logomuz

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan eses
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Kodla Büyü

eses

Seçkin Üye
Seçkin Üye
Okulumuz orta okul olacağından yeni logo yapmam istedi.ben de çok fazla bilmiyorum.ama biraz uğraştım Yorumlarınız varsa alabilir miyim.

Ekli dosyalar

• logo.gif
    logo.gif
    364.5 KB · Görüntüleme: 1,916
Hocam logoda çok boşluk var bence, ya Sabiha Gökçen'in resmini daha da büyüt yada ek birşeyler ekle resmin yanına uçak, bulut, değişik ikonlar falan. Bir de dış çerçeve ile iç bölümün renkleri farklı olsa daha iyi olur.

fpekel' Alıntı:
Hocam logoda çok boşluk var bence, ya Sabiha Gökçen'in resmini daha da büyüt yada ek birşeyler ekle resmin yanına uçak, bulut, değişik ikonlar falan. Bir de dış çerçeve ile iç bölümün renkleri farklı olsa daha iyi olur.
resmin yanına bir şeyler eklemeyi düşünmüştüm ama fikrim yoktu.bi deneyim bakalım.dış ve iç çerçeve farklı renk deneyeceğim bakalım.

formyfriends' Alıntı:
renklendırılmelı bence
kırmızı ve gri uyarmı ki deneyim bakalım..

bu nasıl olmuş peki..

Ekli dosyalar

• logo2.gif
    logo2.gif
    152.2 KB · Görüntüleme: 1,825
  • logo2.gif
    logo2.gif
    152.2 KB · Görüntüleme: 1,825
renklendirmiştim ama..:)

Ekli dosyalar

• logo3.gif
    logo3.gif
    196.7 KB · Görüntüleme: 1,804
  • logo5.gif
    logo5.gif
    460.5 KB · Görüntüleme: 1,766
Hava ilgisi katmak lazım.(Sabiha Gökçen) Mesela ufak bir bulut resmi veya yuvarlağın üstten koyu maviden alta doğru açılması gibi bir renk iyi olur bence.

eses' Alıntı:
yuvarlak ve kare arasındaki siyah kısım yok gerisi aynen böyle.
..
boşluğa ne ekeceksiniz hocam? yoksa nadasa mı bıraktınız ? :)

şakayı bir bırakırsak;
yana logo, amlbem, arma 3 farklı şeydir siz ARMA mı yapacaksınız yoksa LOGO mu. eğer bahsettiğiniz OKUL ARMASI ise farklı okul logosu ise farklıdır. ama kastettiğiniz sanırım her yerde kullanılabilecek bir ARMA hazırlamak.

evet farklı şekillerde kullanılacak bir ARMA arıyorum.Düşünüyorum bakalım..Nasıl bi şey çıkacak.

ayder85' Alıntı:
Hocam daha önce burada logo paylaşılmıştı. Bence onu indir ve biraz değiştir daha güzel olur.
evet vardı ama ona da atatürk resmini kaldırıp sabiha gökçen koyacam sadece..en son çare gibi..

ya arkadaşım bence sabiha gökçen resmi kötü fikir. (oldu olacak bomba atan bir savaş uçağı da koy logoya :) ) bence bayrak, atatürk ve meb logosu üçlemesinden bir kompozisyon çıkar. var olan logoları gözden geçir tabii.

bilisim72' Alıntı:
ya arkadaşım bence sabiha gökçen resmi kötü fikir. (oldu olacak bomba atan bir savaş uçağı da koy logoya :) ) bence bayrak, atatürk ve meb logosu üçlemesinden bir kompozisyon çıkar. var olan logoları gözden geçir tabii.
düşünmedim değil savaş uçağı fikrini.. :D

eses' Alıntı:
evet farklı şekillerde kullanılacak bir ARMA arıyorum.Düşünüyorum bakalım..Nasıl bi şey çıkacak.
..
hocam tavsiyem web sitesi için bu tarz bir logo düşünebilirsiniz daha görsel diye ama kişisel fikrim sadece okul adı kısaltmalarından oluşacak (KSG) bir arma hazırlamanız. Her ortamda kullanması daha rahat olur...

BaRBaRYaN' Alıntı:
eses' Alıntı:
..
hocam tavsiyem web sitesi için bu tarz bir logo düşünebilirsiniz daha görsel diye ama kişisel fikrim sadece okul adı kısaltmalarından oluşacak (KSG) bir arma hazırlamanız. Her ortamda kullanması daha rahat olur...
teşekkürler fikirleriniz için..

eses' Alıntı:
Okulumuz orta okul olacağından yeni logo yapmam istedi.ben de çok fazla bilmiyorum.ama biraz uğraştım Yorumlarınız varsa alabilir miyim.

hocam karaman ı da logoda işlersen sanırım gayet güzel olur naçizane tavsiye

buyrun bunları yorumlar mısınız?

Ekli dosyalar

• DENEME21.png
    DENEME21.png
    179.6 KB · Görüntüleme: 1,014
  • DENEME231.png
    DENEME231.png
    70.6 KB · Görüntüleme: 1,013
logomuz | Karaman Sabiha Gökçen Orta Okulu

Son uçuşunu 1996'da 83 yaşında iken Fransız pilot Daniel Acton eşliğinde Falcon 2000 uçağıyla yaptı, sanırım Sabiha Gökçen hanımı bu uçak ile logonuzda kullanabilirsiniz, logo alanını iyi bir metal plaka üzerine çalışın kullandığınız grafik programında, çalışma şekillenecek ve son şeklini alacaktır. Renklendirme noktasında tercih logoyu çalışan size ait, benim düşüncem fazla renk kullanmayınız logonuzda, antetli kağıt içinde düşünün yapılan çalışmayı yada bir el kitapçığında kullanılmak üzere kapak için, okulunuzu, tarihini anlatan bir el kitapçığında kapak olabilir çalışmanız.

Ellerinize sağlık.

Etketler: sabiha gökçen, okul logo çalışması, karaman sabiha gökçen ortaokulu

Bence Sabiha Gökçen'in arkasına bulut ve gökyüzü dolgusu iyi olur. Uçak vb birşey koyduğunuzda sanki askeri okul imajı veriyor. Bence : Bayrak+Sabiha Gökçen,arkaplanda gökyüzü+ meb logosu. Font olarak da ciddi oturaklı bişey seçilebilir.
Bir de böyle görsel birşeyler hazırlarken, şimdi benim yaptığım gibi, herkes kendi zevki doğrultusunda yorum yapıyor bir dayanağı olmadan -yani bana öyle oluyordu müdürü öğretmeni -. En iyisi grafik tasarım temellerine dayandırmaktır fikrimce :) kolay gelsin.

aylin986' Alıntı:
Bence Sabiha Gökçen'in arkasına bulut ve gökyüzü dolgusu iyi olur. Uçak vb birşey koyduğunuzda sanki askeri okul imajı veriyor. Bence : Bayrak+Sabiha Gökçen,arkaplanda gökyüzü+ meb logosu. Font olarak da ciddi oturaklı bişey seçilebilir.
Bir de böyle görsel birşeyler hazırlarken, şimdi benim yaptığım gibi, herkes kendi zevki doğrultusunda yorum yapıyor bir dayanağı olmadan -yani bana öyle oluyordu müdürü öğretmeni -. En iyisi grafik tasarım temellerine dayandırmaktır fikrimce :) kolay gelsin.
yorumunuz için teşekkür ederim.sabiha gökçen resmini kullanmak sorun değil ama büyüttüğüm zaman eski resim olduğu için görüntü bozuluyor.Bir de dediğiniz gibi bayrak sabiha gökçen gökyüzü meb logosu 4lemesini deneyeceğim.

Re: logomuz | Karaman Sabiha Gökçen Orta Okulu

SUARITMA' Alıntı:
Son uçuşunu 1996'da 83 yaşında iken Fransız pilot Daniel Acton eşliğinde Falcon 2000 uçağıyla yaptı, sanırım Sabiha Gökçen hanımı bu uçak ile logonuzda kullanabilirsiniz, logo alanını iyi bir metal plaka üzerine çalışın kullandığınız grafik programında, çalışma şekillenecek ve son şeklini alacaktır. Renklendirme noktasında tercih logoyu çalışan size ait, benim düşüncem fazla renk kullanmayınız logonuzda, antetli kağıt içinde düşünün yapılan çalışmayı yada bir el kitapçığında kullanılmak üzere kapak için, okulunuzu, tarihini anlatan bir el kitapçığında kapak olabilir çalışmanız.

Ellerinize sağlık.

Etketler: sabiha gökçen, okul logo çalışması, karaman sabiha gökçen ortaokulu

teşekkür ederim..bi de sizin önerdiğiniz gibi bi logo düşüneceğim

aylin986' Alıntı:
..
ortaya da karışık bir salata alabilirmiyiz ;)

şaka bir yana hocam logoyu / armayı sadece web sitesinde kullanılacak bir görsel olarak düşünmeyin. gerektiğinde basılı kağıt üzerine, okul formalarına, eşofmanlarına da bu logo / arma işlenecek. tüm bu ordamlarda da aynı logonun bozulmadan kullanılabilmesi kurumsal bütünlüğün görsel bir göstergesi olacaktır. bu konuyu da göz ardı etmeyin dedim...

BBNET
Geri