matematik bölümü mü çevre mühendisliği mi?

Kodla Büyü

equal

Üye
arkadaşlar 3 yıllık öğretmenim. bu sene üniversite sınavına girdim. matematik bölümü ile çevre mühendisliği arasında kaldım. hangisini tavsiye edersiniz. matematik bölümünü okumak çok zordu bizim zamanımızda. ama şimdi puanları çok düşük hala aynı zorlukta olur mu? çevre mühendisliğine gitsem mezun olduktan sonra kurumlar arası geçiş olur mu?

abim çevre müh. bitirdi şu anda ise alakasız bir yerde çalışıyor havaalanında. (kpss puanıyla girdi tüm 4 yıllıklar ing. şartıyla başvurabiliyordu 7 yıl önce)
çevre mühendisliği bildiğim kadarıyla inşaat a yakın dersleri var. bana mühendislik mat den daha yakın geliyor ama senin durumunu bilemem.

waa' Alıntı:
abim çevre müh. bitirdi şu anda ise alakasız bir yerde çalışıyor havaalanında. (kpss puanıyla girdi tüm 4 yıllıklar ing. şartıyla başvurabiliyordu 7 yıl önce)
çevre mühendisliği bildiğim kadarıyla inşaat a yakın dersleri var. bana mühendislik mat den daha yakın geliyor ama senin durumunu bilemem.

hocam ben de mühendislik diyorum ama bu ülkede 4 yıl okuyup da kamuda geçiş yapamamak var. branş değiştirmek daha kolay olur diye düşünüyorum. sadece bu yüzden müh den vazgeçiyorum. çünkü kamuda çevre orman makine bilgisayar ne mühendisi olursan ol değişmiyo. öğretmenlerden çok çok fazla saygınlığı var

Hiç bir fikrim yok ama üniversitedeyken bir arkadaşım 112 acil serviste çalışıyordu. Üniversite bitince kurumlar arası geçiş ile izmire öğretmen olarak atanmıştı. Zor ama imkansız değil sanırım.

herhangi bir memuriyetten öğretmenliğe geçişin kolay olduğunu duymuştum ama öğretmenlikten mühendislik sıkıntılı gibi :?

geçiş olayını bilemem. eşim çevre mühendisi özel sektörde, kardeşim matematik öğretmeni kpss sonuclarını bekliyor.
özel sektörde çevre mühendisi olup çok yüksek para kazanan da var 1000 liraya çalışanda var, çok fazla sayıda iş arayan da var. matematik öğretmenliğini tahmin edersiniz zaten.

Arkadaşın biri yurtdısı türki cumhuriyetlerden birinde çevre müh. okumustu. sonra geldi türkiyede iş aramaya koyuldu.
bigün bana söyle dedi:"ben çevre müh. okurken bölümün bi halta yaramadıgını düşünüyordum ama bugun gitti mühendisler odasına ordaki çevre müh. ile konuştum şimdi diyorum ki bana 10 tane tıp diploması verseler kendi diplomamı değişmem"

benim fikrim:
çevre mühendisliği daha doğrusu mühendislikte eğer ben kpss halleder kamuya girerim mantıgına sahipsen maaş durumlarını biliyorsun, matematiği zaten şuandan biliyorsun.
ama yok eğer özel düşünüyorsan biraz girişken olman lazım ve kendini geliştirmen lazım ki birsey elde edesin... Kaldı ki girişken olursan kamuda çalışırken de dışarda iş bulursun extradan...

cyln' Alıntı:
benim fikrim:
çevre mühendisliği daha doğrusu mühendislikte eğer ben kpss halleder kamuya girerim mantıgına sahipsen maaş durumlarını biliyorsun, matematiği zaten şuandan biliyorsun.
ama yok eğer özel düşünüyorsan biraz girişken olman lazım ve kendini geliştirmen lazım ki birsey elde edesin... Kaldı ki girişken olursan kamuda çalışırken de dışarda iş bulursun extradan...

hocam ben zaten öğretmenim. maaş durumu olarak müh ler çok üstümüzde şu anda. kurumlar arası geçiş yapabileceğimi bilsem bi dakka düşünmem. ama ya olmazsa 4 yıllık emeği çöpe atmak da var. yoksa zaten öğretmenim bi hayrını görsem başka branş için uğraşmam

equal' Alıntı:
çünkü kamuda çevre orman makine bilgisayar ne mühendisi olursan ol değişmiyo. öğretmenlerden çok çok fazla saygınlığı var
Hocam daha neler... Çevre mühendisiyim demenin ne gibi bir cazibesi var. Aylık +250 tl için kendini bu kadar sıkıntıya atmaya kesinlikle değmez. Zaten ben gel direk geç deseler, geçmem. Bir de sen 5 sene emek vereceksin. Emeğine yazık. Ortada dönen maaş söylentilerine aldanma. Kamuda fark 250 tl. Özel sektörde çoğu bu maaşı da alamıyor zor çalışma şartları altında. 3-5 seneye kadar yeni açılan üniversiteler ve teknoloji fakülteleri yüzünden mühendis patlaması olacak

Rüzgara Karşı'' Alıntı:
equal' Alıntı:
çünkü kamuda çevre orman makine bilgisayar ne mühendisi olursan ol değişmiyo. öğretmenlerden çok çok fazla saygınlığı var
Hocam daha neler... Çevre mühendisiyim demenin ne gibi bir cazibesi var. Aylık +250 tl için kendini bu kadar sıkıntıya atmaya kesinlikle değmez. Zaten ben gel direk geç deseler, geçmem. Bir de sen 5 sene emek vereceksin. Emeğine yazık. Ortada dönen maaş söylentilerine aldanma. Kamuda fark 250 tl. Özel sektörde çoğu bu maaşı da alamıyor zor çalışma şartları altında. 3-5 seneye kadar yeni açılan üniversiteler ve teknoloji fakülteleri yüzünden mühendis patlaması olacak

hocam açıkçası etrafta ayda maaşı kadar arazi tazminatı alan ziraat mühlerini biliyorum. 5bin tl yapıyo. yarın tercih yapacam ve hala çok kararsızım

bence müh oku , şimdi zorunlu yeşil ev projeleri olur çevre gelecekte iş yapar tabi burası türkiye bizim branş birzamanlar çok modaydı yada daha eskilere git tekstil müh çok modaydı şimdi ensamesi okunmuyor bu tür şeyler çabuk değişiyor.

bence ikisini de okuma. Çevre mühendisliğine hem geçişin zor olur hem de değecek bir meslek değil. Matematik hem zor bölüm hem de fen edebiyat olduğu için geçiş yapamayabilirsin

BBNET
Geri