Memur olmak istiyorum

Kodla Büyü

burock_26

Seçkin Üye
Seçkin Üye
Branşımdan memnun değilim meslekten de soğudum öğrencilerle uğraşmak, bağırmak ,sus demekten bıktım. Öğrenciler bu dersi oyun saati olarak görüyorlar ders anlatınca ben bunu dinlemem önemli bir ders değil zaten diyorlar bir iki tane iyi sınıfım var onlarla ders işlemeyi seviyorum ancak diğerleri kabus :x
NE yapmalıyım sizce ya bu develeri güdücem ya bu diyardan gidicem
Memurluğa filan geçemez miyim acaba :S

hocam bu yıl ygs ye giriyorum ben bi yandan başka yönlere kaymak lazım bir çok arkadaşım ikinci üniversitesini okuyor bitirecekler bile

naptın hocam sen? subayken çavuş mu olacaksın? Yahu biz İl Milli Eğitimdeki Eğiticiliktir, Mebbisçiliktir, Argeciliktir bunun gibi angaryalardan kaçıp sınıf ortamına geri dönebildiğimiz için şükür ediyoruz. Öğrencinin saflığını temizliğini hiçbir yerde bulamazsın hele ki şimdilerde dersleri zorunlu olan 5 ve 6. sınıflar sadece çok konuşuyorlar onları kontrol etmek senin öğretmenlik becerilerine kalmış birşey.

Öncelikle egonuzu yenin yani boş ders öğretmeni olduğunuzu varsayın.Biraz pişkin davranın.Rahat olun inanın durum değişecektir.Kasmaya gerek yok.

bravehard2010' Alıntı:
Öncelikle egonuzu yenin yani boş ders öğretmeni olduğunuzu varsayın.Biraz pişkin davranın.Rahat olun inanın durum değişecektir.Kasmaya gerek yok.

Hocama katılmakla birlikten şunu da ekleyeyim. Dersinizi kabus gibi geçtiği sınıflarda farklı etkinlikler yaparak kendinizi sevdirin. Kendinizi sevdirirseniz size saygı duymaya başlarlar. Etkinlik olarak tüm öğrencilerle beraber mümkünse güzel bir film izleyin, bilişim yerli malı haftası yapın, tüm öğrenciler kağıttan uçak yapsın ve sınıfta beraberce uçurun, mikrofonla çocukların sesini kaydedin, şarkı, ezgi söyletin. Emin olun bu ve bunun gibi faaliyetler, hem sizi rahatlatır, hem öğrenciler enerjilerini atmış olurlar. Unutmayalım ki, biz önce eğitimciyiz. Selam ve dua ile....

Hocam muhtelif üniversiteler öğretim görevlisi, öğretim üyesi ve araştırma görevlisi alımı yapıyorlar. koşullar genelde "........... bölümü mezunu olmak ve ................... bölümünde yüksek lisans yapmış/yapıyor olmak" şeklinde. Ben yüksek öğretim kurumlarında öğretmenlerin daha kıymetli olduklarını düşündüğüm için YL'ye başladım. planlarımda bir aksaklık olmazsa doktora yaparken bir üniversiteye geçmek istiyorum. Ayrıca, bildiğiniz gibi göreve yeni başlayan bir araştırma görevlisinin maaşı 3200 TL olmuş durumda.

sayın öğretmenim bahsettiiğiniz durum sadece sizin okulunuzda değil ki.. Mevcut sistemde bazı velilerin umursamaz tavırları ve işgüzarlıkları yüzünden eğitim sistemi bitti noktasına geldi. Başka bir neden de var da onu buraya yazmak istemiyorum. Bence farklı yollar deneyin. O öğrenciler gelip geçici. Mezun olup gidecekler.. 4 ve 6 ları çekirdekten yetiştirin. Biraz da boş vermeyi deneyin. Üzerinize düşeni yapın daha fazlasını yapmayın. Okulunuzu NASA ya TÜBİTAK falan sanırsanız üzülürsünüz.. :?

araştırma görevlisinin maaşı 3200 tl ise süper.Ayrıca araştırmak içinde uygun ortam var ün.iversitede.Ne yapsak bu meb kurumu kökü git gide kuruyan ağaç gibi.Odunlaşıyor gibime geldi.Bu sistemde ne öğretmen yeşerir ne öğrenci...bindik bir alamete gidiyoruz hayri tokdoymaza...

ben de pes edenlerdenim, gelen müdür yardımcılığı teklifini kabul ettim en sonunda... en azından atandığım okuldaki bt öğretmenine öğretmenlik yapma şansı tanırım.

ecevahir' Alıntı:
ben de pes edenlerdenim, gelen müdür yardımcılığı teklifini kabul ettim en sonunda... en azından atandığım okuldaki bt öğretmenine öğretmenlik yapma şansı tanırım.
Herkes sizin kadar şanslı değil hocam

bravehard2010' Alıntı:
üstelik öğretmen ve idareciler daha çok kıskanıyorlar,tecrübe ile sabit 8)

Hocama katılmakla birlikten şunu da ekleyeyim. Dersinizi kabus gibi geçtiği sınıflarda farklı etkinlikler yaparak kendinizi sevdirin. Kendinizi sevdirirseniz size saygı duymaya başlarlar. Etkinlik olarak tüm öğrencilerle beraber mümkünse güzel bir film izleyin, bilişim yerli malı haftası yapın, tüm öğrenciler kağıttan uçak yapsın ve sınıfta beraberce uçurun, mikrofonla çocukların sesini kaydedin, şarkı, ezgi söyletin. Emin olun bu ve bunun gibi faaliyetler, hem sizi rahatlatır, hem öğrenciler enerjilerini atmış olurlar. Unutmayalım ki, biz önce eğitimciyiz. Selam ve dua ile....

hocamın cevabını çok beğendim. tamamen katılıyorum.

BBNET
Geri