Maarif Modeli Eğitici Eğitimi Ne zaman Nerede?

Kodla Büyü
mebbis ekranınızda görünmeden kesin olduğunu kabul etmeyin ve bilet vs almayın arkadaşlar, son yapılan açıklamada erzurum denmiş ama tarih yaklaşınca başka bir durum oluşur iptal olur yer değişir, bu kadar erken net konuşmak doğru olmaz :)

mebbis ekranınızda görünmeden kesin olduğunu kabul etmeyin ve bilet vs almayın arkadaşlar, son yapılan açıklamada erzurum denmiş ama tarih yaklaşınca başka bir durum oluşur iptal olur yer değişir, bu kadar erken net konuşmak doğru olmaz :)
aynen böyle söylediler ilden arayıp 25-29 ağustos Erzurum Maarif eğitici eğitimi hizmetiçi eğitiminiz var ama bilet falan almayın mesaj gelmeden veya mebbiste görmeden dediler. eğitimden 2 gün sonra da okula gidecez seminerlere. muhteşem bi zamanlama. bu da tamamen iptal olur bence zaten kim takıyor bizi.

Bu yılkı eğitici eğitimlerin toplu listesi sanırım şöyle:

IMG-20250725-WA0003.webp

Ne güzel diğer branşları Ankara ve istanbulda 5 yıldızlı,havuzlu otelde ağırla, bilişimi doğuda dağ başında hizmetici binasında. Bilişim ve yazılıma verilen önemi görüyorsunuz.

Kötü bir söz söylememek için kendimi zor tutarak bu yazıyı yazıyorum. Ben gönüllü olarak başvurmuş biri olarak 21 Temmuz tarihinde Erzurum'a gittim. Kursun ertelendiği bilgisi il milli eğitim müdürlüğüne 3 gün önce geliyor, il milli eğitimdeki görev değişikliği sebebiyle yeni gelen şube müdürü rastgele bir whatsapp grubundan paylaşım yapıyor ve o grubun konunun muhataplarıyla ilgili mi değil mi olduğunu bilmeden gönderip sorumluluğunu başarıyla yerine getiriyor. Ben memleketimden kalkıp gittim, kursun ilk günü, işlemler için resepsiyona başvurdum. ne derseler beğenirsiniz? Hocam siz boşa geldiniz, sizin kurs ileri bir tarihe ertelendi. Sağolsun müdür yardımcısı beyefendi yardımcı olup durumu üstlerine bildiriyor ve bu şekilde il milli eğitim durumdan haberdar oluyor. Beni arayan şube müdürü aynen yukarda yazdıklarımı bana söyledi. Ulan koskoca ilden hepi topu iki kişiyiz, sanki 40 kişi falan olsak o zaman haber vermesi bir nebze zor olabilirdi (tabii ne de olsa taş devrinde yaşıyoruz, dumanla haberleş falan baya uzun sürerdi belki). Yapacağın şey iki farklı okulda toplam iki öğretmen, bul listeden müdürlerin numarasını ara, ama ne gerek var canım, öğretmenler gitsinler, oradan öğrenir geri dönerler memleketlerine, hem bu sayede gezmiş de olurlar. Artık benden bu kadar, başka da hiç bir eğitime gönüllü başvurmam, re'sen olanları da iptal etmek için elimden geleni yapacağım. Gerek yok, değerimiz sıfır ne de olsa. Ertelenen tarihte de sağlık randevumdan ötürü mazeretli olarak gidemeyeceğim gerçekten. Katılan arkadaşlara başarılar diliyorum.

Bende Erzuruma gidip kapısından dönenlerdenim. 21 saat yol gidip aynı yolu cuma günkü otobüs biletimi öne çekerek 21 saat geri döndüm. Sonradan benim gibi 13 öğretmenin geri döndüğünü öğrendim. Akilsiz başın cezasını ayaklar çeker derler. Başkalarının akılsızlıklarını bizim gibi dürüst insanlar çekiyor maalesef. 25-29 Ağustos yazmışlar. Okula beni iptal edin diye dilekçe verdim. Etmezler isede rapor alıp gitmeyeceğim..

hocalarım size iptal edildiğine dair sms gelmedi sanırım. Okullarınıza yol masrafı ve gündelik talebinizi ileten dilekçe yazın, iptal edildiğine dair bilgilendirme yapılmadığını yazın, ne cevap verecekler merak ediyorum. Olumsuz cevap gelirse yani yaptığınız masraflar karşılanmazsa öncelikle ilgili şube müdürü (tabiki daha önceden bu konu ile konuşmadıysanız, konuştuysanız il/ilçe me müdürü) ile yüzyüze görüşün. Yine de çözüm olmazsa, ilde valilik, ilçede kaymakamlıkla görüşün, yine çözüm olmazsa artık devreye bakanlık girecek, yine çözüm olmazsa sosyal medyadan bakan beyi etiketleyin bir kaç meşhur eğitimci yazarla birlikte.

Ben işin parasında değilim. Ben yaz tatil planlarımı kursa göre planlamıştım. Kurs için okul müdürümün ricası ile kabul ettim kıramadım. 21 saat yol gidip aynı yolu birşey olmadan geri gelmek bir insana yapılabilecek en büyük hakarettir. Bundan sonra da tövbe ettim. Erzurum orda gitmek isteyen var ise buyursun gittin. Zaten sonradan çıkan sağlık durumumda oraya gitmeye elvermiyor. Tebliğ ettiklerinde de rapor alıp gitmeyeceğimi ilçeye de okulda bildirdim.

Şu yazdıklarından sonra o kadar üzüldüm ki halimize. Gerçekten yazık yahu! Bu çağda bu kadar iletişimsizlik.

Kötü bir söz söylememek için kendimi zor tutarak bu yazıyı yazıyorum. Ben gönüllü olarak başvurmuş biri olarak 21 Temmuz tarihinde Erzurum'a gittim. Kursun ertelendiği bilgisi il milli eğitim müdürlüğüne 3 gün önce geliyor, il milli eğitimdeki görev değişikliği sebebiyle yeni gelen şube müdürü rastgele bir whatsapp grubundan paylaşım yapıyor ve o grubun konunun muhataplarıyla ilgili mi değil mi olduğunu bilmeden gönderip sorumluluğunu başarıyla yerine getiriyor. Ben memleketimden kalkıp gittim, kursun ilk günü, işlemler için resepsiyona başvurdum. ne derseler beğenirsiniz? Hocam siz boşa geldiniz, sizin kurs ileri bir tarihe ertelendi. Sağolsun müdür yardımcısı beyefendi yardımcı olup durumu üstlerine bildiriyor ve bu şekilde il milli eğitim durumdan haberdar oluyor. Beni arayan şube müdürü aynen yukarda yazdıklarımı bana söyledi. Ulan koskoca ilden hepi topu iki kişiyiz, sanki 40 kişi falan olsak o zaman haber vermesi bir nebze zor olabilirdi (tabii ne de olsa taş devrinde yaşıyoruz, dumanla haberleş falan baya uzun sürerdi belki). Yapacağın şey iki farklı okulda toplam iki öğretmen, bul listeden müdürlerin numarasını ara, ama ne gerek var canım, öğretmenler gitsinler, oradan öğrenir geri dönerler memleketlerine, hem bu sayede gezmiş de olurlar. Artık benden bu kadar, başka da hiç bir eğitime gönüllü başvurmam, re'sen olanları da iptal etmek için elimden geleni yapacağım. Gerek yok, değerimiz sıfır ne de olsa. Ertelenen tarihte de sağlık randevumdan ötürü mazeretli olarak gidemeyeceğim gerçekten. Katılan arkadaşlara başarılar diliyorum.
Hocam geçmiş olsun. Ben de Amasyadan aynı sizin gibi yanlış tarihte giden diğer kişiyim. Hem de ailemle gitmiştik. Bir de şube müdürü aramış diyor ki "hocam sizi mağdur etmemişler orada en azından". Mağdur etmedikleri de sadece benden ilk gün parasını almadılar. Biz de o kadar yol gitmişken 3 gün kaldık biraz gezip geldik. Sonra fellik felik gidecek başka birilerini aradılar Mem'dekiler. Bana da sordular Ağustos'ta gider misiniz diye. Tabii ki hayır dedim. Bir işi de düzgün yapın kardeşim. Yapmanız gereken tek bir iş.onu bari düzgün yapın.

Arkadaşlar mebbis kayıtına giriş yapılan var mı? Hala ses seda yok… İl Mem bekleyin sms gelecek diyor( ne gelen var ne giden). Yıllaraca gerek re’sen gerek gönüllü bir çok hizmet içi eğitim aldım/verdim. Bu kadar arafta kalmamıştım….

Ağzım açık okudum, bu kadar sorumsuz olunmaz, yazık gerçekten yazık…

Bilişim Teknolojileri ve Yazılım dersi, kimsenin (öğrencilerimiz hariç) umurunda değil; bizlerin öğretmen olduğu da hiçe sayılıp bize sadece teknik eleman gözüyle bakılıyor (Eğitim fakültesi mezunu olmamıza rağmen)...

Acaba bizi ne kadar üzdüklerinin farkındalar mı?

Son düzenleme:
Merhaba arkadaşlar. Henüz haber yok ama ben tekirdagda görev yapıyorum burada 2 kişiyiz güzergah üzeri stanbulda daha yakin iyi olur 2 kisi daha okursa 4 kisi arabayla gidebiliriz. Diğer turlu su an için pahaki gözüküyor.

ilksms
Geri