LPG mi DİZEL mi??

Kodla Büyü

spider23

Süper Üye
Süper Üye
Son zamlardan sonra sizce en ekonomik seçenek hangisi LPG? DİZEL?...Bu arada LPG ye de aziz hükümetimizin sağlam bir zam bindirme ihtimali de yok değil;vergi kaybım oluyor diyerekten LPG yede bir gece ansızın 1-1,5 liralık zam yapabilirler...
Güven olmaz bu hükümete..Kesin bilsem LPG de artış yaşanmayacağını LPGye geçeceğim;yoksa benzinle gerçekten çok maliyetli...ki daha da zam gelebilir petrol fiyatları veya dolar bahane edilerek..

araba alma kafan rahat olur hocam. şimdiden strese girme o mu bu mu diye :mrgreen:

hocam dizel ile lpg nin yakıt yönünden pek bir farkı yok. önemli olan seni tatmin etmesi. sıralı sistem lpg ile performans kaybı da fazla yaşamazsın hissetmezsin yani. sıfır alacaksan dizel öneririm, ikinci el alcaksan lpg li tavsiye ederim. dizellerde bakım önemli. 2012 model 60 bin km yapmış focus değişensiz çiziksiz tertemiz ama adam yağını, suyunu ... hiç değiştirmemiş çamur gibi olmuş yağ. bu tür kullanıcılar yüzünden ikinci el de dizel sıkıntı olabilir.

Sıfır dizele paran yetiyosa al hocam. ikinci el dizel de 100000 km sonrası çok masraf çıkarır. lpgli araç ikinci el de daha mantıklı.

Hocam alacağın arabayı söyleki ona göre yorum yapalım yada araç için ayırdığın bütçe nedir bilelim. Bu şekilde yorum biraz afaki olur. Dizelin sürüş keyfi süper ama bakım ücretleride biraz fazladır. Dizel araçta kullandım benzinlide Lpgli de. Param yeterse dizel alırım yoksa lpg li alırım. Sonuçta dizel araba alacaksam 30 binden km den fazlasına bakmam ama lpg li alacaksam 100 bine kadar bakarım. Ne kadar para o kadar seçenek :))

Hocam ben LPG li araç kullanıyorum maddi km de 0,18-0,19 yakıyor dizel araba ne kadar yakar bilemem ama performans açasından dizel alırsan iyi olur diye düşünüyorum

lpg li araçlar daha az yakıyo toyota da hem dizel hem lpg li kullandım. lakin aldıgın arac hazır lpg li değilse ekstra masraf olur taktır ruhsata işlet vs.. bide lpg lide avm ye gittiğinde alınamayabiliyosun birkaç defa basıma geldi :) bide bagaj da stepne yerine simit lpg takarlar zun yolda stepne yide yanına aldıgında bagaj hacminde kaybın oluyo epey.

Yok lpg uyduydu, yok işçiliği iyi olmadıydı, yok bu lpg de iyi çekmiyordu, yok lpg nin bakımı ayrı diğer bakımları ayrıydı, yok kışın stop edermiş, yazın devir saatinde dalgalanma yaşarmış.........

3 çeşit araçda (LPG+Benzin, Benzin, Dizel) evimizde mevcut. Bence dizel :)

Pek bi farkı yok ama lpgnin yükü var. Arabada yer kaplıyor, uzun vadede motoru yıpratıyor, fazladan tüp bakımı,her kapalı otoparka girememe derdi,arkadan çarpmalarda düşük bir ihitmalde olsa tüpün patlama riski,aracı az ya da çok devirden düşürmesi derken tüp daha dezavantajlı bence dizel alabiliyorsanız dizel alın hocam. ben 1,6 motor 100 bg fordda kullanıyorum tüp, bakımlarını falan yaptırdım gayet düzgün çalışıyor ama azcık güçten çalıyor ve yukarıda saydığım özellikler. eğer çok yol yapmıyorsanız az yakan bir benzinli araç bile işinizi görebilir.

işin aslı hali hazırda zaten mitsubishi colt 1.3 benzinli aracım var;senede yaklaşık 12-13 bin km yol yapıyorum;özellikle yaz tatilinde 3000 km civarı yol yapıyorum ama bu benzin maliyeti iyiden iyiye canımı sıkmaya başladı ki ş.dışı tüketim değerleri 5,5 - 6 litre; ş.içi ise kullanıma trafiğe bağlı olarak 7 - 7,5 litre olmasına rağmen..50 lirayala ş.içinde en fazla yapabildiğim km. 150...EE millet LPG ile 200-250 km yapabiliyormuş 50 lira ile..Bunları duydukça kaz gibi yolunuyoruz mu yoksa demiyo değilim..Ama kendi aracıma LPG de uyumlu değil..
LPG ye daha uyumlu 2.el benzinli bi araç alıp dönüşüm yaptırmak en mantıklı seçenek gibi geliyor..neticede dizellerin az km yapmış temiz iyi durumda olanları baya tuzlu gibi..bütçem 30-32 bin lira...En iyisi Honda Civic + LPG gibi duruyor...yoksa 30-32 bine dizel olarak fazla seçenekte yok gibi..Dizelin cazibesi de bu zamlarla günden güne azalıyor işin bi de bu tarafı var..bakalım kısmet..

BBNET
Geri