Meb E-posta ile ilgili 2 soru

Kodla Büyü

furkanhoca

Süper Üye
Süper Üye
1)Bugün okulda çalıştığım bilgisayarın kasasını değiştirdim. Okulun mail adresini outlook ta çalıştırmayı denedim. Kurulumda her şey sorunsuz. Ancak gönder / al yapınca 0x80042108 hatası veriyor. Bu neden olabilir?

2) Okulun mail adresini android telefonumda takip edebilir miyim? (Web üzerinden takip etmenin haricinde)

Yardımlarınızı alabilir miyim ?

Benim de bir sorum var.
Okunan maillere tekrar nereden ulasiyoruz.okunan mailler kayboluyor . :!:

furkanhoca' Alıntı:
2) Okulun mail adresini android telefonumda takip edebilir miyim? (Web üzerinden takip etmenin haricinde)

Yardımlarınızı alabilir miyim ?

okul epostalarını kendi epostanıza hiç bir sorun yaşamadan yönlendirerek takip etmeniz mümkündür.
posta.meb.k12.tr adresinden şifre ile giriş yapıldıktan sonra, kişisel ayarlar sekmesine giriş yapınız,
mail yölendirmeye tıklayınız.
yerel kopya sakla KAYDET seçili olsun, ve Yeni Yönlendirme Adresi Ekle kısmına kişisel epostanızı girin, ekle kısmına tıklayın. buraya birden fazla eposta eklenebilir.
gelen her eposta otomatik olarak sizin eklediğiniz tüm epostalara otomatik yönlendirilecektir. eğer okulda outlook vb bir program kurulu ise sistemden otomatik olarak outlooka postalara çekilecek ve o zaman (bir kopyasını bırak seçili değilse) posta.meb.k12.tr adresindeki postalar silinecektir.
posta gönderme işlemi sadece outlook üzerinden olacaktır. her eklenen eposta sahibi kişisel epostasına giriş yaparak eposta.meb.k12.tr adresine gelen epostaları takip edebilecektir.

Merhaba...
Benim bir sorum olacak.

k12 posta sistemini android telefonuma kurdum daha rahat takip edebilmek için. mailler geliyor bir sıkıntı yok ancak bir iki gün sonra fark ettim ki telefondan okuduğum postayı mail sisteminden siliyor.

Örneğin okulda olmadığım bir sırada gelen bir maili telefonumdan okuduğumda okula gidince cevaben yazı hazırlar yazarım diyorum kendi kendime ama okula gelip Outlook açınca mail hiç gelmemiş görünüyor.

telefona bakıyorum maili tekrar göremiyorum zaten.
telefona kurarken sil yada sakla gibi bir onay bölümü olduğunu hatırlamıyorum.
çare olarak telefondan posta sistemini geri sildim.

bu konuda atladığım bir ayar mı var yada bilmediğim bir şey mi var.
bilgi sahibi arkadaşlar yardımcı olursa çok sevinirim.

Bu aralar meb e posta'da genel bir sorun mu var yoksa bizim adreste mi sıkıntı var anlayamadım gitti. Bilgisayara format atıldı , ardından Microsoft office 2010 ( dolayısıyla outlook 2010 ) 'u kurdum. outlook ayarlarını Habib Hocam'ın anlattığı şekliyle yaptım.( hem ilkokul hem de ortaokul e-postalarımızı ayrı ayrı hesap ekleden ekledim. ancak daha önce her iki adrese de mailler aynı anda gelirken şuanda sadece ilkokul adresine geliyor. sizce sorun ne olabilir?

Sayın Hocam,

Genel bir sorun var ve düzeltilmeye çalışılıyor.

Şifrenizi değiştirin düzelir.

İyi çalışmalar.

BBNET
Geri