Masaüstü PC'den Projeksiyona Görüntü Aktarma

Kodla Büyü

Öğretmen27

Aktif Üye
Arkadaşlar kolay gelsin. 2 adet masaüstü PC miz var. Hem monitöre hem de projeksiyona görüntü aktarmak istiyoruz. 1 PC mizde HDMI ile VGA soketi var diğer PC mizde DVI-D ile VGA soketi var. Hem VGA hem de DVI-D veya HDMI ile VGA dan aynı anda hem monitöre hem de projeksiyona görüntü alabilir miyiz?

Ekli dosyalar

• WhatsApp Image 2025-12-10 at 16.37.02.webp
    WhatsApp Image 2025-12-10 at 16.37.02.webp
    44.2 KB · Görüntüleme: 40
Ekran kartının özelliğine bağlı. Aynı anda görüntü vermeyebilir. Y kablo diye bir apartla 2 ekrana çıkış verebilirisin.z

Arkadaşlar kolay gelsin. 2 adet masaüstü PC miz var. Hem monitöre hem de projeksiyona görüntü aktarmak istiyoruz. 1 PC mizde HDMI ile VGA soketi var diğer PC mizde DVI-D ile VGA soketi var. Hem VGA hem de DVI-D veya HDMI ile VGA dan aynı anda hem monitöre hem de projeksiyona görüntü alabilir miyiz?
İki makinede de vga ortak görünüyor yazdığınıza göre. Vga switchler var onları araştırın hocam.

A ve B vga girişlerine bilgisayarları bağlayıp üzerindeki anahtarla istediğinize geçebiliyorsunuz. Biz epey zaman önce kullanmıştık.

İki makinede de vga ortak görünüyor yazdığınıza göre. Vga switchler var onları araştırın hocam.

A ve B vga girişlerine bilgisayarları bağlayıp üzerindeki anahtarla istediğinize geçebiliyorsunuz. Biz epey zaman önce kullanmıştık.
Hocam kusura bakmayın tam anlatamadım. Vga dan monitöre görüntü verip hdmı den projeksiyona görüntü aktarabilir miyiz? Hem monitör den hem de hdmı den görüntü alabilir miyiz

Hocam kusura bakmayın tam anlatamadım. Vga dan monitöre görüntü verip hdmı den projeksiyona görüntü aktarabilir miyiz? Hem monitör den hem de hdmı den görüntü alabilir miyiz
Pardon hocam. Ben iki makineyi tek monitöre yapacaksınız sandım. Evet olur. Hali hazırda ben kullanıyordum windowsta. Vga dan tahtaya, dvi den monitöre bağlıydı. Win+p ile hangisini istersem ona görüntü aktarıyorum.

Win+p ile ilk monitor derseniz hangisi ilk tanımlı ise ona aktif görüntünüz, yinele derseniz ikisine aynı anda, uzat derseniz birinci tanımlıya masaüstü diğerine masaüstünün uzantısı geliyor. İkinci ekranı seçerseniz hangisi ikinci tanımlı ise ona aktif görüntünüz gidiyor.

VGA, hdmi çıkışta da aynısı olur.

Ama Y kablo kullanırsanız kablo karmaşası olmaz ancak her iki ekrana da görüntü aynı gider. Ekranımda olsun projeksiyonda olmasın derseniz kapatmanız lazım projeksiyonu. Ya da kumandadan freeze tuşuna basıp dondurmanız gerekir.

İki ayrı kabloda istediğinize istediğiniz görüntüyü verirsiniz.

Son düzenleme:
ilksms
Geri