten memurlar 9:00 da doğru düzgün iş yapmaya başlıyorlar mantığıyla akşam bir saat kazançları olacak,
çok çakal bunlar.
ama bizim memurumuz işini bilir 10:00 da başlar çalışmaya nede olsa gelecek kahvaltı yapacak internetten haberleri okuyacak sonrada kahvesini içecek sonra işlere bakmaya başlayacak.

Çok açık yazdıysam özür dilerim yanılıyorda olabilirim.

yasarcan' Alıntı:
zaten memurlar 9:00 da doğru düzgün iş yapmaya başlıyorlar mantığıyla akşam bir saat kazançları olacak,
çok çakal bunlar.
ama bizim memurumuz işini bilir 10:00 da başlar çalışmaya nede olsa gelecek kahvaltı yapacak internetten haberleri okuyacak sonrada kahvesini içecek sonra işlere bakmaya başlayacak.

Çok açık yazdıysam özür dilerim yanılıyorda olabilirim.
Doğru yazdınız hocam da vatandaşın gözüne en çok öğretmenlerin mesai saati batıyor. Diğer memurları gören yok.
Bir önceki okulumda kış saati uygulamasında sabah 6:50 de derse başlıyorduk. Çoğu kamu kuruluşunda mesai başlangıcı 8:00-8:30-9:00 dır. Nedense mesai başlangıcında personelin önemli bir kısmı ortalıkta yoktur. Sağlık kuruluşları, kamu bankaları, vergi dairesi, tapu dairesi, nüfus idaresi, mal müdürlüğü, ilçe mem... Bu kurumlardan birine acil işim düştüğünde bana lazım olan X bey ya da Y hanım hiç bir zaman mesai başladığında yerinde olmuyor beklemek zorunda kalıyorum.

BBNET
Geri