Meb.k12.tr adreslerine eset engeli

Kodla Büyü

baydin55

Seçkin Üye
Seçkin Üye
Arkadaşlar okulumun web sitesine girmek istediğimde eset nod32 engelliyor. Okulumun sitesinde mi bir sorun var diye başka okulların sitelerine girmek istediğimde yine engelleme ile karşılaşıyorum. Acaba sizde de aynı sorunlar var mı?

aynı sorun bende de var hocam bi kaç gündür. okul sitelerinin hepsi için aynı uyarıyı veriyor :(

esetin ayarlarından gelişmişe girip orda HTTP sekmesinde dısarda bırakılan internet adresleri bolumune ekle butonu tıklayıp *.* yaptın tüm sitelerden engellemeleri kaldırıyor

aynı sorun.Site de virüs mü var acaba diye bütün dosyaları bilgisayarıma aldımtarattım tekrar yükledim.

arkadaşlar...
eset smart sec. kullanıyorum bende.
ayarlkardan gelişmiş moda giriyoruz. Antivirus+Antispyware bölümüne girip Web erişimi koruması bölümünde Yapılandır'ı tıklıyoruz.,
HTTP, HTTPS bölümümne girip adres yönetimini açtık.
boş bir etkin liste geliyor sağ tarafta oraya ekle deyip *.* veya meb.k12.tr yazıyoruz.
tamam deyip onaylıyoruz.
olay tamam
Geçmi,ş olsun. oldu da bitti maşallah..............

bu işlemi yapınca bütün meb.k12.tr adreslerine izin mi vermiş oluyorsunuz? gerçekten virüslü site olursa ne yapacak?

Evet bu sakıncalı bir durum en iyisi kendi okulumuza girerken antivirüsü devre dışı bırakmak...yada esed'e bu işi düzeltmezseniz kullanmayacağız diye bir sürü mail gitmesi...

Arkadaşlar ben ESET e mail yazdım sorunla ilgili ve son olarak şu cevabı verdiler.

Merhaba;

Okulların web adreslerinin yönlendirilmeleri okulweb.meb.gov.tr üzerinden olmaktadır. Bu web sayfasında güvenlik ile ilgili bir problem oluştuğundan diğer web sayfaları da çalışmamaktadır. Konu MEB Yönetim Bilgi Sistemleri bölümüne iletilmiştir. Konuyla ilgili çalışma yapacaklarını ilettiler.

Gürcan
ESET Teknik Destek

massoud' Alıntı:
arkadaşlar...
eset smart sec. kullanıyorum bende.
ayarlkardan gelişmiş moda giriyoruz. Antivirus+Antispyware bölümüne girip Web erişimi koruması bölümünde Yapılandır'ı tıklıyoruz.,
HTTP, HTTPS bölümümne girip adres yönetimini açtık.
boş bir etkin liste geliyor sağ tarafta oraya ekle deyip *.* veya meb.k12.tr yazıyoruz.
tamam deyip onaylıyoruz.
olay tamam
Geçmi,ş olsun. oldu da bitti maşallah..............

Burada bahsedilen ayarları uyguladım ancak engelleme yine gerçekleşti ben de ekle kısmına şunları yazdım:

http://*.meb.k12.tr
http://okulweb.meb.gov.tr/*

Bunlardan sonra engelleme gerçekleşmedi. Şu anda meb.k12.tr uzantılı web sayfalarına erişim gerçekleştirebiliyorum.

Teşekkürler ibetay, yazdığın ayarları uyguladım ve artık sorunsuz bir şekilde girebiliyorum.
Ancak öğrenciler ve veliler için sorun tam anlamıyla çözülmüş olmayacak.

Arkadaşlar bende yaptım oldu. Fakat internet explorer ile linkler arasında dolaşamıyorum. Chrome ile linkler arasında dolaşabiliyorum. Bunu nasıl çözebilirim.

Sorun tamamiyle essetten kaynaklanmaktadır. Firma gerekli update'i yayınladı. Virüs programını son update ederseniz sorun çözülecektir.

BBNET
Geri