Meb Hattı-Ucu Kablosuz Çoklama mümkün mü? Yasak mı?

Kodla Büyü

forumdas

Seçkin Üye
Seçkin Üye
Odaya gelen internet kablosunu, tek ethernet bulunan Access Point'e takıyorum, kablosu bağlanıyorum.
İlginç bir şekilde ilk bağlanan bilgisayar bağlanıyor, ikincisi bağlanamıyor.

Sorun, MEB'in uç çoklamayı kabloluda olduğu gibi, kablosu da yasaklaması mıdır?

Meb fatih altyapısında yönetilebilir switch teki çoğu port tek cihaza ip verecek şekilde yapılandırılmıştır. Sadece laboratuvarlara giden kabloların bağlı olduğu portlarda böyle bir yapılandırma yoktur.
Dolayısı ile ya access pointinizi böyle bir porta bağlayacaksınız ya da access pointinizin WAN portu var ise switch ten gelen kabloyu o porta bağlayarak ayrı bir ağ oluşturmuş olacaksınız. Böylece birden fazla cihaz bağlanabilir.
Üçüncü bir yol ise ilgili porttaki kısıtlamayı kaldırtacaksınız. Onun için de fatih pys ile irtibata geçmelisiniz.

Meb fatih altyapısında yönetilebilir switch teki çoğu port tek cihaza ip verecek şekilde yapılandırılmıştır. Sadece laboratuvarlara giden kabloların bağlı olduğu portlarda böyle bir yapılandırma yoktur.
Dolayısı ile ya access pointinizi böyle bir porta bağlayacaksınız ya da access pointinizin WAN portu var ise switch ten gelen kabloyu o porta bağlayarak ayrı bir ağ oluşturmuş olacaksınız. Böylece birden fazla cihaz bağlanabilir.
Üçüncü bir yol ise ilgili porttaki kısıtlamayı kaldırtacaksınız. Onun için de fatih pys ile irtibata geçmelisiniz.
Teşekkürler, izinsiz çoklanamaz diyorsunuz yani.

Yeni geçtiğim okulda fatih alt yapısı var, eskisinde yoktu modem ve switch ile ağ dağılıyordu

Fatih ağ alt yapısında anladığım kadarıyla modem yok Yeni bir lab kurduk ama bunu switch ile dağıtamama gibi bir sorunla karşılaşır mıyız? Port açılması gerekir mi?
Prosedür nedir bilen bir arkadaş aydınlatabilir mi? Tşkler

Şu anda lab a gelen bir ethernet kablosunu kablosuz AP ye bağlıyıp dağıtıyoruz ama kablosuz sıkıntılı
Switch e bağlasak sorun olur mu?

Son düzenleme:
Sistem odanızda metro ethernet takılı ise. Mavi uçlar bt laba geliyordur. Ayrıca kapağında kablolama planı yapıştırılmıştır. Öyle bir şey yoksa. Bt labınıza gelen ucu Fatih altyapıyı telefonla arayarak söyleyin. Onu bt ucu yaparlar. Dilediğiniz kadar switch AP bağlayabilirsiniz

Bt lab a gelen ucu tespit edeyim önce o zaman, çünkü BT labı dağılmıştı fen labaratuvarını Bilişim sınıfına çevirdik, hangi uç buraya geliyor kabloda prizde kod bile yok, metro ethernet olup olmadığını nasıl anlarız hocam? Kablolama planı göremedim kapağında. Tşkler bilgiler için

Bt lab a gelen ucu tespit edeyim önce o zaman, çünkü BT labı dağılmıştı fen labaratuvarını Bilişim sınıfına çevirdik, hangi uç buraya geliyor kabloda prizde kod bile yok, metro ethernet olup olmadığını nasıl anlarız hocam? Kablolama planı göremedim kapağında. Tşkler bilgiler için
O zaman iş uzun. Okula altyapı teslim edildiğinde verilen evraklar içinde bu plan var. Onu da bulamazsanız kablo test cihazı ve bir yardımcıyla (tabi mesafe çok uzunsa oda sorun elektrikçi çağıracaksınız) hangi üç sizin odaya geliyor bulup Fatih altyapıyı arayıp açtıracaksınız.
Sistem odanızda ups li bir sistem varsa tüm kabloların bağlı olduğu ethernettir. Farklı renklerde (beyaz-idare, turuncu-akıllı tahta, mavi-btlab) bağlantılar mevcuttur

Şu anda lab a gelen bir ethernet kablosunu kablosuz AP ye bağlıyıp dağıtıyoruz ama kablosuz sıkıntılı
Switch e bağlasak sorun olur mu?
Hocam portu açtırırsanız kablolu bağlantı da sıkıntı olmaz.
Bizim okulun her bölümünde Fatih öncesinde duvarlarda ethernet girişleri vardı. ADSL iptal edilince derslik olmayan bölümlerde(Kütüphane, Beden Eğitimi odaları, Rehberlik, Yardımcı Personel,...gibi) internet erişim sorunu olmasın diye ben BT Sınıfı girişindeki bir portu açtırıp 48'lik switch'lere bağlamıştım. 10 yılı geçti, sorunsuz kullanıyoruz.

Teşekkür ederim arkadaşlar sistem odasını sizin dediğiniz şekilde bir kez daha inceleyeyim ben. Mavi port a takılı değil muhtemelen o ethernet olmazsa mavi porta takarım

O da olmazsa dediğiniz telefonu arayım bakalım sağolun

pys den başvuru yağıyorsun istediğin portu çoklu porta dönüştürüyorlar

ilksms
Geri