Megane 1 soğuk havalarda araba iç ısısı artmıyor

Kodla Büyü

alper_kizil

Seçkin Üye
Seçkin Üye
iyi günler arkadaşlar soğuk havalarda megane 1 aracım içeriyi ısıtmıyor, bunun sebebi ne olabilir? teşekkür ediyorum.

camouflage' Alıntı:
Öncelikle devir daim motoru ve termostata görevlerini yapıyorlar mı diye baktırmak gerekir.

benim de aklıma ilk termostat geldi.

bir de bu aralar don fazla benim araç 10-15 dakikadan önce tam randımanlı ısıtmıyor. ısıtmaya başladığında okula varmış oluyorum :)

soruyu soran arkadaş ne kadar gidiyor merak ettim.

saygılar

Bendede bir ara vardı megane 1 aynı sorun vardı kalorifer peteklerim tıkanmıştı. Peteklerini temizlettim içerisi fırın gibi oldu hocam. kalorifer peteklerine baktırın öncelikle eğer onlarda sorun yoksa termostat ve devir daime baktırın.

sakın yazdığım şeye gülmeyin ama ben geçen kış antifreeze koydurmadan kullanmışım aracı
yeni almıştım o zamanlar pek analmıyodum kimsede demedi
klima bozuk diye ustaya gidince anladık durumu ama erkekler genelde arabayla daha ilgili olduğundan sizde böyle bir durum söz konusu değildir heralde

aracın suyu eksilmiş onu sabahleyin ekledim, bundan 1 kaç ay önce araba çok güzel ısıtıyordu, sorun bir den bire ortaya çıktı tam da anlamadım

hocam, aynı sorun bende de var. (clio-sybol, megan1 motor)
bana dedeklerine göre:
Sebebi: Kaloriferin motor ısısına bağlı, gösterge(radyatör yada motor ısısı diyelim) yükseldiğinde içeri ısınıyor, düşükse soğuk hava verer, 5-10 dakika şehir içinde dolandıktan sonra ısınıyordur..
Yüksek hızda eksi derecelerde gidersen de aynı sorunu verir, radyotör suyu hızlı soğutuyor...

Radyatörün önüne tamamını kapatmayacak şekilde rüzgarı engelliyecek bir engel koyabilirsin ama ısı göstergesini takip eümeyi ihmal etme.. Koyduğun engeli rahatlıkla çıkarıp-takabilmen lazım!!!

Geçen uzun yolda sıkıntı oldu, vitesi 4'e düşürüp 2800-3000 devir arası gidince içeri ısındı. sonra 5. viteste 3500 devirde ılık verdi...

BBNET
Geri