Maxtor 1 Tb-SEAGATE 1Tb ..Hangisini alayım.Yardım!

Kodla Büyü

chertan44

Site Gezgini
Sayın arkadaşlar,
HDD almaya karar verdim ama hangisi.Konuyla ilgili bir çok yorum okudum ancak bu iki seçenek arasında kaldım.Son fikirlerinizi alabilirmiyim?
SEAGATE 1 TB HDD 3.5'', EXTERNAL DESKTOP DRİVE.
Diğeri;
MAXTOR 1TB USB 2.0 3.5 7200prm
1080p ve 720p movie ile doldurula bilir.
Fiyatları 180-165 TL arası.

Kullanım kolaylığı ve üstünlüğü hakkında deneyimi olan varsa ipucu verebilirmi.?

İkisini de al arkadaş, 2 TB olur. :P

Şaka bir yana birinin hızını yazmışsın diğerini yazmamışsın. Birinin bağlantı tipini yazmış diğerini yazmamışsın. Bu durumda bir öneri vermek zor. Bildiğim kadarıyla maxtor zaten seagate tarafından alındı (emin değilim yanlış da olabilir.) Seagate markasının daha iyi olduğunu söyleyebilirim. USB 2.0 sa ikisinin de bağlantı tipi, USB 3.0 standartına sahip hdd'lerin çıkmasını beklemek daha mantıklı.

açıkçası bende bilgisayara bağlı 2 harici hdd var, biri seagate freeagent, diğeri maxtor..
maxtordan kesinlikle şikayetçiyim, bazen görüyo-görmüyo fişini takıyom çıkarıyom falan,
hatta maxtorun fişi çekikken bilgisayarı başlatıyorum, yoksa bilgisayarın başlaması bile gecikiyo

Hocam Maxtor alma derim. Seagate HDD kullanıyorum. Gerçekten güzel. Philips'lerin içinde HİTACHİ var. Onu da kullanmaktayım ve çok memnunum. Bence Seagate ya da Philips düşünebilirsin. Ama WD'ye de iyi diyorlar. Ancak hiç kullanmadım.

musedip45' Alıntı:
Hocam Maxtor alma derim. Seagate HDD kullanıyorum. Gerçekten güzel. Philips'lerin içinde HİTACHİ var. Onu da kullanmaktayım ve çok memnunum. Bence Seagate ya da Philips düşünebilirsin. Ama WD'ye de iyi diyorlar. Ancak hiç kullanmadım.
İkinci el almanın ne gibi dezavantajları olabilir.

Harici hdd mekanik ve hassas bir bileşendir bu sebeple ikinci eli tavsiye edilmez.

Bende seagate 1TB freeAgent var, şimdilik bir sorun yaşamadım.
3,5 " hdd lerin kötü yanı harici güç adaptörü gerektirmesi, ağırlık ve boyutlarının yüksek olması.
Alalı 3 ay kadar oldu o zaman araştırdığımda 2,5 " lik en fazla 500GB lık lar vardı.

Seagate alacağım galiba..Ama 1TB olanlarda 2.5"yok herhalde.Birde hızı haricinde dikkat etmem gereken yeni özellikler varmı?

Hocam bu Harici HDD konusunda eni-konu tüm özellikleri ve detaylarını tanıtıp anlatacak bilgisahibi bir arkadaşımız varsa inanın çok kimse faydalanacak ve dua edecektir eminim.
Aklıma bir sürü soru geliyor .Hangisini sorayım bilmiyorum.Mesela Harici HDD ile modem bağlantısı nasıl kurulur ve internete girilirmi.Bunun için hangi özellikte HDD almak gerekir.
Allah rızası için biri el atsa....

"Bana bir harf öğretenin kırk yıl kölesi olurum"
Hz.Ali R.A

hocam iyi araştır 2.5 '' olanlarda da 1tb ler cıktı sanırım yada cıkmak uzere ben 3.5 aldım hafıza büyük diye biraz kaba geliyor keşke almasaydım diyorum. ayrıca elektrıge takacak olman bir dezavantaj 2.5 inchler usbden beslendiklerinde bilgisayarlar biraz olsun koruyor. bendeki 3.5 elektrıkten etkılendi 500gb bilgim su an gorunmuyor. aglayamadım bilgilerime ama duvara fırlatasım geldi hddyi. yılların arşivi yok gitti upsle kullanmadım ondada bilgiler nakavt.

muratmertgenc' Alıntı:
hocam iyi araştır 2.5 '' olanlarda da 1tb ler cıktı sanırım yada cıkmak uzere ben 3.5 aldım hafıza büyük diye biraz kaba geliyor keşke almasaydım diyorum. ayrıca elektrıge takacak olman bir dezavantaj 2.5 inchler usbden beslendiklerinde bilgisayarlar biraz olsun koruyor. bendeki 3.5 elektrıkten etkılendi 500gb bilgim su an gorunmuyor. aglayamadım bilgilerime ama duvara fırlatasım geldi hddyi. yılların arşivi yok gitti upsle kullanmadım ondada bilgiler nakavt.
Hocam;
Korktuğum buydu işte.Geçmiş olsun.Çok üzüldüm.Ben de en başta aile resim arşivi yapacaktım.Bir giderse mahvoldum.Demek USB beslemeyi tercih etmek daha doğru herhalde.Bir de ben illa 1TB olsun istemiyorum.500 de yeter o zaman 2.5" olabilir.Kullanışlılığı bakımından daha fazla bilgiye sahipmisiniz

BENDE 2.5 OLANLARDA VAR ONLARDADA MONITOR BAGLANTILI OLAN RESIMLERI TV MONITORDE GOSTERIP , MP3LERI MUZIK SETINE BAGLADIGINDA CALIYOR AMA BIRDE ALACAGIN MARKANIN ENTEGRESI ASLINDA HEPSININ AYNI. ARADAKI PARA FARKI DIS KABININ USTUNDE YAZAN ISME BIRAZDA IMAJA GIDIYOR YANI. HEMEN HEMEN AYNILAR BENCE

Uzun yıllardır gerek Internal gerek External Seagate kullanmaktayım şu ana kadar herhangi bir problemle karşılaşmadım. Alırkende Seagate garantisine güveniyorum. Şuan kullandığım desktop makinemde 1 adet IDE Seagate harddisk, 1 Adet Seagate SATA harddisk, 1 adet de Seagate 3,5" Extarnal harddisk takılı ve hiç problemsiz kullanmaktayım.

Maxtor markaısnın problemleriyle sıkça söylentileri oluyor. Western kanımca Seagate yakın bir kalitededir.

[quote="makinemde 1 adet IDE Seagate harddisk, 1 Adet Seagate SATA harddisk, 1 adet de Seagate 3,5" Extarnal harddisk takılı..[/quote]

Hocam şu "IDE ,SATA ,Extarnal " özellikleri bakımından bilgi verebilirmisin.Ben de Desktop da kullanacam ,yalnız bir tane lazım(Taşınabilir)

IDE, SATA veri iletim biçimleridir. uzunca anlatmak lazım o yüzden geçiyorum gerekli bilgiyi internetten bulabilirsin. Internal içeriye takılan external ise dışarıdan takılan anlamındadır.

Taşanabilir diskler Exetrnal dır. Ama burada da karar verirken dikkat edeceğin konu 2,5" mi yoksa 3,5" mi olmalı. Eğer ki sıklıkla taşıyorsan 2,5" almalısın. Ama ben nadir taşırım diyorsan tavsiyem 3,5" almandır. 3,5" ler 2,5" lara göre daha dayanıklıdır veri güvenliği açısından daha güvenlidir. 2,5" lar ise taşabilirlik aöçısından daha mantıklıdır ki zaten buradaki 2,5 ve 3,5 boyuttur inch biriminde. 3,5 lar çoğunlukla adaptörlüdür ve harici enerji kaynağı kullanırlar. 2,5 lar ise direkt USB den enerjiyi alırlar.

Karar tamamen senin kullanım amacına yönelik olmalıdır.

Teachnologist' Alıntı:
IDE, SATA veri iletim biçimleridir. uzunca anlatmak lazım o yüzden geçiyorum gerekli bilgiyi internetten bulabilirsin. Internal içeriye takılan external ise dışarıdan takılan anlamındadır.

Taşanabilir diskler Exetrnal dır. Ama burada da karar verirken dikkat edeceğin konu 2,5" mi yoksa 3,5" mi olmalı. Eğer ki sıklıkla taşıyorsan 2,5" almalısın. Ama ben nadir taşırım diyorsan tavsiyem 3,5" almandır. 3,5" ler 2,5" lara göre daha dayanıklıdır veri güvenliği açısından daha güvenlidir. 2,5" lar ise taşabilirlik aöçısından daha mantıklıdır ki zaten buradaki 2,5 ve 3,5 boyuttur inch biriminde. 3,5 lar çoğunlukla adaptörlüdür ve harici enerji kaynağı kullanırlar. 2,5 lar ise direkt USB den enerjiyi alırlar.

Karar tamamen senin kullanım amacına yönelik olmalıdır.

HOCAM SAĞOLUN VERDİĞİNİZ BİLGİLER DOĞRULTUSUNDA SEAGEAT 3.5" 1 tb ALDIM KURTULDUM.
İlgilenen herkese teşekkür ederim.
Hayırlı bayramlar...

BBNET
Geri