lpg de kararsız kaldım...

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan eemree
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Kodla Büyü

eemree

Süper Üye
Süper Üye
2011 focus hb otomatik vites arabam var kayseri deyim
atikeri aradım 1000 Lira
landirenzo 1600 lira (tercihim bundan yana)
brc 1800 lira
lovato 1400-1600 lira arası
prins 2200 lira dediler
tanıdık usta yok, forumları vs. okudum herkes birşeyler yazmış
landirenzo ses yapıyor diyorlar...
arabayı aldığım yeri aradım bizim arabalar lpg ye uyumlu değil dediler?
kararsız kaldım

çok sağlam bir usta bul sen hele ki kayseridesin kesin bulursun birini o sana söyler uyumlu mu değil mi ama ucuz diye atikere yaklaşma derim , bizde passat vardı biraz pahalı oldu ama brc taktırdık diğerinde ise atiker vardı. BRC çok kaliteli çıktı biz gayet memnunuz.birde arabanın benzinde ne yaktığını tam hesaplasan daha iyi olur tüpün mantığı kalmadı bu aralar , tüpün parasını kaç bin km de çıkaracağınıda düşün ;)

g.cetin.66' Alıntı:
çok sağlam bir usta bul sen hele ki kayseridesin kesin bulursun birini o sana söyler uyumlu mu değil mi ama ucuz diye atikere yaklaşma derim , bizde passat vardı biraz pahalı oldu ama brc taktırdık diğerinde ise atiker vardı. BRC çok kaliteli çıktı biz gayet memnunuz.birde arabanın benzinde ne yaktığını tam hesaplasan daha iyi olur tüpün mantığı kalmadı bu aralar , tüpün parasını kaç bin km de çıkaracağınıda düşün ;)

yol bilgisayarı 8,4lt/100km gösteriyor şehir içi
sanırım km de yaklaşık 50 krş yakıyor şehir içi baya çok
eşim sürdüğü için ekonomik sürüş de imkansız :)
zavoliyide aradım 1600 lira dedi onlarda

kar zarar durumunu hesapladım sanırım 2 yılda kâra geçerim :)

@eemree hocam uyumunu bilemem ama kia cerato 2010 sedan aracım var...otomatik 1.6 126 hp...landirenzo EVO kullanıyorum...kesinlikle memnunum...ses çıkartması eski landilerde...evolarda enjektör sesi yok...kaputu açıp bizzat dinledikten sonra taktırdım...o dediğin ses eski landilerin enjektörlerinden çıt çıt çıt diye gelen ses....motor arızası verir dediler nette ve etrafta...gerçekten iyi bir ustaysa vermez...benim arabama takılalı bir yıl oluyor...maşallah bir kere bile lamba yanmadı...çok memnunum...tavsiye ederim..ama sen ustandan eminsen ve uyumlu değil diyorsa bir de otogazcılara sor ama tanıdıklara...yoksa takmak için yalan söyleyiverirler...hayırlı olsun diyelim

atikerin ana bayisini arayıp bilgi alın. lpg markalarına da çok para vermeyin. atiker yeterlidir. ben yıllardır atiker kullanıyorum çokta memnunum. sorunsuz ve ekonomik..

Hocam cng geliyomuş bence onu araştırın. 2 hafta önce sanayide tüp ayarı yaptırıyodum usta söyledi cng geliyor 30 lirayla 200 km gidilecek dedi. (gerçi geçtiğimiz yaz 40 liralık tüple 200 km gidiyodum ben zaten) Sözleşmeler imzalandı istasyon açılmasını bekliyoruz dedi. 2500 tl ye cng dönüşümü yapılacakmış. Artık doğalgazla gidecek arabalar. Tabi ne kadar doğru onu bilmiyorum. Ustanın yalancısıyım.

elrond' Alıntı:
@eemree hocam uyumunu bilemem ama kia cerato 2010 sedan aracım var...otomatik 1.6 126 hp...landirenzo EVO kullanıyorum...kesinlikle memnunum...ses çıkartması eski landilerde...evolarda enjektör sesi yok...kaputu açıp bizzat dinledikten sonra taktırdım...o dediğin ses eski landilerin enjektörlerinden çıt çıt çıt diye gelen ses....motor arızası verir dediler nette ve etrafta...gerçekten iyi bir ustaysa vermez...benim arabama takılalı bir yıl oluyor...maşallah bir kere bile lamba yanmadı...çok memnunum...tavsiye ederim..ama sen ustandan eminsen ve uyumlu değil diyorsa bir de otogazcılara sor ama tanıdıklara...yoksa takmak için yalan söyleyiverirler...hayırlı olsun diyelim

teşekkürler hocam araba henüz 11700 kmde 0 almıştım şimdiye kadar pek sürmedim.Servise de hiç götürmedim.
aldığım yere telefonla sordum sadece.
olgun lpg yi övüyorlar baya kayseride landirenzo için sanırım bosch marka parça kullanıyorlarmış

hocam sadece enjektörleri bosch...tankı atiker tertibat atikerdir...önemli olanda enjektör zaten....simit tüp alırsan göstergeler hemen bozuluyor seni aldatır...boru tipli gösterge için sağlıklı ama bagajı öldürüyor...ben simit taktırdım....ee stepne ne olacak dediğini duyar gibiyiim...stepne mi kaldı hocam allasen lastik tamir aparatları cıktı bir ton...düşün kaç kere ihtiyacın oldu stepneye...benim için mühim olan bagajdır.onun bozulmaması lazım

ukonar' Alıntı:
Hocam cng geliyomuş bence onu araştırın. 2 hafta önce sanayide tüp ayarı yaptırıyodum usta söyledi cng geliyor 30 lirayla 200 km gidilecek dedi. (gerçi geçtiğimiz yaz 40 liralık tüple 200 km gidiyodum ben zaten) Sözleşmeler imzalandı istasyon açılmasını bekliyoruz dedi. 2500 tl ye cng dönüşümü yapılacakmış. Artık doğalgazla gidecek arabalar. Tabi ne kadar doğru onu bilmiyorum. Ustanın yalancısıyım.
Cng binek araçlara uygun değil diyorlar. deposu 100-150 kg kadar ağırmış araca artı bir yük bindiriyor diyorlar..

http://www.techturkey.com/forum/mak.../127958-cng-dogalgaz-araclarda-kullanimi.html

opel astra g 2004 model aracımda landirenzo marka takılı hocam. Gaza geçerken bile en ufak titreme devir saatinde sendeleme dahi olmadı soğuk kış günlerinde. Araç tıkır tıkır çalıştı kışın.

Landirenzoda hafif bi dizel sesine yakın ses gelebilir ama sıfır dizel araç gibi değil tabii. O kadar çok değil hocam ama gelir enjektörlerden kaynaklı olarak kaldı ki tüm otogaz sistemlerinde enjektör sesi vardır.

hocam senin yerinde olsam..brc ve prins sitelerinden mail mesaj atarım..kısa sürede geri dönüyorlar...uzun süre aracı kullanacaksan ve çok yol yaparım diyorsan prins...

30-40 bin liralık arabanın motoruna ciddi bir müdahale söz konusu
varın gerisini siz düşünün 500 liranın hesabını yapmayın
en iyi markayı en iyi ustaya taktırın

bende landirenzo var aracı yeni aldım gaza geçtikten sonra ufak çaplı bir tık tık sesi geliyor tabi bunu dışardan duyuyoruz içeriye gelmiyor. nedeni gaz mıdır bilmiyorum

fakat aracın benzinden lpgye geçişini hissetmiyorsun bile uyum çok iyi yakıt hesabını yaptım yol bilgisayarında benzin tüketimi ile birebir uydu 7,7/100 km

:+1:

aktasankara' Alıntı:
bende landirenzo var aracı yeni aldım gaza geçtikten sonra ufak çaplı bir tık tık sesi geliyor tabi bunu dışardan duyuyoruz içeriye gelmiyor. nedeni gaz mıdır bilmiyorum

fakat aracın benzinden lpgye geçişini hissetmiyorsun bile uyum çok iyi yakıt hesabını yaptım yol bilgisayarında benzin tüketimi ile birebir uydu 7,7/100 km

bende yarın landirenzo taktırıcam büyük ihtimalle
tüp taktırınca yol bilgisayarı benzin yerine lpg tüketimini mi gösteriyor?

eemree' Alıntı:
aktasankara' Alıntı:

bende yarın landirenzo taktırıcam büyük ihtimalle
tüp taktırınca yol bilgisayarı benzin yerine lpg tüketimini mi gösteriyor?

zannetmiyorum hocam benzin üzerinden devam ediyordur ben anektod olsun diye söyledim. Benim araçta birebir tuttu 1400 km yaptım ortalama yakıt tüketimi ile yol bilgisayarında gösterdiği değer aynı çıktı.

Biz genelde lpgnin benzine göre daha çok ve çabuk yandığını biliyorduk, o yüzden şaşırdım

Ben de çok araştırmıştım. Bence kalite sırası şu şekilde:

1. Teleflex
2. Prins
3. Lovato

Ama en önemli nokta işçiliktir. İşlemi mutlaka çok deneyimli ustalara yaptırın derim..

Arabaya gore de degisiyo. Mesela fiat ve opel landirenzoyla anlasmali. Landirenzo direk fabrika cikisli fiat ve opellere takildiginda garanti veriyor. Landirenzonun opellerle uyumlu oldugunu soyluyolar. Tabii bu marka daha yeni sayilir. Araclar km ve yil devirdikce motorlarin akibeti ne olur bilinmez.

1600 Liraya taksitle landirenzo simit depo taktırdım,
5 yıl motor garantisi verdiler.
98 TL ye 36 lt depoyu fulledim bakalım kaç km yapıcam
ilk sürüş deneyimim benzinden hiç farkı yok gibi 30-40 km sürdüm,
bakalım zaman ilerledikçe ne olucak.

eemree' Alıntı:
1600 Liraya taksitle landirenzo simit depo taktırdım,
5 yıl motor garantisi verdiler.
98 TL ye 36 lt depoyu fulledim bakalım kaç km yapıcam
ilk sürüş deneyimim benzinden hiç farkı yok gibi 30-40 km sürdüm,
bakalım zaman ilerledikçe ne olucak.

hayırlı olsun hocam, sorunsuz ve ekonomik sürüşler dilerim. :)

Lpg montajı yapılan bir yerde konuşuyorlardı ; teleflex Lpg setinin , yakıtı ikinci defa yakan modelleri varmış.

1 yıldır landirenzo kullanıyorum.araç megane 2 hb simit tüp.çok memnunum.ne çekiş kaybı ne ses ne de herhangi başka bir sorun...

taktıracak arkadaşlar kesinlikle simit taktırsın,
simit sayesinde gaz sızıntısı olsa bile aracın içine gaz girişi olmuyor baca sistemi sayesinde arabanın altından kaçak gaz atılıyor.

BBNET
Geri