Müthiş oyun projesi! Nasıl yapmalı?

Kodla Büyü

Accipiter

Seçkin Üye
Seçkin Üye
Arkadaşlar uzun zamandır tasarladığım çok ses getirecek ve bence hayata geçerse hayata geçirenleri ihya edecek bir oyun projesi var aklımda. Fakat ben bu projeyi fazla kimseye açmak istemiyorum çünkü fikir kolayca yürütülebilecek birşey. Nasıl bir yol izlemem lazım? Oyun programlama işini kendim yapamayacağıma göre kimden yardım istemem lazım?

Bu oyun hem pc ye yüklenip tek başınıza oynayabileceğiniz hem de online olarak gerçek kişilerle karşılıklı oynanabilecek bir oyun. Kesinlikle savaş tarzı bir oyun değil. Zararlı bir oyun hiç değil. Hatta aileler çocuklarının oynaması için teşvik edecekler. Üstelik oyunun büyüklerin oynayabilecekleri versiyonları da olacak. Onlar da oyunun başından kalkmayacak.

Tabii gerçekleşirse...

Yeterli yatırım gücünüz varsa,projenizi hayata geçirmek için gerekli planlamayı yapabilecek kişiler tanıyorum?

soouuk' Alıntı:
Yeterli yatırım gücünüz varsa,projenizi hayata geçirmek için gerekli planlamayı yapabilecek kişiler tanıyorum?

aslında böyle bir proje kaça malolur hiç bilmiyorum ama oyunun sahibi olmak gibi bir şartım yok. yani bu işe inanacak bir ekiple projeyi hayata geçirip ortaya çıkacak kârın da paylaşılacak bir çalışma olmasını istiyorum.

Arastir. oyun yapan turk sirketlerle iletisime gec. Yada biraz sermayen varsa yazilimci ve grafikerler bul. Madem projene guveniyon kredi bile cekebilirsin.
Yada bana biraz aci ver daha detayli fikir vereyim.

Projenizi ne kadar büyük ölçekli tutarsanız o kadar maliyeti olacaktır.Grafiker,Coder,ajans vb. gibi gider kalemleriniz olacaktır.Basit bir uygulama için coderlar en az 1-2 bin TL istiyorlar.Grafikerler de yapacakları işe göre ücret isteyeceklerdir,Eğer 3 Boyutlu değişik mekanlarda geçen bir oyun düşünüyorsanız bu size çok yüksek bir maliyet çıkarır.Size yardımcı olacak hiçbir ajans tek başına bu maliyetin altına girmek istemeyecektir.Siz basit araştırmalarla oyununuzun ne kadara mal olacağını tahmin edebilirsiniz.Size tavsiyem önce bir tahmini maliyet çıkarın.Ondan sonra da ajanslarla görüşmeye başlayın.O konuda da yardımcı olabilirim size..

Bilgiler için çok teşekkürler arkadaşlar. Bu yerli firmalarla iletişim kurmaya çalışayım. Belki de ilgilenirler.

Accipiter' Alıntı:
Bilgiler için çok teşekkürler arkadaşlar. Bu yerli firmalarla iletişim kurmaya çalışayım. Belki de ilgilenirler.

Hocam fikrini noterde onaylat veya nasıl yapacaksan önce proje halinde bir kaydını yaptır noter vsye. Sonrasında görüşmelere başla...

Kolay gelsin...

O oyundan para kazanabilmek istiyorsan flashta yapma. Ya facebook oyunu yap ya da IOS'ta Android işletim sisteminde falan çalışabilecek şekilde yap.

BBNET
Geri