hocam arduino ideye mi yüklemeliyim kütüphaneyi nasıl olcakO yeterli gelmiyor hocam bunun kütüphanesini indirmek gerek
evet hocam aynenİnş hocam.
Anladığım kadarıyla mblock içindeki arduino klasörünün altındaki library klasörüne atacağım kütüphaneyi. Ben direk k arduino idenin içine atıyordum ondan hata alıyormuşum sanırım.
biliyorum az çok sayın hocam. s4a ve arduino ide kullanıyordum zaten. mblockta da biraz yol katettim. ancak bazı noktalarda takılıyorumMbock ile yaptığım paylaşımlar var hocam stratch benzeri bir program.
Ben bluettoth ile bağlantı yapamadım mblockta örnek varmı elinizdebiliyorum az çok sayın hocam. s4a ve arduino ide kullanıyordum zaten. mblockta da biraz yol katettim. ancak bazı noktalarda takılıyorum![]()
sayın hocam Erdal Delebe hocamızın youtube kanalında örnek var.Ben bluettoth ile bağlantı yapamadım mblockta örnek varmı elinizde
Hocam ben bağlantıyı kurdum ama telefondan veri gönderdiğimde ekrandaki karakterin söylemesini istiyorum. panda karakteri sürekli 0 rakamı söylüyor. işin içinden çıkamadım. basit bir örnek varsa koduyla birlikte eklerseniz iyi olur.sayın hocam Erdal Delebe hocamızın youtube kanalında örnek var.
.inceleyiniz eğer yardım almak istediğiniz yer olursa buradan sorabilirsiniz
s4a yerine mblock daha iyi çoğu şeyi yapıyor.biliyorum az çok sayın hocam. s4a ve arduino ide kullanıyordum zaten. mblockta da biraz yol katettim. ancak bazı noktalarda takılıyorum![]()
Hocam ben bağlantıyı kurdum ama telefondan veri gönderdiğimde ekrandaki karakterin söylemesini istiyorum. panda karakteri sürekli 0 rakamı söylüyor. işin içinden çıkamadım. basit bir örnek varsa koduyla birlikte eklerseniz iyi olur.
s4a yerine mblock daha iyi çoğu şeyi yapıyor.biliyorum az çok sayın hocam. s4a ve arduino ide kullanıyordum zaten. mblockta da biraz yol katettim. ancak bazı noktalarda takılıyorum![]()
hocam andoid uygulamalar var. tuş takımı çıkıyor.hangi tuşa basarsanız onu algılıyor arduino. sayısal veya karakter veri gönderebiliyorsunuzkarakter veriyi sayıveriye nasıl çeviriyor.@hasan_37
Ok videodan baktım telefondan teşeküür ederim.hocam andoid uygulamalar var. tuş takımı çıkıyor.hangi tuşa basarsanız onu algılıyor arduino. sayısal veya karakter veri gönderebiliyorsunuz
hasan hocam yapmak istediğim şu . yeşil bayrağa tıkladığımda Telefondan gönderdiğim karakteri veya sayıyı ekranda pandanın söylemesini istiyorum. Bluetooth ile bağlantı var.hocam andoid uygulamalar var. tuş takımı çıkıyor.hangi tuşa basarsanız onu algılıyor arduino. sayısal veya karakter veri gönderebiliyorsunuz
Hocam yeşil bayrakla yapmayın bence.hasan hocam yapmak istediğim şu . yeşil bayrağa tıkladığımda Telefondan gönderdiğim karakteri veya sayıyı ekranda pandanın söylemesini istiyorum. Bluetooth ile bağlantı var.
Hocam yeni gördüm mesajı ptesi bende denerimBen bluettoth ile bağlantı yapamadım mblockta örnek varmı elinizde
Hocam bazı sensörler sadece arduino modda çalışıyorhasan hocam yapmak istediğim şu . yeşil bayrağa tıkladığımda Telefondan gönderdiğim karakteri veya sayıyı ekranda pandanın söylemesini istiyorum. Bluetooth ile bağlantı var.
Hocam teşekkür ederim bakamadım bu gün. Ptesiye kaldısayın hocam oku diye text dosyası hazırlamıstım kendim için . onuda ekledim
5mb lık bir rar .
fakat buraya atamıyorum.hata veriyor.arzu ederseniz mesaj ile mail adresinizi gönderirseniz oradan atabilirim
Aurdino modda bluetoothtan karakter gönderdiğimde lamba calistirabiliyorum. Yapmak istediğim Aurdino modda olsa telefondan gonderdigumiz bir şeyi ekrandaki panda söylemiyor. Mesela telefondan S harfine basinca lambayi yanıp sonduruyor. Burda sorun yok. Ayrıca s. Harfine basıldığındA pandanın lamba yanıp sönüyor mesajı vermesini istiyorum. Herhalde anlatabildim.Hocam bazı sensörler sadece arduino modda çalışıyor
Arduino modunda pandayi konusturamayacagimiz icin Serial portta görebilirsiniz degeriAurd
Aurdino modda bluetoothtan karakter gönderdiğimde lamba calistirabiliyorum. Yapmak istediğim Aurdino modda olsa telefondan gonderdigumiz bir şeyi ekrandaki panda söylemiyor. Mesela telefondan S harfine basinca lambayi yanıp sonduruyor. Burda sorun yok. Ayrıca s. Harfine basıldığındA pandanın lamba yanıp sönüyor mesajı vermesini istiyorum. Herhalde anlatabildim.