meb hattı sınırlı internet sorunu

Kodla Büyü

serdem89

Aktif Üye
Arkadaşlar meb hattu kullanmaya başladıktan sonra bilgisayarlar sınırlı internete düştü. Modemden direk bağlantı yapıldığında sorun yok ama araya swıc koydugumuz zaman sınırlı internet uyarısı verip internete erişim sağlayamıyoruz. Bir çok yöntem denedik olmadı. Daha önce böyle bir sorun ile karşılaşıp çözen oldu mu? Denediğim yöntemler :
1- Modem kurulumunu baştan yapma
2- Otomatik ip yerine kendim elle ip yazdım
3- Ttnet in dns lerini denedim.

Ip yapılandırmasını doğru yaptıysan sorun Switch'te olabilir hocam. Adaptörü orjinal adaptörü mü? Yani switch'in ihtiyaç duyduğu gerilim ve akım değerlerini karşılıyor mu?

Normal şartlar altında router destekli modemlerin 254 'e kadar ip dağıtması beklenir. Ancak, piyasadaki çoğu modemler 6 - 10 arası ip dağıtıyor.

1- Modemin marka ve modelinden kaç bilgisayara destek verdiğini öğrenin.
2- Modem konfigürasyonu içinde dağıtımı yapılacak başlangıç ve bitiş ip aralığı belirtilen bir modemse, buradaki aralığı genişletin.

Şimdilik aklıma gelenler bunlar.

modem zyxnel modem cagrı merkezi ile de görustum modem guncellemesi falan da yaptılar ama sorun çözulmedı. TT net de aradım onlarda aynı seylerı yaptırıp duruyorlar. zyxel dekı cagrı merkezı 20 pc ye kadar destekler dedı. bız de de zaten toplasan 10 bılgısayar falan var.

Zyxcel modemle ip dağıtma konusunda biz de sıkıntı yaşadık. Okuldaki başka bir modemi tanıtarak şimdilik sorunu çözdük.

serdem89' Alıntı:
Arkadaşlar meb hattu kullanmaya başladıktan sonra bilgisayarlar sınırlı internete düştü. Modemden direk bağlantı yapıldığında sorun yok ama araya swıc koydugumuz zaman sınırlı internet uyarısı verip internete erişim sağlayamıyoruz. Bir çok yöntem denedik olmadı. Daha önce böyle bir sorun ile karşılaşıp çözen oldu mu? Denediğim yöntemler :
1- Modem kurulumunu baştan yapma
2- Otomatik ip yerine kendim elle ip yazdım
3- Ttnet in dns lerini denedim.

Aynı sorun geçen yıl benim başıma gelmişti hocam kafayı yiyecektim. ip leri otomatik aldırıyorum sorun yok elle veriyorum sınırlı bağlantıya düşüyordu. sonra ip adreslerini otomatik aldırdığımda farkettim. DNS adresi modemin ip si gözüküyordu. Adresleri tekrar elle girip DNS e modem adresini girdim, sorun çözüldü. Bu Meb in filtreleri ile alakalı herhalde başka dns ile bağlantıya izin vermiyor, TTnetin dns olsa dahi....

Zyxcel modem 20 bilgisayara kadar mı dağıtım yapabiliyor?okulumuzdaki zyxcel modemden çıkan interneti kablosuz şekilde 30 akilli tahta/bilgisayara dağıtmayı düşünüyordum.

Koprulu bAğlantın var mi hocam. Benim ayni sorunu koprulu baglanti olan iki bilgisayarim yapiyordu.o iki bilgisayar baglaninca tum bilgisayarlar sinirli internete dusuyordu

BBNET
Geri