Okulumuzun web sitesi ben okula atandığımda google'da çıkmıyordu. Siteye virüs bulaşmış, önceki öğretmen silmiş vs. site yoktu ve google'da çıkmıyordu. Ancak idarecilerimiz sitenin google'da daha önce çıktığından bahsettiler ve yeni site kurmamı, bunun da google'da çıkmasını istediler.
Okulumuzun sitesi için yeni bir host ve alan adı satın aldık. Yeni sitemizi bu hosta attık.
meb.k12.tr uzantılı adresten yönlendirme yaptım.
Google'a sitemizin tüm adreslerini ekledim, okulweb'li meb.k12.tr'li ve yeni aldığımız com'lu adresleri.
com'lu adresi google site yöneticisi araçlarında doğruladım, okulweb'li adresi de doğruladım. Sitemizde güzelce ilk günler 5. sayfada, şimdi 3. sayfada çıkmaya başlamıştı ki sorun(aslında sorun mu bilmiyorum ama) bugün başgösterdi.
meb.k12.tr'li adres bugün google'da ilk sırada çıktı. Bu nasıl sorun demeyin
Daha önce taaa ben gelmezden evvelki bilgiler yazıyor çıkan adresin altındaki açıklamalarda. Hem de eski bilgisayar öğretmeninin adı. Sorun bu. :mrgreen:
google'ın yaptığı da iş yani, sen o siteyi görüntülemeyi bırakmışsın uzun süre, ben yeni sayfa yapınca yeniden aklına mı geldi eski sitenin bilgilerini göstermek. Google göstermiyor diye o kadar uğraşmışım, eklemişim, yukarılara çıksın diye tıklamışım, tıklanması için insanları uyarmışım. Sen çık, yönlendirme yapıp kullanmadığımız eski adresi, eski bilgilerle göster. Olacak iş mi? Aslında bu adresi göstermesi daha iyi de, işte şu eski bilgiler, özellikle eski bilgisayar öğretmenin adının görünmesi. Karizma çizilecek arkadaşlar.
uhaha: Bak 2 aydır site için uğraşıyordun, siteyi yaptın, yaptın ama bir türlü google'da çıkmadık, eski bilgisayar öğretmeni çıkarmış diyecekler. Derdimi anlatamam kimseye. :cry: :roll:
MESELENİN ÖZÜ(çok uzattım)
google umarım ilerde güncelleyecektir, ama bunu hızlandırmanın bir yolu var mı?
meb.k12.tr uzantılı adresi google site yöneticisi araçlarında doğrulamayı başarabilen arkadaş var mı? Nasıl doğrulayabilirim?
Okulumuzun sitesi için yeni bir host ve alan adı satın aldık. Yeni sitemizi bu hosta attık.
meb.k12.tr uzantılı adresten yönlendirme yaptım.
Google'a sitemizin tüm adreslerini ekledim, okulweb'li meb.k12.tr'li ve yeni aldığımız com'lu adresleri.
com'lu adresi google site yöneticisi araçlarında doğruladım, okulweb'li adresi de doğruladım. Sitemizde güzelce ilk günler 5. sayfada, şimdi 3. sayfada çıkmaya başlamıştı ki sorun(aslında sorun mu bilmiyorum ama) bugün başgösterdi.
meb.k12.tr'li adres bugün google'da ilk sırada çıktı. Bu nasıl sorun demeyin

google'ın yaptığı da iş yani, sen o siteyi görüntülemeyi bırakmışsın uzun süre, ben yeni sayfa yapınca yeniden aklına mı geldi eski sitenin bilgilerini göstermek. Google göstermiyor diye o kadar uğraşmışım, eklemişim, yukarılara çıksın diye tıklamışım, tıklanması için insanları uyarmışım. Sen çık, yönlendirme yapıp kullanmadığımız eski adresi, eski bilgilerle göster. Olacak iş mi? Aslında bu adresi göstermesi daha iyi de, işte şu eski bilgiler, özellikle eski bilgisayar öğretmenin adının görünmesi. Karizma çizilecek arkadaşlar.

MESELENİN ÖZÜ(çok uzattım)
google umarım ilerde güncelleyecektir, ama bunu hızlandırmanın bir yolu var mı?
meb.k12.tr uzantılı adresi google site yöneticisi araçlarında doğrulamayı başarabilen arkadaş var mı? Nasıl doğrulayabilirim?