MEB BT dersinin gereksiz olduğu geri bildirimini nereden, hangi verilere bakarak alıyor? Hangi sebeplerle?

Kodla Büyü

muzyonur

Seçkin Üye
Seçkin Üye
Arkadaşlar ülkemizin hangi kurumu olursa olsun bile bile kesinlikle YANLIŞ yapacaklarını sanmıyorum ama HATAlar olabiliyor, belki sonucu maalesef büyük zararlarla sonuçlansa da (kolay sınıf geçerek 12 yıllık zorunlu eğitim gibi)

Peki bizim dersimizin önemsenmemesine sebep olan MEB’e dönüt olarak giden acaba yanlış veriler mi var? Bile bile ülkeye kötülük olsun diye dersi önemsemeyecek değiller ya! MEB tarafından bizim dersimizin önemsenmemesine sebep olan yanlış veriler (dönütler) hangi kaynaklardan ortaya çıkıyor? Biz mi yeterince dersimizin eğitim-öğretime faydalarını anlatamıyor veya gösteremiyoruz yoksa gerçekten bizim dersimizin ortaokul seviyesinde çok fazla haftalık saatleri işgal edecek, başka derslerin yerine tercih edilecek önemi yok mu? Önemli tabi ki ama neden anlaşılamadık, anlatamadık, gösteremedik?

Hep bu MuSaLLaT.EXE'nin suçu.

Şaka falan bi yana suçu kesinlikle kendimizde aramıyorum. Bence en büyük sorun eğitim sistemimiz. Sınavlara çok fazla sayıda öğrenci giriyor. Yıllardır yapılan bu sınavlarda dersimiz hiçbir şekilde yer almadı. Diğer tüm branşlar gibi dersin sınavda çıkmıyorsa o ders önemli değildir gözüyle bakıyor veliler. Özel dersler, kitaplar. Bilişim dersi buradan bir gol yiyor zaten. Sınavda dersin yoksa önemsizsin. Beden eğitimi, müzik vs onlar da sınavda çıkmıyor artık ama yine bir şekilde güzel sanatlar, spor liseleri vs bağlanıyor bir yere. Bizim veliler de haliyle sınavda çıkmayan bir dersin niye seçmelisini seçtirsin çocuğuna.

Bir kere biz hazıra konmayı severiz. Tüketici bir toplumuz. Bir çok uygulamayı kullanırız, oyunlar oynarız. Hatta 3 yaşındaki çocuk sussun diye yemek yesin diye o tabletleri ellerine veririz.. Bizim çocuklar çok iyi tablet kullanır. Bizim çocuklar çok iyi bilgisayar kullanır. (online oyunlar vs). Bizim çocuklar zaten kullanmayı biliyorlar ya derse ne gerek var.

Bir kere DKAB dersi sistemi aşırı zorluyor. Çok fazla ders var çok fazla seçmeli var. Bu kadar dini bilgilerle çocuğu doldurmak bana gereksiz geliyor. Ders olmasın mı? olsun tabi ancak bence aşırı fazla ve çoğu konu gereksiz. Hele sınavlarda soru sorulması bana göre aşırı gereksiz. Sınavda varsa zaten +2 önde başlıyor. Mevcut hükümetin düşünce yapısına uygun olduğu için +6 daha eklersek 8-0 bilişimin önüne geçiyor. Liverpool gibi.

Ben suçu kendimizde aramıyorum. Her meslekte ya da her öğretmen branşında illa vardır çürük elma. Hele ki şuan mevcut öğretmenlerin çoğu bilişim teknolojilerinin en ilgi gördüğü zamanlarda en yüksek puanlarla kazanılmış üniversitelerden geldi.. bir çok branşa göre bizim öğretmen topluluğumuz gerçekten çok akıllı, çok zeki insanlar. Müfredat, A anlat diyorsa zümrelerim A+10 anlatıyordur eminim. Neyse hocam.

Bu bilişime fazla kafa yorarsan sıyırırsın.

Herkes bilgisayar/telefon/bütün teknolojik aletleri kullanmasını biliyor!!!

Bakış açısı bu. Çok bir şey beklememek lazım! Yukarıdan aşağıya herkes aynı düşünüyor.

Bu işi çözse çözse tübitak ASELSAN bayraktar togg gibi kuruluşlar çözer. Onlarında umuruna gelmiyor yıllardır...

Liseye yeni başlayan oğluma 6 saat din dersi tanımlanmış. 1 saat teknoloji dersi yok.

Maarif model o model bu model hepsi güzel ama uygulamada geliyoruz lgs yks.

Düşün sana bütün savunma sanatını öğretiyorlar sonra yarışmaya çıkıyorsun o da ne Western silah düellosu.

Sınav sistemi olduğu ve okullardaki eğitimin sınavda karşılığı olmazsa bu böyle gider.
Sınavda çıkmayan dersi ne veliye ne öğrenciye hangi motivasyon ile anlatacaksın.

ortaokulda zorunlu, liselerde (fen lisesi zorunlu) seçmeli, meslek liselerinde müdürlerin açmak için ilk aklına gelen alan bilişim teknolojileri olduğuna göre hâlâ bir rağbet var. ama şundan ama müdürün işine geliyor vs.. Dün 9. sınıfa okulumuza (meslek lisesi) gelecek öğrenci annesiyle beraber geldi, annesi üniversite için meslek lisesinde ne olur, kazanamaz derdinde, çocuk ben donanımı öğrendim ama yazılım öğrenmek istiyorum derdinde. Liseye geçiş sistemi bir kere kesinlikle değişmeli, başarısız öğrenci meslek lisesine gider algısı kırılmalı. 2-3 tane aselsandı, bayraktardı lise açmakla bu iş düzelmeyecek. Sistem kökten değişmeli. Liseyi zorunludan çıkarıp 2+2 yapmak gibi çözümler en çok bizim yani meslek liselerinin işine yarayacak gibi geliyor. Üzerinde çok fazla düşünmek lazım.

ilksms
Geri