mdm engeli var ise servise göndermemiz mi gerekiyor?

Kodla Büyü

hastasıyız dede

Hiperaktif Üye
Hiperaktif
arkadaşlar biraz garip olacak ama, tabletler ile ilgili hiçbir bilgim yok, bir öğrenci mdm engeli var diye bir tablet getirdi bunu servise göndermemiz mi gerekiyor, yada başka birşey var mı yapılacak.

Bu mdm engeli öğrenci tabletlerinin bazılarında var, çoğunda yok. Bende anlamadım. Getiriyorlar hocam hiçbir şey yüklenmiyor diye, artık tabletletleriniz engellenecek diyorum gönderiyorum. Ama geçen gün matematik hocası geldi, onun tabletinde de aynısı oluyor. Ama ona sadece oyun vs. değil eba da dahil hiçbir şey yüklenmiyor. Testler var derste kullandığı onları bile yükleyemiyor. Onun tabletini gönderdim servise yazılım güncelleme isteği ile. Bakalım ne yapacaklar.

MDM mebin uygulamaya koymuş olduğu bir engel, özellikle yapılıyor zaten bu sebeple sorun değil.

hasari' Alıntı:
MDM mebin uygulamaya koymuş olduğu bir engel, özellikle yapılıyor zaten bu sebeple sorun değil.
bizden önce bir müdür yardımcısı ilgileniyordu, şimdi müdür olarak okuldan gitmiş, çocuklar bize gelmeye başladı, mdm hatasından daha önce tablet göndermişler düzeltilip geri gelmiş, çocuklar öyle diyorlar, ben çocuklara güvenmek istememiştim ama neyse ben yinede göndereyim. :)

hastasıyız dede' Alıntı:
hasari' Alıntı:
bizden önce bir müdür yardımcısı ilgileniyordu, şimdi müdür olarak okuldan gitmiş, çocuklar bize gelmeye başladı, mdm hatasından daha önce tablet göndermişler düzeltilip geri gelmiş, çocuklar öyle diyorlar, ben çocuklara güvenmek istememiştim ama neyse ben yinede göndereyim. :)
Siz bilirsiniz ben donanım hatası olanları gönderiyorum ama MDM den dolayı göndermiyorum. :)

Hocam tabletlerdeki güncelleme hala bitmedi. Kimisinde MDM 1.0 kimisinde MDM 2.0 var. İlk sürümdeki hali birşeyi engellese dahi google play store'dan etkinleştirilebiliyordu. İkinci hali ise etkinleştirmeye de izin vermiyor. Yani aslında MDM engeli dediğin şey ne kadar engelliyorsa o kadar düzgün çalışıyordur.

Hocalarım bulunduğum okulda 120 tane falan gönderdim yarısı mdm idi (Yarısı da şarj girişi) ... gidenlerden eski haline gelen çoktu % 75 diyebilirim... ama hiç değişmeden gelenlerde vardı...

Bu sebepten gönderdiğim öğretmen tableti geldi. Şarj girişinde sorun olmamasına rağmen, onu değiştirip geri göndermişler. :? Tekrar göndereceğim ve altına üstüne içine dışına her yerine yazdım sorununu. Umarım bu sefer de aynı muameleyi yapmazlar.

BBNET
Geri