Marka ne olabilir?

Kodla Büyü

ucamus

Süper Üye
Süper Üye
zümrelerimden ve üstadlardan bilgi almam lazım.Kendime 15-20 milyar arası bir araba almayı düşünüyorum.Araba sürme konusunda profesyonel değilim ama yavaş yavaş öğrenmeyi düşünüyorum.Alacağım araba benim gibi genç mesleğine yeni başlamış bir hoca gibi atik ve çevik olmalı :).Araba ile uzun yol yapacağım her hafta sonu yada 15 günde bir 250 km gidiş 250 km geliş 500 km gibi.Büyük üstadlar bir fikir beyan ederse memnun olurum....

Asus al hocam az yakıyor onlar.. Toshiba alma çabuk bozuluyor, Hp'de ısınma sorunu var biliyorsun... :puhaha: :puhaha:

Bizim forumda da bilişimden çok araba konuşuluyor ha... Şimdi görelim cevapları.. :++:

Aynı saatlerde ben de başka bir başlığa aynı soruyu soruyordum ki Yeni başlık açmıssın. Ben de 20 bin tl ye kadar bir araç almayı düşünüyorum. Tabi ben atikliğinden çok yakıt,vergi,sigorta,servis,periyodik bakım gibi giderlerini daha çok göz önünde bulunduruyorum.Malum ülkemizdeki yakıt fiyatları... :x Sana da tavsiyem yapıcağan km düşünürsek dizel alman. Benim şartlarımda dizel tavsiyesi olan varmı(2. el marka-model(yaş)-kilometre) (ben linea-punto-ford fiesta) düşünüyorum...

amip33' Alıntı:
Asus al hocam az yakıyor onlar.. Toshiba alma çabuk bozuluyor, Hp'de ısınma sorunu var biliyorsun... :puhaha: :puhaha:

Bizim forumda da bilişimden çok araba konuşuluyor ha... Şimdi görelim cevapları.. :++:
hocam biliyorsun ki bt öğretmenleri helede formatörler her konudan anlamak zorunda diğer kişilere göre burda da üstadlardan faydalanmak istedik ne var yani bunda :)

Arabayı aldığım gibi elden çıkarabilirim diyorsan era,clio,megane,fiesta dörtlüsünden vazgeçme ama alıp binecem diyorsan Benim tavsiyem Skoda Fabia Citroen C3 yada C4(2006 SX PK Modeli tek geçerim 200 tork var)

belli bir süre kullanmak istiyorum hocam evlendikten sonra artık değiştiririz tabi hanım izin verirse :mrgreen:

kesinlikle pişman olmayacağın piyasanın en tutalan arabalarından olan, en sorunsuz aracını tavsiye ederim 99, 2000,2001 honda civic sedan 1.6 ies ... 17.000 tl civarına alabilirsin. kesinlikle bir daha satmak istemezsin.

Bununla birlikte sorunsuz bir başka araç daha var ama o sana biraz eski kaçar 93-98 corolla sedan 1.6 ...

Uzun Yol ve Konfor
Yol Tutuş
Spor Görünüş ( Genç Mesleğine Uygun )
---
Focus HB ,Golf , Astra HB olabilir...

Hocam kesinlikle azaz hocama katılıyor ve Honda Civic 1.6ies al derim.bende var 2001 kasa BRC tüp taktım.Çok ekonomik gücüde tatmin ediyyor.nezaman istersende satarsın diye düşünüyorum.

HOCAM MARKA VE MODEL BERABER OLURSA İİ OLUR DAHA NET BİR ARAŞTIRMA YAPABİLİRİM

CITROEN
CITROEN C4
CITROEN C3

SUZUKI
SUZUKI SX4
SUZUKI SWIFT
SUZUKI SPLASH
SUZUKI ALTO

RENAULT
LAGUNA (2000 li modeller)
MEGANE('' '' '' )

OPEL
ASTRA
MERIVA
CORSA

azaz' Alıntı:
kesinlikle pişman olmayacağın piyasanın en tutalan arabalarından olan, en sorunsuz aracını tavsiye ederim 99, 2000,2001 honda civic sedan 1.6 ies ... 17.000 tl civarına alabilirsin. kesinlikle bir daha satmak istemezsin.

Bununla birlikte sorunsuz bir başka araç daha var ama o sana biraz eski kaçar 93-98 corolla sedan 1.6 ...

hocam bende de 99 corolla var inanın çok güzel bir araç azaz hocamın dediği gibi tavsiye ederim. Bir kere yolda bırakmadı.

işte benm hedefimde 2002 model en son kasadan bir önce çıkan modeli almak ama oda 20 milyardan fazla maalesef yoksa toyota kullanan çevremde birçok kişi var biliyorum hiç sorun yaşatmadığını...

hocam ben 2004-2006 1.3 cdti corsa tavsiye ederim
17.5a 1ay kadar önce 2004ünü aldım
tüplü arabaların bikaç yıldan sonra sorun çıkarma ihtimali var ve ayrıca tüp ayarı belası bulaştımı geçmiyo

alper0658' Alıntı:
tüplü arabaların bikaç yıldan sonra sorun çıkarma ihtimali var ve ayrıca tüp ayarı belası bulaştımı geçmiyo
nasıl peki memnun musunuz hocam arabadan?

99 laguna kullandım, araba 10 numara konfora sahip, tank gibi sağlam,oturaklı, masraf çıkarmadı kullandığım süre içinde sadece yakıt doldur,sür..2bin motor idi tüplü olmasına rağmen yakıtta tasarruflu diyemiyoruz ama cömertte değildi çok...(12bin tl)
şimdi de megane 2 hb var 2006,1.4... araba atak, hb sınıfına göre geniş, 4 ay oldu alalı 10bin km yaptım, 1lira masraf çıkmadı çoook şükür.yakıta gelince tüpü kendim taktırdım aldığımda ort 18-19 kuruş yakıyor.(17,5 bin tl)

renault alan satan süren biri olarak şunu sölim...
hemen alabilirsin,anında satabilirsin, yakıt uygun, konfor orta, masrafsız, yedek parça uygun... bildiğim bunlar özetle:)

vee hangi arabayı alıyorsan al hocam,
0)KAZA BELASI VAR MI
1)LPGSİ VAR MI
2)KM.Sİ KAÇ BİNDE
3)MASRAF, YEDEK PARÇA, SERVİS ÜCRETİ UYGUN MU?

hangi marka olursa olsun bunlar uygunsa al hocam değilse, bekle bulunca al, illa ki çıkacaktır,gerçekten sabır işi aradığını bulmak:) acele etmeden sağlam pazarlıkla al...

hızlı atik gaz pedalına dokundun mu kaçan araba istiyorsan ww grubunun golf modellerinden 115 Hp lik benzinli bir modelini alacaksın keyfine bakacaksın.
almasan bile git bin dene galerilerde satılık elbet bulursun alıcıyım de deneme sürüşü yap almasan da fikir edinirsin.

storm' Alıntı:
vee hangi arabayı alıyorsan al hocam,
0)KAZA BELASI VAR MI
1)LPGSİ VAR MI
2)KM.Sİ KAÇ BİNDE
3)MASRAF, YEDEK PARÇA, SERVİS ÜCRETİ UYGUN MU?

hangi marka olursa olsun bunlar uygunsa al hocam değilse, bekle bulunca al, illa ki çıkacaktır,gerçekten sabır işi aradığını bulmak:) acele etmeden sağlam pazarlıkla al...
birde LPG ile kaç bin km yapmış oda çok önemli eğer onbinler lpg yi bağlatarak yaptıysa o aracın motoru genelde bitik oluyor. çekişten düşüyor
artı birkaç seneye rektefe gerekiyorki bazı motorlar rektefeden sonra randıman vermez toros gibi birşey olur sırf buyüzden motoru indirip fabrikadan motor siparişi veren arkadaşım var.

ucamus' Alıntı:
alper0658' Alıntı:
nasıl peki memnun musunuz hocam arabadan?
memnunum bi şikayetim yok
1 ayda 3-4 bin km yolda yaptım yakıtıda ekonomik bence
99 1.6 polom vardı tüplü onunla aynı yakıo ama arabanın herşeyi orjinal sonuçta tüp yüzünden kesilen kablo yada eklenen parça derdin yok
dizel olduğu için ataklık çok ön planda değil ama turbosu olduğu için arayı kapatabilio
km'si uygun bulabilirsen bence düşün ;)

BBNET
Geri