MDR YARD. İLE DİYALOĞUMUZ SİZCE DOĞRU MU?

Kodla Büyü

formator3418

Site Gezgini
Değerli arkadaşlar 1.sınıflara 6 tane laptop alacaklar. m yard. bana ayaküstü laptopları alsak haftasonu kurarmısın dedi. ben de hocam korsan almayın orjinal yazılım kullanın dedim, driverlarında vs problem oluyor dedim. kurarsın kurarsın dedi. ben de hocam ben korsan yazılım kuramam sıkıntı olur dedim. morali bozuldu. sizce doğru mu yaptım eleştirilerinizi bekliyorum. teşekkürler

bence en iyisini yapmışsınız hocam kimden alıyorlarsa onlar kursun getirsin, her fırsatta dinden imandan dem vuruyorlar, bana öyle bir istek gelince ben hemen kimsenin hakkını yiyemem kul hakkına girer diye red ediyorum ben kendim lisanslı windows kullanırken başkasına korsan kurup niye günaha gireyim.

Freedos almayı düşünüyorlar ve sizden windows mu kurmanızı istiyorlar hocam, korsan yazılımdan kastınız nedir? Aslında farketmez her türlü korsan yazılım konusunda dik durmak en güzeli. Kimsenin ne dediğine nasıl tepki vereceğine bakmadan doğruyu yapmak herkesin harcı değildir. Bu konuda bahaneler üretme eğilimi var maalesef. Bence de iyi söylemişsiniz, arkasında durunuz.

azizerkut' Alıntı:
bence en iyisini yapmışsınız hocam kimden alıyorlarsa onlar kursun getirsin, her fırsatta dinden imandan dem vuruyorlar, bana öyle bir istek gelince ben hemen kimsenin hakkını yiyemem kul hakkına girer diye red ediyorum ben kendim lisanslı windows kullanırken başkasına korsan kurup niye günaha gireyim.

hocam buna ilaveten aldığınız yer kursun dedim. Onlar korsan kuramıyormuş onlar için sıkıntı oluyormuş..

Adamlarda ki mantığa bak ya.. Onlar kurarsa sorun olurmuş. Eee biz kurarsak ve sorun olursa kim duracak arkamızda. İnanın hiç bir idareci arkamızda durmaz. Biz işlerini yaptığımız müddetçe iyiyiz. Onun dışında bazı insanlar selam bile vermiyor bize..

ferdierdem55' Alıntı:
Adamlarda ki mantığa bak ya.. Onlar kurarsa sorun olurmuş. Eee biz kurarsak ve sorun olursa kim duracak arkamızda. İnanın hiç bir idareci arkamızda durmaz. Biz işlerini yaptığımız müddetçe iyiyiz. Onun dışında bazı insanlar selam bile vermiyor bize..
Aynen selam bile vermiyorlar inşallah BTR görevi verilir de biraz rahatlarız diye düşünüyorum. Çünkü bize bunlar yeri geliyor bakışları ve söylemleri ile zulmediyorlar.

prensip meselesi hocam kimseye ayıp falan olmaz. onun driveri var bilmemnesi uymaz etmez çalışmaz sonra sana derler yapamadın bir makinayı bir dünya emek de boşa gider.

formator3418' Alıntı:
ferdierdem55' Alıntı:
Aynen selam bile vermiyorlar inşallah BTR görevi verilir de biraz rahatlarız diye düşünüyorum. Çünkü bize bunlar yeri geliyor bakışları ve söylemleri ile zulmediyorlar.
Hocam aslında tüm bu yaşadıklarımız bizlerin iyi niyetinden kaynaklanıyo. Aman şuna da yardım edeyim.. aman şu sorunu da çözeyim.. derken bi bakıyosun idarecilerin ve bazı öğretmenlerin elinde oyuncak olmuşuz. Kesin tavır koysak kötü oluyoruz ama artık kötüymüşüm iyiymişim umrumda değil. Ben görevimi yaparım başka kimse de umrumda değil. Eğer zorluk çekeceksem böyle zorluk çekmeye razıyım. Milletin oyuncağı olmak bana daha zor geliyor.

Adama bak ya hafta sonu kendi ve diğer öğretmenler gezerken evde yatarken amele bilgisayar öğretmeni bilgisayar kuracakmış. Bi de bunu söylemekten çekinmiyorlar ha. Bu ne terbiyesizliktir ya. Sen ters yapsan bile onun yaptığı terbiyesizliğin yanında basit kalır hocam.

haftasonu ve emrivakilik hoş değil aranızdaki diyaloğu ve sammiyeti bilmiyorum ama bence bilişim tahütnamesini hatırlat yapamam de açıkca fikrini söyle kimden alıyorsa kurulu gelsin. hatta pardus kurun hocam de :))

O soruya verilebilecek en doğru cevap sizin verdiğinizdir hocam.
Güzel cevap olmuş.
+1

bu başlıktan sonra ben hata mı yapıyorum diye düşünmeye başladım. lisanslı olarak sadece adobe programları var ki onuda meb göndermiş onun haricinde lisanslı hiçbir yazılım kullanmıyorum

hmm herkes lisanslı mı kullanıyor yani bütün windows, office, antivirüs her şeyi?

ben kimsenin mebin verdikleri haricinde lisanslı kullandığını düşünmüyorum.böyle bir konuda kurulum yapmayabilirsiniz o ayrı.ama hepimiz lisans olmadan birsürü program kurup kullanıyoruz.kullanmakta zorundayız...

hocam muhtemelen müdür yardımcısı ile iyi bir arkadaşlığınız var ve hayır dediğiniz için size kırıldığınızı düşünüyorsunuz. iş yerinde olan samimiyet bu yönden zor oluyor işte. samimiyetinizden dolayı her türlü ricasını kabul ederseniz siz zararlı çıkarsınız. iş ve arkadaşlığın çizgisini iyi ayarlayın. meb bilişim taahhütnamesini gösterin ona. bu durumda sizin ve idarenin sorumlu olacağını gösterin. o zaman geri adım atacaktır.

tabi bizler bu taahhütname doğrultusunda lisanslı yazılım mı kullanıyoruz? tabi ki hayır. düşünüyorum da xp, office, antivirüs... ne ararsan crackli. tabi okula bunun orijinalini satın alalım desen, okulun geliri yetmez, eminim buna. meb'in toplu alımlar yapması gerekmez mi? madem bizleri buna zorluyor. bir tek adobe yazılımları var. e 512 ramli bilgisayarlar da onu desteklemiyor, kuramıyoruz zaten.

beyazgolge' Alıntı:
bu başlıktan sonra ben hata mı yapıyorum diye düşünmeye başladım. lisanslı olarak sadece adobe programları var ki onuda meb göndermiş onun haricinde lisanslı hiçbir yazılım kullanmıyorum

+++
kendimi bende kötü hissetmeye başladım.

Çok yanlış yapmışsın hocam. Tabiki deyip kuracaktın pardusları. Ofisi de içinde zaten. Cillop gibi olurdu bilgisayarlar. :puhaha: :P

Bence okullar Microsoft tarafından orijinal yazılım kullanmamanın en kabul edilebilir yeridir. Yani korsan kullanıldığı tespit edilirse ve orijinale geçmem istenirse

"iyi ben de o zaman hepsine linux kuruyorum" derim derste de öğrencilere onu anlatırım. Gelecek nesil linuxe aşina yetişir bu da microsoftun işine gelmez.

Ben olsam eğer -okul formatörüysem tabii- haftasonu kurmam haftaiçi okulda kurardım.

formator3418' Alıntı:
Değerli arkadaşlar 1.sınıflara 6 tane laptop alacaklar. m yard. bana ayaküstü laptopları alsak haftasonu kurarmısın dedi. ben de hocam korsan almayın orjinal yazılım kullanın dedim, driverlarında vs problem oluyor dedim. kurarsın kurarsın dedi. ben de hocam ben korsan yazılım kuramam sıkıntı olur dedim. morali bozuldu. sizce doğru mu yaptım eleştirilerinizi bekliyorum. teşekkürler
:alkis:

Hocam noolur kursan?
Kim kuracak?
Bu adam bilgisayarları alırken ordan yaptığı tasarrufu cebine mi koyuyor?
Zaten üç kuruşla okul çevirmeye çalışıyorlar.
Senin benim okulumuza başka nasıl bir katkımız olabilir ki?

BBNET
Geri