Teşekkür ederim. Hocam putty nedir?Seriport yok mBlock 5 te putty ile com port unun çıktısını alabilir ya da yükleyici modu yayını ile kuklaya söyletebilirsin
Bu nasıl kullanılıyormuş böyle?.. Beceremedim bir türlü.yükleyici modu yayını ile kuklaya söyletebilirsin
Ben yapabildim hocam hem kuklaya hem de aygıta yükleme modu yayını ekliyorsun. Aygıttan kuklaya mesaj ve değer gönderiyorsun. Kuklaya da mesaj gelince başlangıç komutunun altına gelen değeri soyletiyorsun.Bu nasıl kullanılıyormuş böyle?.. Beceremedim bir türlü.
hocam putty ssh ve telnet programı. com portuna bu şekilde bağlanılabiliyor. seri portu neden yapmışlar bilemedim ama putty bu işi yapıyorTeşekkür ederim. Hocam putty nedir?
Peki seri porta yaz komutu neden var?
Tamam hocam, teşekkür ederim. Sonunda ben de yapabildim de...Ben yapabildim hocam hem kuklaya hem de aygıta yükleme modu yayını ekliyorsun. Aygıttan kuklaya mesaj ve değer gönderiyorsun. Kuklaya da mesaj gelince başlangıç komutunun altına gelen değeri soyletiyorsun.
haber sal çalışmıyor arduino kipinde, yani yükleme modu onun için yapılmış. canlı modda uygulama programdan bağımsız çalışmıyor. bunda ekstra olaarak hem bağımsız çalışır hemde seri port görevi yaparBir de "yükleme modu iletisi" aslında "haber sal" daki gibi yeni ileti penceresi açılıp adını girsek, sonra da onu kullanmak için aynı haberi aldığımda da haberi direk combobox'tan seçebilsek(yani yazmak zorunda kalmasak; çünkü bir harf hatası bile sıkıntı çıkarıyor) daha şık olcakmış. mblock 5'in onca gelişmişliğine yakıştıramadım bu durumu![]()
Hımm, tamam hocam, teşekkür ederim.haber sal çalışmıyor arduino kipinde, yani yükleme modu onun için yapılmış. canlı modda uygulama programdan bağımsız çalışmıyor. bunda ekstra olaarak hem bağımsız çalışır hemde seri port görevi yapar
Aslında ben bu videodan yararlandım. Videonun yarısından itibaren örneklerle yükleme modu iletisi anlatıyor sağolsun sanal öğretmen hocam..örnek dosya veya ekran görüntüsü paylaşır mısınız?