MEBWEB Geçmeyenlere Ne olacak?

Kodla Büyü

asp-php

Süper Üye
Süper Üye
Merhaba arkadaşlar; tüm BT ciler harıl harıl eski göz nuru emeklerini çöpe atıp yeni MEBWEB geçmek için yarışıyorlar gibi.

Hatta son tarih olarakta 31.12.2012 bildirilmiş. Peki bu tarihe kadar MEBWEB sistemine geçiş yapmayan okullar için nasıl bir işlem yapılabilinir? MEBWEB'den sadece domaini alıp; biz yine eski özel k12.tr den yayın yapmaya başlasak ne olur ?

Bu konu hakkında bilgisi olan varmı.

Bizde de şifre sorunu var. Hocam geçmek dediğiniz siz en azından giriş yapıp şablonu yayına sokun bence 31 Aralığa kadar.

benim okuluma yazı da gelmedi web sitesi değişikliği ile ilgili. bende bekliyorum hiç bir şey yapmadım. ama forumdaki arkadaşların sitelerini yenilemeye başladığını görünce stres oldum doğrusu!

asp-php' Alıntı:
Merhaba arkadaşlar; tüm BT ciler harıl harıl eski göz nuru emeklerini çöpe atıp yeni MEBWEB geçmek için yarışıyorlar gibi.

Hatta son tarih olarakta 31.12.2012 bildirilmiş. Peki bu tarihe kadar MEBWEB sistemine geçiş yapmayan okullar için nasıl bir işlem yapılabilinir? MEBWEB'den sadece domaini alıp; biz yine eski özel k12.tr den yayın yapmaya başlasak ne olur ?

Bu konu hakkında bilgisi olan varmı.

Yeni şablon göstermelik yayında ama seneye kadar eski sitemle devam edeceğim, hiçte bir şey olacağını sanmıyorum..

OKUL WEB SİTESİ YÖNETİM PANELİ KULLANIMI ESASLARI
.
.
.
22. Okul Web Sitesi Yönetim Paneli ile bakanlığa bağlı tüm kurumların web sitelerinin
aynı standartta olma süreci 15 Kasım 2012 tarihinde başlayıp 31 Aralık 2012 tarihinde
sona erecektir. 01.01.2013 tarihi itibariyle FTP erişimleri sona erdirilecektir. Bu
nedenle kurumlar tarafından site yedeklerinin alınması gerekmektedir.

the_korsan' Alıntı:
asp-php' Alıntı:

Yeni şablon göstermelik yayında ama seneye kadar eski sitemle devam edeceğim, hiçte bir şey olacağını sanmıyorum..

Aynı düşüncedeyim, göstermelik yayında özel site ile l12.tr yola devamm....

Yıllarca emek verdiğimiz okul sayfalarımızı bir çırpıda silmek, bana uymadı..

Valla kullanım esassları 2. maddede zorunludur diyor.güvenlik nedeniyle v.s diyor.benim anladığım meb.k12 resmi siteniz olacaktır ama özel almışsanız onu bakanlık resmi kabul etmeyebilir.

Zaten meb'in verdiği alanı kullanıyordum. El mahkum eski siteyle devam etme durumum olmayak. O yüzden biran önce siteyi oluşturmaya bakıyorum.
Kullanım esaslarında meydana gelebilecek olumsuzluklardan okul müdürü ile web yayın ekibi sorumlu olacaktır diyor. En fazla 3-4 ay sonra bir uyarı gelir web sitelerini yapmayan okullar yapsın diye düşünüyorum. Yine de zıtlaşmaya, huzurumuzu bozmaya gerek yok bence hocam.

hocam liselerdede var galiba. görevlendirildiğim lisede demin yazıyı tebliğ ettiler. ilçden çıkan yazıda tüm okul müdürlklerine diye yeazıyor

Ben de aynı şablon olmasına karşıyım ama yaklaşık 40000 okulun 20000'i host ve domain ücreti (100TL diyelim) ödediğini varsayarsak 20000*100 = 2.000.000 TL (yıllık) gibi bir para yapar.Müdürün olmamış şurasını değiştir burasını değiştir gibi komplekslerine de son.

Benim açımdan bu yeni sistem iyi oldu. Önceden de meb.k12.tr yi kullanıyorduk ve site güncelleme işi tam bir işkenceydi. Artık -en azından- haber ve duyuru eklemek için beni aramak zorunda kalmazlar. En güzel tarafı artık meb.k12.tr nin de yönetim panelinin olması.

Eğer sürekli önceki gibi problem olmaz, çökmeler yaşanmazsa kullanabiliriz, aksi halde göstermelik açıp, diğerini devam ettireceğiz.

BBNET
Geri