MARQUEE ve veribatanı yardım

Kodla Büyü

mkaratas

Seçkin Üye
Seçkin Üye
ben marquee tagının içine veri tabanını gönderiyorum. Bilirsiniz işte haber/ duyuru kayan yazı yapıyorum. Ama benim istediğim sağdan sola akması. onu ayarladığımda şöyle bir görüntü oluyor.

Mesela 5 tane duyuru varsa bunlar alt alta sıralanıyor ama sola doğru kayıyor. Benim istediğim bunların tek tek sola doğru kayması. bunun bir hilesi varmı acaba

<MARQUEE DIRECTION="RIGHT" BEHAVIOR="SCROLL" SCROLLAMOUNT="2" SCROLLDELAY="20">
duyuru 1.
duyuru 2.
</MARQUEE>

su kodun yapmasi lazim hocam istedigin seyi!

beni yanlış anladınız galiba . kayan yazı konusunda sıkıntım yok. sıkıntım yazının sola doğru (aakcakaza hocamın verdiği gibi) yapmama rağmen yazım sola doğru gidiyor ama listelerken yine alt alta listeliyor.

Örneğin

1. haber
2. haber
3. haber
.
.
. diye listeliyor bu liste sola doğru kayıyor.

Benim istediğim 1. haber 2. haber 3. haber ..... diye listeletip sola doğru kaymasıydı.

<MARQUEE DIRECTION="LEFT" BEHAVIOR="SCROLL" SCROLLAMOUNT="2" SCROLLDELAY="20">
duyuru 1.
duyuru 2.
</MARQUEE>

hocam ben yanlis anliyorum galiba seni, verdigim ornekteki durum su;

duyuru1, duyuru2 seklinde duyurular sola dogru akıyor.(alt alta degil yan yana siralaniyor) istedigin bu degil mi?

ya da ben mi yanlis anliyorum

<MARQUEE DIRECTION="left" WIDTH="188" HEIGHT="14" SCROLLAMOUNT="2" SCROLLDELAY="5" class="ekleyen" ID="kynyeni" STYLE="border:0px none; color:#FFFFFF; font-family:Verdana; font-size:10px" onMouseOver="kynyeni.scrollAmount=0" onMouseOut="kynyeni.scrollAmount=1">
<%
do while not rsdy.eof

<%=rsdy("icerik")%>
rsdy.movenext
loop
%></marquee>
bu sorunsuz çalışıyor

<MARQUEE DIRECTION="left" WIDTH="188" HEIGHT="14" SCROLLAMOUNT="2" SCROLLDELAY="5" class="ekleyen" ID="kynyeni" STYLE="border:0px none; color:#FFFFFF; font-family:Verdana; font-size:10px" onMouseOver="kynyeni.scrollAmount=0" onMouseOut="kynyeni.scrollAmount=1">
<%
do while not rsdy.eof

<%=rsdy("icerik")%>
rsdy.movenext
loop
%></marquee>
bu sorunsuz çalışıyor

hocam bir script ile yapabilirsin herhalde çünkü MARQUEE etiketi içine ne yazaran onu blok halinde kaydırırsın. alt alta yazsan bile grup halinde kayar.

bence döngü olustur ve her seferinde vt deki haber noyu artırıp getirt ozaman her sefrinde farklı haber gelecektir

ben en iyisi datalist koyim marquee içine, onu da şekillendirerek 1 satır da 10 tane duyuru gösterimi yapim. en iyisi bu galiba.

BBNET
Geri