Meb Sertifika Sistemi ve Antivirüs Güncelleme Sorunu !?!

Kodla Büyü

garip41

Üye
Arkadaşlar, Bu internet sertifika sisteminden sonra okulumuzdaki makinalarda kurulu AVG, Avira gibi free antivirüs programların artık antivirüs veritabanlarını güncelleyemediklerini görüyorum...
Siz de durum nedir? Bu sorun çok ciddi bir sorun. http://www.bilgisayarbilisim.net/me...a-sertifika-yuklenmesi-gerekiyor-t151233.html Buradaki 25 sayfayı tamamen okumadım ama sanırım bu konudan şikayet eden yok. Eğer bu durumu çözmenin bir yolu varsa söylerseniz sevinirim...

Okulumda da aynı sorun var ve bende sertifikadan kaynaklandığını düşündüm. bbnette bende aradım bulamadım umarım bir fikri olan vardır.

Antivirüs programının paralı (sizin deyiminizle orjinal) ya da free sürüm olması birşeyi değiştirmez... Sonuç aynı...

bende bu konuda çıldırmak üzere olanlardanım.Öğretmenler odasındaki bilgisayarlara virüs bulaşmış her yere yayılıyor.Bende orjinal kaspersky aldım dün ama bir türlü etkinleştiremedim. müşteri hizmetlerini arayınca sertifikadan kaynaklandığını meble irtibat kurmam gerektiğini söylediler. sertifikayı kaldırıp kurayım dedim yine olmadı.verdiğim 90 tl ve onca zaman boşa gitti:((meb hattından kaynaklanıyor.kursam bile güncelleştirmeleri alamıyacağız. il koordinatörünü aradım meb virüs programı önerecekmiş. çıldırmak üzereyim engelci zihniyet bu kadar olur. meb önce görseldeki zararlı içerikleri engellese ya

Lisanslı Kaspersky var 5 gündür güncelleme yapmıyordu cepten bağlanıp güncelledim. Meb hattından güncelleme yapmıyor varsa yolunu bilen söylesin...

eyvah eyvah ben daha yeni esed nod 32 aldım 6 kullanıcılı 260 tl
desenize 2 zara 260'lık olduk ...

Bunun cevabını bu sertifikalı iletişim ve denetleme sistemini kuranlar verecek... Güvenlikten bahsediyorlar, makineler virüslere karşı savunmasız kaldı!!!

anlaşılan okullarda çevirimdışı güncellenebilen antivirus programlarını kullanacağız. microsoft essential veya comodo antivirus gibi :idea: :idea: :idea:

Hocalarım,

Eyvah eyvah, öldüm bittim deme yerine sorun ne ise Yardım Masasına yazın. Bu işi yapan arkadaşlar size yardımcı olur.

Aynı problemi bugün ben de yaşadım. Elimde Kaspersky lisansı var ama kullanamıyorum. Yasakçı mantıkla bu işler çözülmez. Bu çözülür yarın başka çıkar. Diyeyim ben.

https://yardimmasasi.meb.gov.tr adresine talep oluşturdum konu hakkında.
"Etkileşimli Tahta ve masaüstü bilgisayarlarda kullandığımız Avg Antivirüs Free programı 22 Nisan 2016 tarihinden beri güncelleme yapamıyor.Fiber İnternet bağlantısı kullanıyoruz. Ayrıca bilgisayarlarımızda Meb sertifikası yüklenmiştir. Avg güncelleme sunucusuna bağlantının sağlanmasını istiyorum."

Azönce 444 7 555 i aradım. Konu hakkında verdikleri cevabı aktarıyorum. "Meb sertifikasından kaynaklı böyle bir problem. Meb sertifikasının amacı da güvenli bağlantı sağlamak olduğu için, bir nevi bir antivirüs görevi görmesiyle alakalı, o yüzden şu anda antivirüs programları devredışı kalıyor.Bunu yapan meb sertifikaları"
:verymad:

falsac' Alıntı:
Azönce 444 7 555 i aradım. Konu hakkında verdikleri cevabı aktarıyorum. "Meb sertifikasından kaynaklı böyle bir problem. Meb sertifikasının amacı da güvenli bağlantı sağlamak olduğu için, bir nevi bir antivirüs görevi görmesiyle alakalı, o yüzden şu anda antivirüs programları devredışı kalıyor.Bunu yapan meb sertifikaları"
:verymad:

Antivirüs yazılımcıları çöktü desenize, Bunca zamandır boşuna uğraşıyor adamlar
MEB 10KB lık sertifika ile tüm virüsleri ortadan kaldırdı :)

"Komple kapatın interneti" deyip durdunuz. Sanırım ciddiye aldılar.

Yukardaki cevabı verdiklerine inanmıyorum. Sertifika ve güvenlik. ..flashlara sertifika mi yüklesek, kısayol virusune son :wink:

yardimmasasi.meb.gov.tr den cevap geldi. "Konu ile ilgili çalışma yapılmıştır. Sorunun devam etmesi halinde bizimle tekrar iletişime geçebilirsiniz."
Avg güncellemeleri şuan çalışıyor. 8)

akadaşlar okulumda faz1 tahtalar var. vestelin orjinal imajını yüklüyorum.daha sonra güncelemeleri alması için update ediyorum. en son yapılandırma yapmak için bekliyorum, sonuç windows güncelleştirmeleri yapılandıramadı diye geri alıyor. sertifika yükledim aynı sorun. bir çözümü var mı? yani güncelleştirmeleri alamıyor.

Güncellemelerde sorunlar olmaya başladı sertifikadan sonra.
Ne işe yarıyor anlamıyorum. Amacı nedir? Daha profesyonelce daha kolay yüklenir olsaydı olmaz mıydı? Olmasa ne olurdu sertifika?

Hem bence akıllı tahtaların uzaktan kontrol ve tabletlerdeki gibi uzaktan güncelleme ile gerekli uygulamaların yüklenmesi sağlanamaz mıydı?
Teamviewer çalışmııyor meb hattında yoksa uzaktan yükleme vs işlemlerini kendim yapacam daha pratik olacak..

only61' Alıntı:
umarım orjinal anti virüs programlarında böyle bir sorun yoktur

Vardır orjinal ile cracklı antivirüsle aynı kaynaktan güncelleme yapmıyormu. Mebin interneti şu an içini göremediği internet sitelerine erişime engel oluyor.

BBNET
Geri