LPG li araç kullanmaktan korkanlar

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan bekomax
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Kodla Büyü
hocam teşekkürler video için.
de bu duyduğumuz lpg patlamaları nasıl oluyor acaba? :( :?:

Bu patlamalar kullanici hatasindan kaynaklaniyor.
Aylarca benzinle arabayi calistirmayip
Bir gun tup bittiginde benzine gecince
kurumus ve yillanmis olan benzin hortumu
cozucu ozelligi olan benzin sayesinde
yirtilarak motorun uzerine benzin attirmaya basliyor.
iste o an malum sonuc...
oysaki haftada bir kere olsun benzinle araci calistirmak lazim.
bu soylediklerim sirali ateslemye sahip araclar icin gecerli degil

LPG'li araç kullanmak bambaşka bi iş.
sistemin montajından tutun, aracın kullanımına ve periyodik bakımlarına ve bazen aniden ortaya çıkabilecek sorunlara karşı hem sürücünün hem de yetkili teknik elemanın azami ölçüde,
bilgili, bilinçli ve duyarlı olmasını gerektiriyor.

yoksa,
maalesef,
haberlerde izlediğimiz acı olayların ortaya çıkması kaçınılmaz.

ben LPG taktırmadım aracıma.

arkadaşlar bu arada bi de,
CNG teknolojisi var.
Kocaeli Büyükşehir Belediyesinin otobüsleri CNG ile çalışıyor.
http://www.lngcng.org.tr/

evet hocam.
net'ten bulabilirsiniz.
sanırım doldurmak sorun olur bazı il ve ilçelerde.
onun dışında LPG'den daha ekonomik.

teksen' Alıntı:
evet hocam.
net'ten bulabilirsiniz.
hocam bu sistemde patlama durumları (yani ihtimali) yine de var mıdır acaba?

Video lpg den soğutur belki ama sonuçta en ufak bir kaza bile arabaya ömür boyu binmemek için bir sebep.
Ben kendi adıma konuşuyorum kesinlikle bundan sonra sıfır araba aldığımın ertesi günü taktırırım lpg yi. Dizel araç almaktan daha mantıklıdır...

mustafayilmaz28' Alıntı:
teksen' Alıntı:
evet hocam.
net'ten bulabilirsiniz.
hocam bu sistemde patlama durumları (yani ihtimali) yine de var mıdır acaba?
o kadarını bilmiyorum.
araştırmak lazım.

lpg benzinden daha güvenli bence ama iyi bir ustaya taktırmak lazım ve baca sistemine sahip simit tipi olması çok önemli

Güvenemedim bir türlü. Özellikle son 1 yıl içinde yanan araç haberlerini gördükçe... Benzin cep yakıyor ama tüpün can yakma ihtimali daha kötü.

eya hocam,
benzinli araçlar da yanabilir.
mesela,
kazada ya da elektrik aksamındaki herhangi bir problemde.

ama LPG,
aynı zamanda parlayıcı ve patlayıcı.

onun için çok daha dikkatli bi montaj, bakım ve kullanım gerektiriyor.

arkadaşlar eğitim için okulumuza 18 yıllık itfaiye şefi geldi ve bir arkadaşımızın sorduğu soru şuydu;
lpg tehlikelimi?
itfaiye şefinin cevabı:
emin olun ki benzin lpg den daha tehlikeli dedi ve devam etti, benzin deposu delinip alev aldığında hızlıca her tarafa yayılır, lpg tanki diyelim delindi ve oradan alev aldı, sadece evdeki aygaz ocakları gibi ama daha güçlü bir şekilde alev çıkartır.
bakım konusuna gelince nasılki her bakımda ustanıza benzin hortumlarını kontrol ettirmenizi söylüyorsanız, lpg hortumlarını da kontrol ettirin, yoğun gaz kokusu duyarsanız lpg yi devre dışı bırakıp benzile herhangi bir lpg dönüşüm noktasına gidin.
cng sistemi biraz araştırırsanız görürsünüz depo sıkıntısı ve dolum tesisi yüzünden henüz yaygın değil, şu an aracımda lpg mevcut ve cng depo sıkıntısı çözülsün anında cng ye dönüş yaparım...
lpg %40 ile %50 arasında tasarruf sağlarken cng %60 ile %75 arasında tasarruf sağlıyor.
bu arada mercedes, bmv gibi alman devleri almanya da 3 yıldan beri fabrika çıkışı lpg li araç satıyor, hatta mercedes 2014 yıılında e serisinde türkiyeye getirecekmiş diye bir söylenti var.
lpg eğer tehlikeli olsaydı devler bu işe girer miydi acaba?

And_The_End' Alıntı:
arkadaşlar eğitim için okulumuza 18 yıllık itfaiye şefi geldi ve bir arkadaşımızın sorduğu soru şuydu;
lpg tehlikelimi?
itfaiye şefinin cevabı:
emin olun ki benzin lpg den daha tehlikeli dedi ve devam etti, benzin deposu delinip alev aldığında hızlıca her tarafa yayılır, lpg tanki diyelim delindi ve oradan alev aldı, sadece evdeki aygaz ocakları gibi ama daha güçlü bir şekilde alev çıkartır.
bakım konusuna gelince nasılki her bakımda ustanıza benzin hortumlarını kontrol ettirmenizi söylüyorsanız, lpg hortumlarını da kontrol ettirin, yoğun gaz kokusu duyarsanız lpg yi devre dışı bırakıp benzile herhangi bir lpg dönüşüm noktasına gidin.
cng sistemi biraz araştırırsanız görürsünüz depo sıkıntısı ve dolum tesisi yüzünden henüz yaygın değil, şu an aracımda lpg mevcut ve cng depo sıkıntısı çözülsün anında cng ye dönüş yaparım...
lpg %40 ile %50 arasında tasarruf sağlarken cng %60 ile %75 arasında tasarruf sağlıyor.
bu arada mercedes, bmv gibi alman devleri almanya da 3 yıldan beri fabrika çıkışı lpg li araç satıyor, hatta mercedes 2014 yıılında e serisinde türkiyeye getirecekmiş diye bir söylenti var.
lpg eğer tehlikeli olsaydı devler bu işe girer miydi acaba?
teşekkürler hocam,
faydalı bilgiler...

konuyu takipteyim hiç bilgim yok ama aracımız lpg li eşim ilgileniyor bu konuyla , ben bu kadar tehlikeli olduğunu bilmiyordum.

BBNET
Geri