Maaş karşılığı doldurma

Kodla Büyü
Okulda 24 saat ders var ve 2 Türkçe öğretmeni var bu öğretmenlerden biri formatör. Ders dağılımı nasıl olur? 15 saat formatör öğretmen alır kalan 9 saat diğer öğretmene mi verilir ya da tam tersi mi olur. Formatör öğretmen maas karşılığı olan 15 saati doldurmak zorunda mıdır? Bununla ilgili bir yonetmelik maddesi var mıdır?

Okulda 24 saat ders var ve 2 Türkçe öğretmeni var bu öğretmenlerden biri formatör. Ders dağılımı nasıl olur? 15 saat formatör öğretmen alır kalan 9 saat diğer öğretmene mi verilir ya da tam tersi mi olur. Formatör öğretmen maas karşılığı olan 15 saati doldurmak zorunda mıdır? Bununla ilgili bir yonetmelik maddesi var mıdır?
Hocam görevlendirme esaslarında girmek zorunda olduğu derslerin dışında görevlendirilir diyor. Yönetmelik gereği bir öğretmen 15 saat maaş karşılığı, 6 saat de ücret karşılığı toplam 21 saat derse girmek zorundadır.
Ders dağılımı için ise birden fazla öğretmen olması durumunda dersler öğretmenler arasında paylaştırılır der.
Mevzuata göre dersler 12 - 12 olacak şekilde dağıtılır. BTR olmayan öğretmen maaş karşılığını + 6 saati doldurmak için başka okula görevlendirilir. BTR olan öğretmen ise 12 saat dersinin kalan kısmında BTR görevini yapar.
Bu dağılım mevzuata göre yapılması gerekendir. Ancak okul idareniz genelde BTR'yi 15 saat'e tamamlamak isteyecek, 9 saati diğerine verip, başka okula görevlendirme isteyecektir.

BTR olan öğretmen ise 12 saat dersinin kalan kısmında BTR görevini yapar.
Merhaba. hocam açıklamanıza katılıyorum ve birkaç ekleme yapmak istiyorum.
21 saat derse girme zorunluluğu bazı ilerde formatörler için de geçerli. yani formatörde 21 saat derse girecek ve üzerini btr olarak tamamlayacak şeklinde uygulamalar mevcut. Eğer öğretmenler ve okul anlaşamamış ise ve 2 öğretmende kadroda ise (norm fazlası durumu yoksa) 12-12 dağıtım ve sonra 21 saate tamamlama 2 öğretmen içinde en doğrusu olabilir. Ancak öğretmenlerden biri görevlendirmeyi kabul ederse ders fazlasını diğer öğretmen alarak okulda kalır ve görevlendirilen öğretmen minimum 21 saati tamamlamak üzere başka bir kurumlara da gider.

Öğretmenlerden biri norm kadro fazlası sanırım.
Aylardır yapılamayan yönetmelik değişikliği yaz aylarında olursa, o öğretmen Ağustos ayında başka bir okula tayin olmak zorunda kalabilir.

BBNET
Geri