MEB'de katı tayin kriteri 48 kişi için delindi

Kodla Büyü

swanp

Seçkin Üye
Seçkin Üye
Tayinlerinde katı kurallar uygulayan Milli Eğitim Bakanlığı, kendi vekil ve bakanlarının yakını olan öğretmenleri korudu.

On binlerce öğretmeni ve ailesini ilgilendiren eş durumu ve özür grubu tayinlerini, yaşanan tüm dramlara karşın katı kurallarla sınırlayan Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), “48 şanslı öğretmeni” Ankara merkez ve taşra teşkilatında “görevlendirdi”. Görevlendirilenler arasında AKP’li bakanlar ve milletvekili yakınları da bulunuyor. Ömer Dinçer, bakanlık koltuğuna oturduktan sonra görevlendirmelere sıcak bakmadığını belirtmiş ve temmuz ayı başında bakanlıktaki tüm görevlendirmeleri iptal ederek başka okullarda ya da geçici görevle çalışan öğretmenleri okullarına döndürmüştü.

Dinçer, bakanlık koltuğuna oturduktan sonra öğretmenlerin asli kadrolarından başka kadrolara kaydırılmasına yol açan geçici görevlendirmeler konusunda net bir tavır takınmıştı. Bu kapsamda 21 bin 652 öğretmen bulunduğuna işaret eden Dinçer, bunlardan 3 bin 440’ının kadrosunun bulunduğu okul dışındaki okullarda, 4 bin 615’inin norm fazlası olduğundan diğer okullarda, 521’inin norm fazlası olduğundan il ve ilçe milli eğitim müdürlüklerinde, 12 bin 593’ünün çeşitli nedenlerle diğer okullarda, 438’inin bakanlık merkez teşkilatında, 45’inin de başka ildeki okullarda görev yaptığını bildirmişti.

Referans güçlü olunca...

Ancak bakanın bu kararlı tutumu, aradan daha 1 ay geçmişken delindi ve ortaya yine Türkiye’ye özgü bir tablo çıktı. “Yüksek makamlarda tanıdığı olanlar” bu kuralı deldirdi. Milli Eğitim Bakanlığı İnsan Kaynakları Genel Müdürlüğü’nce, Ankara Valiliği’ne gönderilen bir yazıda 48 kişinin Ankara’nın çeşitli okullarında görevlendirildiği bildirildi. Cumhuriyet’in ele geçirdiği 48 kişilik listede yer alan isimlerse dikkat çekici. Bunların arasında Sağlık Bakanı Recep Akdağ’ın yakını Kemal Gül, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın danışmanı, AKP Ankara Milletvekili Yalçın Akdoğan’ın yakını Aslıhan Akdoğan, AKP Genel Başkan Yardımcısı Ömer Çelik’in yakını Hatice Çelik, AKP Muş Milletvekili Faruk Işık’ın eşi Meral Işık da yer alıyor. Çok sayıda öğretmenin ailelerinin yanına gelebilmelerinin yolu olan özür grubu tayinlerinde bile sıkı davranan bakanlığın, 48 kişiye “geçici görevlendirme” yapmasının kamuoyunda sert tepki çekeceği ifade ediliyor.

Kaynak:http://www.memurlar.net/haber/277562/

swanp' Alıntı:
Tayinlerinde katı kurallar uygulayan Milli Eğitim Bakanlığı, kendi vekil ve bakanlarının yakını olan öğretmenleri korudu.

On binlerce öğretmeni ve ailesini ilgilendiren eş durumu ve özür grubu tayinlerini, yaşanan tüm dramlara karşın katı kurallarla sınırlayan Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), “48 şanslı öğretmeni” Ankara merkez ve taşra teşkilatında “görevlendirdi”. Görevlendirilenler arasında AKP’li bakanlar ve milletvekili yakınları da bulunuyor. Ömer Dinçer, bakanlık koltuğuna oturduktan sonra görevlendirmelere sıcak bakmadığını belirtmiş ve temmuz ayı başında bakanlıktaki tüm görevlendirmeleri iptal ederek başka okullarda ya da geçici görevle çalışan öğretmenleri okullarına döndürmüştü.

Dinçer, bakanlık koltuğuna oturduktan sonra öğretmenlerin asli kadrolarından başka kadrolara kaydırılmasına yol açan geçici görevlendirmeler konusunda net bir tavır takınmıştı. Bu kapsamda 21 bin 652 öğretmen bulunduğuna işaret eden Dinçer, bunlardan 3 bin 440’ının kadrosunun bulunduğu okul dışındaki okullarda, 4 bin 615’inin norm fazlası olduğundan diğer okullarda, 521’inin norm fazlası olduğundan il ve ilçe milli eğitim müdürlüklerinde, 12 bin 593’ünün çeşitli nedenlerle diğer okullarda, 438’inin bakanlık merkez teşkilatında, 45’inin de başka ildeki okullarda görev yaptığını bildirmişti.

Referans güçlü olunca...

Ancak bakanın bu kararlı tutumu, aradan daha 1 ay geçmişken delindi ve ortaya yine Türkiye’ye özgü bir tablo çıktı. “Yüksek makamlarda tanıdığı olanlar” bu kuralı deldirdi. Milli Eğitim Bakanlığı İnsan Kaynakları Genel Müdürlüğü’nce, Ankara Valiliği’ne gönderilen bir yazıda 48 kişinin Ankara’nın çeşitli okullarında görevlendirildiği bildirildi. Cumhuriyet’in ele geçirdiği 48 kişilik listede yer alan isimlerse dikkat çekici. Bunların arasında Sağlık Bakanı Recep Akdağ’ın yakını Kemal Gül, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın danışmanı, AKP Ankara Milletvekili Yalçın Akdoğan’ın yakını Aslıhan Akdoğan, AKP Genel Başkan Yardımcısı Ömer Çelik’in yakını Hatice Çelik, AKP Muş Milletvekili Faruk Işık’ın eşi Meral Işık da yer alıyor. Çok sayıda öğretmenin ailelerinin yanına gelebilmelerinin yolu olan özür grubu tayinlerinde bile sıkı davranan bakanlığın, 48 kişiye “geçici görevlendirme” yapmasının kamuoyunda sert tepki çekeceği ifade ediliyor.

Kaynak:http://www.memurlar.net/haber/277562/

Evet çok sert tepki çekeceğinden şüphem yok. Bundan öncekilerde (kopyalar, kopyacıların atanması, atanamayıp da kurumlar arası geçişler ile öğretmenliğe geçenler) olduğu gibi bu da eminim çok tepki çeker. Eminim ki tüm halk sokaklara dökülür, kameralar karşısına geçip özür diler, bu işin sorumluları istifa eder, yapılan görevlendirmeler iptal edilir. Çünkü burası ileri demokrasinin olduğu, görevlerin başına uzman kişilerin getirildiği, hak ve hukukun herkesten üstün olduğu Türkiye cumhuriyeti. Yoksa sizin şüpheniz mi var?

Devletin yöneticisi olsam ,ilk , torpili her şartta yasaklarım yapanlara da en ağır cezaları verirdim.Torpil en fazla geri kalmış ülkelerde oluyor.

Kesin yalandır bu haberler. Din , iman, kul hakkının bilincinde olan insanlar hiç torpil yapar mı :?: :!:

muratti32' Alıntı:
kamuoyu oluşturmak için bu haberi twitter da facebook da paylaşmak lazım
paylaşmayın hocam paylaştıkça adamların oyları artıyor, çünkü oy verenler özeleştiri yapmak yerine savunma moduna geçiyor. Bence tam tersine övsek böyle şeyleri işte o zaman oyları düşer.

işde herkes görsün bunların incları farklı galiba .. cunku dinimize göre en buyuk affı olmayan gunah KUL HAKKI dır. Bunlar bu kul hakklarını nasıl odeyecekler eger benimde bu yapılan karşısında en ufak bir hakkım geciyor ise zehir zıkkım olsun. Benim gariban torpili olmayan öğretmenim colugundan cocugundan kaç sene ayrı kalsın bunlar tanıdık eş dost torpil yapıp etraflarına getirsinler nasıl bir dunya mu yaaa.... Benim zoruma asıl giden hala bunların iyi oldugunu savunan ve millete kabulettirmeye calışan arkadaslar var bunları GÖRMÜYORLAR MI.. GÖRÜYORLARSA da onların bunlar gibi torpil işleri var...

cumhurtorun' Alıntı:
Evet çok sert tepki çekeceğinden şüphem yok. Bundan öncekilerde (kopyalar, kopyacıların atanması, atanamayıp da kurumlar arası geçişler ile öğretmenliğe geçenler) olduğu gibi bu da eminim çok tepki çeker. Eminim ki tüm halk sokaklara dökülür, kameralar karşısına geçip özür diler, bu işin sorumluları istifa eder, yapılan görevlendirmeler iptal edilir. Çünkü burası ileri demokrasinin olduğu, görevlerin başına uzman kişilerin getirildiği, hak ve hukukun herkesten üstün olduğu Türkiye cumhuriyeti. Yoksa sizin şüpheniz mi var?
Şüphesiz aynen böyle olacak. :!:

siyaset dediğin ülkemizde bu. torpille adam sokmak, ihale kovalayıp komisyon almak, yandaşına ihale vermek kısaca nerede büyük bir haksızlık var siyasilerin parmağı hep orada. bu insanlar ahirette bunların hesabını nasıl verecek. birde din sömürüsü yaparak başa gelen insanlar bunlar. din düşmanlığı yapmıyorum. kimse bu konuda üzerine alınmasın.

birazdan buraya gelecek tepkileri yazayım
2002 den önce daha çok torpil oluyordu. Torpil oranı azaldı.

Adamlar torpil yapıyor ama çalışıyorlar.

Burası akp düşmanların fırsat bulup yazdıkları yer haline geldi..

Bu forumun ismi tkp forumu olmalı.

....

pasha34' Alıntı:

....
yanlış varsa yazılacaktır. bu gün başka bir iktidar olsaydı aynı uygulmadan dolayı bu formda bu başlık atılmaycağınımı sanıyorsun. ama diyorsanki herkez kafasını kuma gömsün o zaman iş başka.

eğer bu ülkede doğruyu bulacaksak herkez bir olup yanlışa yanlış doğruyada doğru demesininden geçer yoksa bu gün sana yarın bana yapılan haksızlık çok olur

ne diyordu akp genel başkanı Yaptıklarımız yapacaklarımızın teminatıdır...sanki ilk defa oluyormuş gibi bir an öfke doldum galyana geldim :puhaha: ama bi baktım ya bunlar hergün yaşanıyor artık yaşamımın bir parçası olmuş..burada sövsem ayıp olurmu bende hep aynı yaptığımı yapim bari :verymad:

samimi bir şekilde soruyorum. Arkadaşlar her şeyi eleştiriliyor diye kızıyorsunuz bu haber için ne söyleyeceksiniz . Nasil değerlendiriyorsunuz bu durumları. Nasil ikna ediyorsunuz kendinizi

per_cey' Alıntı:
samimi bir şekilde soruyorum. Arkadaşlar her şeyi eleştiriliyor diye kızıyorsunuz bu haber için ne söyleyeceksiniz . Nasil değerlendiriyorsunuz bu durumları. Nasil ikna ediyorsunuz kendinizi
"Adamlar torpil yapıyor ama çalışıyorlar. " diyeceklerdir muhtemelen veya "Bundan öncekiler yapmıyor muydu?" ile girip daha sonra ilk cümleyi yazacaklardır.

Harakiri'yle mücadelede Türkiye modeli

Japonya Başbakanı, durumun bu şekilde devam etmesi halinde 2 yıla kalmaz Japonya'nın ciddi bir kamu görevlisi darboğazıyla karşı karşıya geleceğini net bir şekilde ifade ederken, son olarak Bakanlar Kurulu'nun bir süredir üzerinde çalıştığı "Gurur intiharlarıyla mücadele eylem planı"na da değindi. Türkiye modeli esas alınarak oluşturulan planın, Japon halkı arasında "adam yiyor ama hizmet de ediyor" anlayışının yaygınlaştırılması, "bal tutan parmağını yalar", "çeşme akarken testiyi doldurmak lazım" gibi deyimlerin Japon kültürüne kazandırılması gibi adımlar içerdiğini belirten Yoshihiko, devlet dairelerine kademeli olarak "aynısı Türkiye'de olsa o adam istifa bile etmez, enayilik etmeyin" yazılı tabelalar asılmasının da gündemde olduğunu ifade etti.

http://www.zaytung.com/haberdetay.asp?newsid=188664

pasha34' Alıntı:

....

Bu nasıl anlayış anlayabilmiş değilim; Başkası yapınca günah, bunlar yapınca mübah... Sözde Müslümanlar...

pasha34' Alıntı:

....

Torpil oranı azalmışmış git bak bakalım Polislerin kaçta kaçı nasıl mesleğe giriyor... Daha bizim göremediğimiz neler neler dönüyor devlet memurluğunda... Şimdi artık medyanın da büyük çoğunluğu ellerinde olduğundan asıl olup biteni güzel örtbas ediyorlar... Böyle kendini bilmez, başkalarının aklıyla yaşayan karakter yoksunları da hala bunların yaptıkları haksızlıkları savunuyorlar...

Ömer Dinçer'i Japonya Meb bakanı yap 5 yıl sonra arkana yaslan izle Joponları 20 sene toplayamazlar. :(

ömer dinçeri başbakan göreve getiriken farklı amaçlar güdüyordu hatta bu iş için ömer diçere bile sormamış ömer dinçer bile kendisinin MEB bakanı olduğunu duyunca şaşırmış. başbakan zaman zaman meb e müdahale ederek istediklerini yaptırıyor tabi kötü geri dönüşlerde başbakan değilde dinçere oluyor bu kadar dirençli olabilecek tek adam ömer dinçerdir. dünya yansa ömer dinçerin umrunda mı?

hasari' Alıntı:
cumhurtorun' Alıntı:
Şüphesiz aynen böyle olacak. :!:
benim de şüphem yok :!:

daha bilmediğimiz ne dümenler dönüyor. benim öğrencim fen edebiyat tarih mezunu oldu. akp nin sayesinde dünya bankasında işe girdi. tarihle dünya bankasının ne alkası var diyeceksiniz. birilerinin ne okudğu yada ne kadar başarılı olduğu değil ne kadar yandaş olduğu önemlidir.

BBNET
Geri