Lpgli Astra & Dizel Corsa &Dizel 307 1.4?

Kodla Büyü

DotCom

Hiperaktif Üye
Hiperaktif
Merhaba ,

İki araba arasında kaldım. Sizce hangisi? İlk araba olacak. Fiyatları aynı. İkisi de temiz herhangi bir kaza , değişen yok.

2001 Opel Astra Elegance HB 1.6
Km : 125.000 (km düşürülmüş. orj 175.000)
Yakıt : LPG atiker sıralı. Simit tüp.
Fiyat : 18.750 TL

2005 Opel Corsa 1.3CDTI
Km : 110.000
Yakıt : Dizel
Fiyat : 19.500 TL

2005 Peugeot 1.4 Hdi XR
Km : 125.000
Yakıt : Dizel
Fiyat : 21.750 TL

Re: Lpgli Astra & Dizel Corsa?

bence Corsa daha cazip..modeli yüksek,km'si düşük,ayrıca dizel..1.6 Tüplü ile 1.3 dizel arasında da performans olarak pek bir fark olacağını da düşünmüyorum.

Km orjinalmiş hocam.

Daha servise baktırmadım henüz. Bir tanesini seçip servise baktıracağım bakalım

Dizel 4 lirayı geçti. Artık cazibesini kaybetti.
Tabiki lpgli astra. Lpgye en uyumlu araçlardan biridir ayrıca.

2001 model astra elegance kullanıcısı olarak tavsiye ediyorum 4 yıldır araç bende Maşşallah sıfır sorun.

atiker sıralı lpg var üzerinde ve yakıt çok ekonomik

Almadan satmayı düşünen bir millet olduğumuz için bence satması daha kolay tutulan bir model olan Astra daha mantıklı.
Corsa küçük bir araba bagajı ufaktır.
Dizel arabaların km önemli 130 bin 140 olduğunda zor satarsın.

astra alırkende satarkende sorun çıkartmaz. dizel bir kaç yıl sonra 150 bini geçer ve satması zor

bu iki seçenek arasından tabi ki astra.. LPG oluşu avantaj..dizel corsa için km yuksek biraz ilerisi nasıl olur bilinmez kullanıcıya bağlı olarak tabi... o paraya değişik arabalarda var hocam niye bu iki araç? :)

Belli bir nedeni yok aslinda. Alternatif olarak ne onerirsiniz?

ercool35' Alıntı:
dizel araç daha mantıklı.. hem de modeli yüksek....

katılıyorum ... 2005 dizel daha mantıklı 2001 model araç artık çürümeye başlamıştır ... bence dizeli al .... ben olsam öyle yapardım . . . ayrıca sıralı sitem tüp rezillik ben kullandım ondan biliyorum hem benzin alıyosun hem lgp alıyosun ... aynı yerlerde sıralı sitem araç varken 300 tl yakıt harcarken ...dizele ayda 200 tl yetiyor ... nerdeyse % 50 daha ekonomik ..yıllarca araç kullandım hem sıralı lpg , hem dizel bana güvenebilirsin....

zysimsek' Alıntı:
ercool35' Alıntı:
dizel araç daha mantıklı.. hem de modeli yüksek....

katılıyorum ... 2005 dizel daha mantıklı 2001 model araç artık çürümeye başlamıştır ... bence dizeli al .... ben olsam öyle yapardım . . . ayrıca sıralı sitem tüp rezillik ben kullandım ondan biliyorum hem benzin alıyosun hem lgp alıyosun ... aynı yerlerde sıralı sitem araç varken 300 tl yakıt harcarken ...dizele ayda 200 tl yetiyor ... nerdeyse % 50 daha ekonomik ..yıllarca araç kullandım hem sıralı lpg , hem dizel bana güvenebilirsin....

Dizel araba için 110 bin km nasıldır hocam?

Masraf açmasından çekiniyorum açıkcası.

10 kişi astra derken , 2 kişi corsa demiş şimdiye kadar.

görüşleriniz için teşekkür ediyorum

kim milyoner olmak isterde yarışmacı 125 bin tllik soruyu seyirciye sordu ... seyircinin %71 i C şıkkı dedi , ama adam çekilmek istedigini söyledi doğru cevap B çıktı ...
bu işlerde cok fazla kişinin ne dediği değil gerçekten bu araçları kullananların fikri önemli... herkes 100 binde dizel masraf cıkartıyo diyor, ben dizel 307 yi 90 binde aldım şuanda benim araç 135 binde dizel masrafsız biniyorum "yoksa benim araba okunmuş üflenmiş mi ?" inanmayın bu laflara hocam ... dizel de benzinlide farketmez aracın bakımını "10 bin km de bir, yağını değiştir, filtrelerini değiştir senede 300 tl masraf et" tabi zamanında yaptırarak bu dediklerimi 400 bin km ye kadar motoru yenilemeden binebilirsin.

İlk araba için dizel önerir misin peki hocam?

Haliyle biraz acemlilik söz konusu

kesinlikle dizel al cok daha ekonomik, mazotun litresi 4 tl yi geçti diyolar ama bilmiyolarki benzinli araç 100 km de 7 litre yakıyosa mazotlu araçlar 5 litre yakıyor :) benzin + lpg işi çekilecek dert değil lpg li araç ile, yazın aracın kliması açıkken kırmızı ışıkta durdugunda titremek istemiyorsan bide dizelden şaşma :)

bende olan 307 bende 20bin tlye aldım,,senin için resminide ekledim aracımın... yani sanada 307 dizel önerebilirim ,,, peugeot 207 de olabilir 21-22 bine bulabilrsin... biraz daha ekonomik olarakda önceki aracım hyundai getz dizel vardı onlarda 17-18 bine bulabilirsin ,,, ayrıca son olarakda opel corsa dizel ama yeni kasası nı almanı tavsiye ederim 2006 ve yukarısında kasa değişti önceki kasasını ben begenmiyordum,,, şimdilik bunlara bakabilirsin

seat cordoba hyundai accent renault clio datcia logan tarzı araçlara bulaşma ne tip var ne kalite benim kişisel görüşüm saygılar .

Ekli dosyalar

• Fotoğraf0295.jpg
    Fotoğraf0295.jpg
    458.1 KB · Görüntüleme: 420

yinede internetten araclara bak, kafana yatan araçları buraya link olarak eklersen sana yardımcı olmaya çalışırım ...

Bir suredir bakoyorum.

Bir haftadir yogun sekilde inceliyorum hatta.

Corsanin yeni kasalari biraz asiyor fiyat olarak. Bi kac bin daha eklemem gerekiyo sanirim.

Ford fiestalar hakkinda ne soyleyebilirsin hocam?

Astra'nin kmsi 175.000 çıktı arkadaşlar. Bu durumda ne diyorsunuz?

BBNET
Geri