Vakti zamanında ben de çok uğraştım. Sertifika kuramadım. Ama dolaylı bir yoldan sorunu çözmüştüm. meb.gov.tr 'nin arama kısmını arama motoru olarak kullanıp oradan açmak istediğim siteye bağlanıyordum. Yaklaşık bir yıl bu şekilde kullanmıştım. Sonra kullandığımız TV değişti. OMNI marka bir TV geldi. O televizyonda ne yaptıysam MEB internetini kullanamadım. Son çare okulun civarında var olan WIFI sahiplerinden biriyle konuştuk. Şifresini aldık TV yi internete öyle bağladık. Bu sefer de başıma Ekran Koruyucu belası çıktı. Tv internetteyken belli bir süre sonra kendiliğinden ekran koruyucuya giriyor. İptal ya da bekleme süresi ayarı da yok. Bu sebeple internetten de vazgeçtim. Şimdi Media player da video yapıp TV de açıyorum.
Sertifika sorunu yaşayanlar meb.gov.tr ye girip deneyebilir. (meb.gov.tr sertifikasız açılıyor.) Bağlanmak istedikleri sitenin adını sayfadaki arama kutucuğuna yazıp aratsın. Sonra altta Google ile arat seçeneği sıkacak. Ona tıklayıp devam etsin. Garanti çalışır demiyorum. TV markasına göre değişir. DIJITSU tv de çalışıyordu, OMNI tv de çalışmıyor.