Localdeki veritabanımı sunucuya nasıl aktarabilirim

Kodla Büyü

sibelhasan

Üye
Merhabalar.
Okulumun sitesini yaptım php ve mysql veritabanımı oluşturdum bağlantılarını yaptım localde son derece sorunsuz çalışıyor. Ancak iş yayınlamaya gelince sancılı günler yaşar oldum. ilk defa veritabanlı bir web sitesi yayınlıyorum ve bu konuda çok tecrübesiz ve bilgisizim. internette araştırdım söylenenleri yapmaya çalıştım ancak yine de localdeki veritabanımı sunucuda oluşturamadım. unix tabanlı bir sunucuda çalışıyorum. php nuke kurmam gerektiğini ve localdeki veritabıyla ilişkilendirme yapmam gerektiğini biliyorum ancak bunları beceremedim. yardımcı olan adım adım açıklayan biri olursa gerçekten çok sevinirim.
Teşekkürler.

Hocam localde phpmyadmin bölümünden MYSQL veritabanına erişebiliyorsun. veritabanın seçiliyken yukarda bulununan dönüştür sekmesine tıklayıp, alt kısımda dosya olarak kaydet seçeneği var oradaki seçeneği seçtikten sonra git seçeneğinden sonra dosyayı bilgisayara dosyaadi.sql olarak kaydeder.
Daha sonra alan aldığınız serverda yönetim paneli Plesky veya CPANEL vardır. orada veritabanı oluştur ve veritabanına kullanıcı adı ve kullanıcı şifresi ekle. Daha sonra veritabanını aç. SQL Sorgusuna tıkla karşına gelecek bölümde gözat seçeneğiyle bilgisayarına kaydettiğin sql uzantılı dosyayı seç ve GİT seçeneğine tıkla ve veritabanın akatarılmış olur.
Kolay gelsin. Takıldığın yerde msn adresimden bağlantıya geçebilirsin. mehmetkaya@bilgisayarbilgisi.com

Mehmet Hocam çokj teşekkür ederim gerçekten beni büyük bir sıkıntıdan kurtardınız. aslında oldukça basitmiş ama işi ben zorlaştırıyormuşum.
Tekrar teşekkürler.
Saygılar.

BBNET
Geri