MEB'de 'kodlama dersi' mesaisi başladı

Kodla Büyü

Azizim42

Seçkin Üye
Seçkin Üye
Mesajlar
521
Milli Eğitim Bakanlığınca (MEB), ortaokullardaki "kodlama" içerikli bilişim teknolojileri dersinin müfredatının güncellenmesi için çalışmalara başlandı.

MEB Yenilik ve Eğitim Teknolojileri (YEĞİTEK) Genel Müdürü Ahmet Onur Ak, AA muhabirine yaptığı açıklamada, bakanlık olarak algoritmik ve bilişimsel düşünme becerilerini öğrencilerde geliştirmek amacıyla 5 ve 6. sınıflarda zorunlu, 7 ve 8. sınıflarda seçmeli olan bilişim teknolojileri ve yazılım dersi öğretim programının kodlama eğitimi konusunda güncellenmesi için bir çalışma komisyonu oluşturulduğunu bildirdi.

Komisyonda, Türkiye'nin önde gelen üniversitelerinden akademisyenlerin yanı sıra YEĞİTEK'te çalışan bilişim teknolojileri öğretmenlerinin ve uzmanlarının yer aldığını ifade eden Ak, komisyonun bilgi ve iletişim teknolojileri, dijital okur-yazarlık ve bilgisayar bilimi konularına ilişkin mevcut öğretim programının güncellenmesi için planlamalar yaptığını aktardı.

Dünyadaki örnekler inceleniyor

Ak, müfredatlarında kodlama eğitimlerine yer veren İngiltere, ABD, İsrail, Polonya, Finlandiya, Almanya, Avusturya, Estonya, Çek Cumhuriyeti, Güney Kore, Çin, Hindistan, Malezya, Güney Afrika gibi ülkelerin öğretim programları ile uluslararası sektör temsilcileri ve kar amacı gütmeyen kuruluşların bu alandaki çalışmalarının ayrıntılı incelendiğini belirtti.

Bu çalışmalar sonucunda hazırlanacak ulusal öğretim programının dünyadaki eğilimleri yansıtması ve Türkiye'nin beklentileriyle uyumlu olmasının sağlanmaya çalışıldığını vurgulayan Ak, "Çalışmalar kapsamında, bir kodlama e-öğrenme ortamının Eğitim Bilişim Ağı (EBA) altında yer alması ve eğitimlerin bu ortam üzerinden devam ettirilmesi öngörülüyor. Ayrıca öğretmenlerin aynı ortam üzerinden öğrenci çalışmalarını takip edebilmeleri ve kendi gelişimlerini destekleyecek uygulamalara ulaşabilmelerini planlıyoruz." diye konuştu.

Ak, kodlama eğitimi müfredat çalışmalarının gelecek eğitim-öğretim yılında tamamlanmasının planlandığını kaydetti.

Kaynak: http://www.memurlar.net/haber/572274/
 
tamamen fiyasko dedim zamanında Facebookta guruplarda bunlarla 5 senedir ben çalışıyorum ne vaadlerde bulundular diye, atanamış arkadaşlar kızıyordu bakan dedi falan diye hala neye inanmıyorsunuz diye; bilmiyorum sizlerin okullar nasıl ben sağ tıklama sol tıklamadan başlıyorum öğrencilerim okadar geri yarısnı evinde bilgisayar hiç yok, 2 saatte anca temel kullanım becerileri ve office uygulamalarına zamanım yetiyor.
2 saat içinde birde kodlama çok komik geldi bana
 
cilekes_ogrt' Alıntı:
tamamen fiyasko dedim zamanında Facebookta guruplarda bunlarla 5 senedir ben çalışıyorum ne vaadlerde bulundular diye, atanamış arkadaşlar kızıyordu bakan dedi falan diye hala neye inanmıyorsunuz diye; bilmiyorum sizlerin okullar nasıl ben sağ tıklama sol tıklamadan başlıyorum öğrencilerim okadar geri yarısnı evinde bilgisayar hiç yok, 2 saatte anca temel kullanım becerileri ve office uygulamalarına zamanım yetiyor.
2 saat içinde birde kodlama çok komik geldi bana

Sayın hocam, ne yazık ki çok haklısınız. Öğrencilerde bilgisayar olmaması, temel düzeyde bilgisayar kullanma yeteneklerinin olmamaması büyük sıkıntı.
Ben meslek lisesindeyim, biz dahi bu yeteneklerin eksikliğinden şikayet ediyoruz. Öğrencilerimizin çoğu maddi durumu kötü, köy ya da varoşlardan gelen öğrenciler.
Ancak yine de kodlama mevzusu, insanlarda farkındalık oluşturması açısından iyi oldu. Çoğunluğumuz belki kodlamayla ilgili bir şeyler yapamayacağız ama belki bu imkanı bulabilen arkadaşlar için ise bir fırsat olur.
Benim gönlümden geçen ekstra bir ders konulmasa bile BTY dersinin 5,6,7,8. sınıflarda 2 saatlik zorunlu olması şeklindeydi. Yine 9. sınıfta da mecburi olabilirdi. Bu haliyle zaten mevcut halinden pek bir öteye gidilecek değil, ne yazık ki.
 
Buradaki yazıda kodlama dersinin sadece ortaokullarda mevcut derslerin içeriğinin değiştirilmesi ile getirileceğinden bahsediyor. Yani normları etkileyen bir durum olmayacak. Liselerle ilgili de hiçbir çalışma yok anladığım kadarıyla. Kodlama ile ilgili bir kitap basılıp bu derslerde işlenecek denilecek. Sanırım olay bundan ibaret...

Tabi kodlama dersi gelmiş olacak mı? Evet. Bilmem kaç bin tane öğrenci kodlama öğreniyor olacak, işin resmiyeti ve istatistik boyutu böyle. Bu resmiyet işine bakılırsa bütün öğretmenlerimiz verilen web tasarım hizmetiçi eğitimleriyle 2 haftada bütün adobe programlarını yalayıp yuttu. Hepsi profosyonel Adobe kullanıcısı. İstatistikler bunu gösteriyor!!!
 
lisede zorunlu olabilir çok fazla ders saati var 6 saatlik dersler var herbirinden 1 saat alarak haftalık minimum 2 saatlik kodlama dersi verilebilir , tabletlerle bunun alt yapısı hazırlanabilir tabletlerde böylece bir şeye yaramış olur
 
garip açıklamalar yapılmış.
alt yapı varmış :p
öğretmenler eğitilecekmiş :p

mış mış ta mış mış
 
eğer bilim bakanı fikri ışık nabi avcı dan daha çok eğitimle ilgilenmiyorsa ben de bir şey bilmiyorum. fikri ışık haklı olarak bunu ortaya attı, bakanın gazını almak için bir çalışma başlatmışlar.

5-6 larda müfredata ekle sonra bir ömür boyu görmesin öğrenci.
acaba bu çalıştaya bbneti aktif olarak kullanan bir arkadaşımız katılıyor mudur bizi bilgilendirse ne çalışıyorlarmış?
 
Çocuklar da bilgisayar yok
Okullar da bilgisayar yok
Tablet le bu iş olmaz
Ortaokul ve lisede dersler devam etmeli
...
 
bilişim dersi adını da kodlama dersi yaparlar oldu bitti bildiğin şark kurnazlığı başka bişey değil meb e de bu yakışırdı. şah dı şahbaz oldu
 
Asıl yazın herkes tatilini yaparken bizleri gereksiz ve anlamsız yere kurs verenlere para kazandırmak için hizmet içi eğitim saçmalığına alırlarsa tam bir işkence olur
 
inşaallah bilişim için gerçekten verim alabileceğimiz bir karar çıkar..
 
Geri
Üst