MEB'in Öğretmen Yetiştirme Planı..

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan *cem62*
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Kodla Büyü

*cem62*

Seçkin Üye
Seçkin Üye
di-P73I.png

http://egitim.bugun.com.tr/ogretmenlere ... aberi.aspx

eğer söylenenler yapılırsa çok doğru ve güzel iş yapılmış olur...

bakanlıktakiler de zeka testine girsin, yarısı 100 ü geçsin ben her türlü sınava girerim. bu planlamanın 80-90 yılları arası yapılmış olması gerekirdi.

iyi de her 5 yılda sınava girilmesi saçmalık.emeklilik yaşını arttırdılar 55 - 60 yaşında sınava mı gireceğiz

Bu uygulamaya doğru diyen arkadaş...!!! Doktorlar, Mühendisler, Polisler, ve hatta İmamlar da 5 yılda bir yeterlilik sınavına giriyorlarsa uygulama doğrudur... yok böyle birşey yok sadece öğretmenler giriyorsa bu tek kelimeyle "HAKARETTİR"

Millet vekilleri de KPSS ile seçilsin çok değil genel kültür yetenek sınavından 70 barajı konsun...

Bizler 4 yıl üniversite de ve sonrasında KPSS ile seçildik, atanmışları geliştirsinler önce. Sınav olursa teneffüslerde öğretmenler odasında soru çözeriz, güzel olur aslında öğrenciden uzak kendi aramızda kaynaşırız...

la havle vela kuvvete illa billahil aliyyil azim

Öncelikle Öğretmenlerle ilgili karar veren kişileri bir sınava alsalar. Kaç tanesi eğitim kökenli, ömründe 1 saat devlet okulunda ders anlatmış kaç kişi var .
Dağa taşa üniversite açarken sonrasını düşünmediler, atama bekleyen eğitim fakültesi mezunu sayısı yarım milyon sınırına dayanınca kontenjanları azaltmayı akıl edebildiler. :puhaha:
Öğretmenlerde kalite sorunu olduğunu söylüyorlar, kendi kalitelerine bakmaları lazım. Bilim üretmesi gereken üniversitelerimizde torpilli jüriden 30 lu yaşlarının sonu 40 ın başlarıdna profesör olan bir kişi 67 yaşında zorla emekli edilene kadar bilimsel hiç bir çalışma yapmadan o ünvanı taşıyabiliyor. Sonraki 30 küsür yılda o profesörün yeterliliğini sorgulayan olmuyor.
Bakanların milletvekillerinin ve diğer üst düzey bürokratların yeterliliğin sorgulayabilecek merci zaten yok. Güçleri öğretmene yetiyor. Bu ülkede yönetenlerin de halkın da ortak düşman olduğu tek meslek öğretmenlik.

Bakanımız sadece ve sadece 1 kereliğine eğitim ile ilgili sınava girsin ve en az 50 alsın ben her ay sınava girmeye razıyım

hayalcisuat' Alıntı:
Bu uygulamaya doğru diyen arkadaş...!!! Doktorlar, Mühendisler, Polisler, ve hatta İmamlar da 5 yılda bir yeterlilik sınavına giriyorlarsa uygulama doğrudur... yok böyle birşey yok sadece öğretmenler giriyorsa bu tek kelimeyle "HAKARETTİR"
..
uygulamanın doğruluğu yada yanlışlığını savunmuyorum. sadece ONLAR girmiyor biz niye giriyoruz zihniyetini yanlış bulduğumu belirtmek isterim
..
ayrıca bu söylenilenlerin hiç birini YA - PA - MAZ - LAR. kısaca nedenlerini açıklayayım
...
bahsedilen eğitim fakülteleri kapatıldı diyelim. 2. öğretimlerde kapatıldı kademeli olarak. ne olacak dersiniz atama bekleyen öğretmen sayısı mı azalacak HAYIRRRRR

üniversiteye giremeyen öğrenci sayısı artacak, çünkü kapatılacak alanlarla ilgili bahsedilen oran TAHMİNİMCE tüm üniversite kontenjanının %10 u kadar olabilir.

peki bu kadar kişi ünversiteye gitmezse ne olacak? hepsi İŞSİZ olarak ekonomi defterine yazılacak. yani devlet kendi eliyle azalttık dediği işsizliği arttıracak.

peki bu kadar kişi ünversiteye gitmezse ne olacak? bu kadar kişi eğitim fakültelerinin olduğu illere gitmeyecek, daha az öğrenci evi olacak, daha az kira geliri olacak, daha az yolculuk edilecek, daha az telefon konuşması yapılacak, daha az tüketilecek yaniiiiiii dolaşan SICAK PARA AZALACAK.

yani işin özü hükümet kendi eli ile kendi karnesinin notunu kıracak. sizce bunu yaparlarmı BENCE hayırrrrrrrrr......

ilk önce öğretmenlerin emeklilik sürelerini düzeltsinler.
Bizi hala memur kategorisine koyuyorlar.

hemen eleştiriler başlamış, iyide üretilen her çözüme bi kulp takmakla bu iş olmazki, fakültelerdeki öğretmen adayı sayısının fazla olmasından biz yakınmadıkmı, fosilleşmiş beyinlerden kurtulmanız gerektiğini defalarca biz yazmadıkmı bu sayfalarda, nasıl insanlarız, herşeye karşı da "istemezük" yaklaşımıyla gidersek bakanı da kendimizden bıktırırz, öğrenciyide.. öğretmenin tatili 5 aya çıkacak gibi bi saçmalığa imza atacak olsa bu bakanlık merak ediyorum kaç kişi "bu iş yanlıştır arkadaş" der.. dört dörtlük olmasada iyi bir adım. sırf 3000 TL maaşa aldığı için odasında fal açıp emeklliği aklının ucundan bile geçirmeyen çok idareci var bu ülkede!!!

bu ülkede sınav güvenliği var mı? 2 sene önceki kpss hırsılzlarına ne oldu yaklaşık 5000 den fazla kişilerin hırsızlık yaptığı ortaya çıktı ama bir tek kişi yargılanmadı. anlaşılır gibi değil 10 yılda öğretmne ne görev verildiyse yaptı hemde yap boz tahtasına dönercesine daha neyin sınavını yapacaksınız. sınavla en iyi öğretmen kim onumu seçeceksin. desinlerki öğretmenlere şu görevleri verdik onlar yapamadı desinler bende bu sınav için onlara hak vereyim

61>34' Alıntı:
hemen eleştiriler başlamış, iyide üretilen her çözüme bi kulp takmakla bu iş olmazki, fakültelerdeki öğretmen adayı sayısının fazla olmasından biz yakınmadıkmı, fosilleşmiş beyinlerden kurtulmanız gerektiğini defalarca biz yazmadıkmı bu sayfalarda, nasıl insanlarız, herşeye karşı da "istemezük" yaklaşımıyla gidersek bakanı da kendimizden bıktırırz, öğrenciyide.. öğretmenin tatili 5 aya çıkacak gibi bi saçmalığa imza atacak olsa bu bakanlık merak ediyorum kaç kişi "bu iş yanlıştır arkadaş" der.. dört dörtlük olmasada iyi bir adım. sırf 3000 TL maaşa aldığı için odasında fal açıp emeklliği aklının ucundan bile geçirmeyen çok idareci var bu ülkede!!!

kaç idareci var fal bakan merak ettim. emekli olduğu zaman 1300 maaş alacak en düşük emekli maaşı işçilerde dahil öğretmnlerindir. 10 yılda kaç eğitim fen edebiyat fakültesi açıldı bunları açan kim benmiyim

ayrıca bu söylenilenlerin hiç birini YA - PA - MAZ - LAR. kısaca nedenlerini açıklayayım
...
bahsedilen eğitim fakülteleri kapatıldı diyelim. 2. öğretimlerde kapatıldı kademeli olarak. ne olacak dersiniz atama bekleyen öğretmen sayısı mı azalacak HAYIRRRRR

üniversiteye giremeyen öğrenci sayısı artacak, çünkü kapatılacak alanlarla ilgili bahsedilen oran TAHMİNİMCE tüm üniversite kontenjanının %10 u kadar olabilir.

peki bu kadar kişi ünversiteye gitmezse ne olacak? hepsi İŞSİZ olarak ekonomi defterine yazılacak. yani devlet kendi eliyle azalttık dediği işsizliği arttıracak.

peki bu kadar kişi ünversiteye gitmezse ne olacak? bu kadar kişi eğitim fakültelerinin olduğu illere gitmeyecek, daha az öğrenci evi olacak, daha az kira geliri olacak, daha az yolculuk edilecek, daha az telefon konuşması yapılacak, daha az tüketilecek yaniiiiiii dolaşan SICAK PARA AZALACAK.

yani işin özü hükümet kendi eli ile kendi karnesinin notunu kıracak. sizce bunu yaparlarmı BENCE hayırrrrrrrrr......[/quote]
:alkis:

Hocam tamamen katılıyorum kendi iplerini çekmezler heralde

TEK GAYE OY .....EGO.....SİYASET(YALANCILIK).....Başkada birşey demiyorum.Sadace iktidar değil hepsi için yazıyorummm...

hayalcisuat' Alıntı:
+1.

Yahu şu dünyada insan hayatından önemli başka şey var mı? Neden insan hayatıyla oynayan doktorları beş yılda bir sınava almıyorsunuz? Gücünüz yetmiyor mu yoksa?

Ulan nasıl bir bakanlıksa çalıştığımız, tüm problemleri öğretmene yüklüyor. Sistemde sorun olduğu akıllarının uçundan bile geçmiyor. Sen öğretmenin feriştahını da getirsen bu sistem de başarı elde edemezsin güzel kardeşim, anlayın artık bunu.

kazuo' Alıntı:
hayalcisuat' Alıntı:
+1.

Yahu şu dünyada insan hayatından önemli başka şey var mı? Neden insan hayatıyla oynayan doktorları beş yılda bir sınava almıyorsunuz? Gücünüz yetmiyor mu yoksa?

Ulan nasıl bir bakanlıksa çalıştığımız, tüm problemleri öğretmene yüklüyor. Sistemde sorun olduğu akıllarının uçundan bile geçmiyor. Sen öğretmenin feriştahını da getirsen bu sistem de başarı elde edemezsin güzel kardeşim, anlayın artık bunu.
:alkis:

Phascolarctos cinereus' Alıntı:
bakanlıktakiler de zeka testine girsin, yarısı 100 ü geçsin ben her türlü sınava girerim. bu planlamanın 80-90 yılları arası yapılmış olması gerekirdi.

Aynen :+1:

yahu arkadaş sen emeklilik yasını 65 yap ondan sonra cık sınav de bune sacma aptalca bi zihniyet diyelimki 60 yaşında sınava girdin kazanamadın napacak kovacakmı beni yaşın dolmadığı için emeklide olamıyacan ne yapacan peki çöpcümü yapacaklar sonra
yaşlıları emekli etmek istiyorsan kolay zorunlu emekli yaşını koy olsun bitsin
ama amaç o değil amaç öğretmeni aşağılayıp küçük düşürmek

Üniversitelerdeki doçent ve prof. bozuntularının yeterliliklerini yükseltin önce gerisi çözülür. Bakanlığın başındaki unvanlı şahsiyetten başlayın önce.

BBNET
Geri