MEB Joomla sunucusu...

Kodla Büyü

xyzxyz07

Site Gezgini
Joomla 1.0 ile kurulu ilçe milli eğitim müdürlüğü sitesine anasayfadan giriş yapabiliyorum. Haber gönder dedğimde Yetkilendirilmemiş bir alana girmeye çalışıyorsunuz. diyor.

Aynı şekilde
........meb.gov.tr/administrator
adresinden giriş yaptığımda da

Hatalı Kullanıcı Adı, Parola veya yetki seviyesi

şeklinde uyarı veriyor.

Bir türlü sitenin yönetim paneline giremiyorum.

bu işlem MEB'in sunucuyu değiştirmesinden sonra oldu. Aynı şekilde bu sorunu yaşayıp çözebilen varsa nasıl çözdüğünü paylaşabilir mi?

Re: MEB Joomla sunucusu... Yardım edin...

Joomla'yı kurarken verdiğin bir database adı vardır. O database adını sitenin (joomlanın değil) yönetim panelinde de girmek gerekiyor. Belki ondan kaynaklanıyordur? Sitenizin adresi ne?

hocam veritabanınba jos_session vardır, onu kaldırıp denermisin. kendim denemedim, bi arkadaş bu şekilde düzeltmiş

Merhaba hosting panelinden phpmyadmin'e ulaşın. Sitenin kurulu olduğu veritabanını seçin. jos_users da admin e tıklayıp düzenleyi tıklayın. password kısmına şunu yazın:

e10adc3949ba59abbe56e057f20f883e

admin şifreniz 123456 olacak.

Resimler:

jhelp1.JPG

jhelp2.JPG

jhelp3.JPG

jhelp4.JPG

KAYIBEY

şifrede sorun yok şifremi değiştirebiliyorum. Sitenin ana sayfasından üye olarak giriş yapabiliyorum. Haber Gönder linkine tıklayınca yetkilendirilmemiş alana giriyorsunuz diyor. Bu yetkileri hangi tablodan veriyoruz.

Not: siteyi ben yapmadım. Açılmadığı için çözmeye çalışıyorum. teşekkürler

yarın deneyeyim bakalım olrsa yazarım buraya... teşekkürler

Hocam bende aynı sorunu yaşadım forum da dile getirdim sorunu ama çözüm joomlayla alakalı değil.
Egitek yetkilisiyle görüştüm.Bu sorunla karşılaşanlar olmuş daha önce.
Sorun http://mebmysql.meb.gov.tr/ deki versiyon değişikliğinden kaynaklanıyor benim anladıgım kadarıyla...
Çözersem pazartesi Haber veririm. Buraya yazarım kolay gelsin

suferi' Alıntı:
Hocam bende aynı sorunu yaşadım forum da dile getirdim sorunu ama çözüm joomlayla alakalı değil.
Egitek yetkilisiyle görüştüm.Bu sorunla karşılaşanlar olmuş daha önce.
Sorun http://mebmysql.meb.gov.tr/ deki versiyon değişikliğinden kaynaklanıyor benim anladıgım kadarıyla...
Çözersem pazartesi Haber veririm. Buraya yazarım kolay gelsin

phpmyadmin sitesine giriyorum ama şifre istiyor. nereden öğrenebilirim bu şifreyi ben?

bide joomla kurmak için ilk önce mebmysql.meb.gov.tr adresinden veritabanı mı oluşturmak gerekiyor?

arkadaşlar yukarıdaki söylediğiniz herşeyi denedim yine olmadı aynı sorun devam ediyor. Yapabilen olursa ve paylaşırsa sevinirim.

Hocam sorunun aynısı bendede vardı bi çok yerde dile getirdim çözemedim...
ama artık çözdüm çözümü tam olarak anlatacağım burada eve gittigimde..

Eğer Sorun devam ediyorsa... siteyi yeniden yaparım daha kolay demediyseniz...

Arkdaşlar meb-- eğitek-- versiyon yükseltmiş bu nedenden kaynaklandıını düşündüm sürekli eğitekle iletişime geçtim herşey yapıldı normal dediler...bu arada eğitekten yardımcı olan arkadaşlara teşekkürler.
Evet herşey normal veri tabanlarında birşey hariç ,bu hatayıda onların görmesi çok zor...

Çözüm...
Veritabanlarını eski sürümden yenisine aktarılırken bi sorun olmuş.
bunu veri tabanlarını kendi sistemime yedekleyeyim derken fark ettim.
http://mebmysql.meb.gov.tr/ deki iki sürümüde yedekledim baktım ki.yedeklediğimde eskisinde 50 yenisinde 51 tablo vardı.
jos_core_acl_aro tablosu yeni sürümde çalışmıyordu...
yenisinden bu tabloyu sildim.Eskisindekini buraya aktardım ve sorun çözüldü...

İnsallah sizinkilerde çözülür...

suferi' Alıntı:
Eğer Sorun devam ediyorsa... siteyi yeniden yaparım daha kolay demediyseniz...

Arkdaşlar meb-- eğitek-- versiyon yükseltmiş bu nedenden kaynaklandıını düşündüm sürekli eğitekle iletişime geçtim herşey yapıldı normal dediler...bu arada eğitekten yardımcı olan arkadaşlara teşekkürler.
Evet herşey normal veri tabanlarında birşey hariç ,bu hatayıda onların görmesi çok zor...

Çözüm...
Veritabanlarını eski sürümden yenisine aktarılırken bi sorun olmuş.
bunu veri tabanlarını kendi sistemime yedekleyeyim derken fark ettim.
http://mebmysql.meb.gov.tr/ deki iki sürümüde yedekledim baktım ki.yedeklediğimde eskisinde 50 yenisinde 51 tablo vardı.
jos_core_acl_aro tablosu yeni sürümde çalışmıyordu...
yenisinden bu tabloyu sildim.Eskisindekini buraya aktardım ve sorun çözüldü...

İnsallah sizinkilerde çözülür...

Hocam Teşekküe ederim phpmyadmin'e girip sizin dediginiz tabloya tıkladığımda aşağıdaki hata çıkıyor.
-----------------------
Hata

SQL sorgusu: Düzenle

SHOW FULL FIELDS FROM `jos_core_acl_aro` ;

MySQL çıktısı: Belgeler
#1034 - Incorrect key file for table 'jos_core_acl_aro'; try to repair it
--------------------------------

bu site benim sorumluluk bölgemdeki bir site ve joomla'yı fazla bilmiyorum ayrıca elimde yedeğim de yok...
Bu durumda ne yapabilirim. Siz elinizdeki o tabloyu gönderseniz ve ben buraya eklesem çalışır mı acaba?

İyi günler....

suferi problemi anlamak çözmenin yarısı derler teşekkür ederim, ilgilenen diğer arkadaşlara da teşekkürler...
-------------------------------------------------Sorun Çözüldü----------------------------------------------------------

suferinin dediği gibi jos_core_acl_aro tablo su bozuk çıktı aşağıdaki kodu çalıştırdım ve şu site düzgün çalışıyor.

---------------------------------------------------------
DROP TABLE IF EXISTS `jos_core_acl_aro`;
CREATE TABLE IF NOT EXISTS `jos_core_acl_aro` (
`aro_id` int(11) NOT NULL auto_increment,
`section_value` varchar(240) NOT NULL default '0',
`value` varchar(240) NOT NULL default '',
`order_value` int(11) NOT NULL default '0',
`name` varchar(255) NOT NULL default '',
`hidden` int(11) NOT NULL default '0',
PRIMARY KEY (`aro_id`),
UNIQUE KEY `jos_gacl_section_value_value_aro` (`section_value`(100),`value`(100)),
KEY `jos_gacl_hidden_aro` (`hidden`)
) ENGINE=MyISAM DEFAULT CHARSET=latin1 AUTO_INCREMENT=11 ;

--
-- Dumping data for table `jos_core_acl_aro`
--

INSERT INTO `jos_core_acl_aro` VALUES(10, 'users', '62', 0, 'Administrator', 0);

ARKADAŞLAR iLÇE MİLLİ EĞİTİMİN SİTESİNİ YENİLEYECEĞİM.JOOMLA KURMAYI DÜŞÜNÜYORUM.AMA MEBDEN BAZI AYARLARIN YAPILMASI LAZIM SANIRSAM. MEBİN PHPADMİN ŞİFRE VE KULLANICI ADINI NERDEN ALMAMIZ GEREKİYOR. MEB JOOMLA KURMADA YARDIMCI OLURSANIZ SEVİNİRİM.

BBNET
Geri